Stire

Fotbal: Rom?nia s-a impus cu scorul de 1-0 ?n Lituania

07.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Reprezentativa României a învins, sâmbătă, la Marijampole, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Lituaniei, într-un meci contând pentru grupa a 7-a preliminară a Cupei Mondiale din 2010, la debutul lui Răzvan Lucescu ca selecţioner. Unicul gol al partidei fost marcat de Ciprian Marica, în minutul 38, care a primit un balon la aproximativ 18 metri şi l-a învins pe Karcemarskas cu un şut, pe jos, la colţul scurt. România: 1. Coman - 2. Săpunaru, 6. Rădoi, 5. Chivu, 3. Raţ - 8. Mara (13. M. Roman '73), 7. Ghioane (14. Lazăr '90+1), 16. I. Apostol, 10. Cr. Tănase - 11. Dănciulescu, 9. Marica (18. M.Niculae '85). Selecţioner: Răzvan Lucescu.Lituania: 1. Karcemarskas - 16. Sernas, 4. Stankevicius, 5. Skerla, 6. M. Zaliukas - 17. Pilibaitis (3. Dedura '81), 8. Cesnauskis - 2. Semberas, 10. Kalonas (13. Mikoliunas '64), 15. Klimavicius (11. Luksys '84) - 9. Danilevicius. Selecţioner: Jose Couceiro.Cartonaş galbene: Pilibaitis '15, Cesnauskis '45, Klimavicius '54 / Marica '42, Apostol '79Arbitri: Jonas Eriksson (central) - Magnus Sjoblom, Mathias Klausenius (asistenţi) - Daniel Stalhammar (rezervă).  
Răzvan Lucescu s-a aflat la primul meci ca selecţioner, după ce l-a înlocuit pe Victor Piţurcă. Cu ocazia acestui meci, Mihai Roman (FC Braşov) şi Iulian Apostol (Unirea Urziceni) au debutat la echipa naţională.Răvan Lucescu: "E o seară frumoasă, pe care probabil nu o voi uita niciodată. Nu aş putea spune că am avut emoţii mari, nu m-am apucat ieri de fotbal. A fost un meci pregătit bine cu jucători extraordinari. N-am avut de ce să am emoţii. E clar că am venit aici să câştigăm. Lituania este o echipă foarte bine organizată dar noi am făcut un presing bun şi am avut un plus la capitolul tehnică. Rezultatul ne aduce 3 puncte dar nu reflectă ce s-a întâmplat pe teren, am avut ocazii să dăm mai multe goluri. Practic mai avem şanse dar foarte mici, pentru că depindem şi de alţii. Noi trebuie să scoatem cât se poate de mult de la fiecare meci.", a declarat Răzvan Lucescu la TVR.   Mircea Lucescu: "Am avut emoţii, e normal. Echipa a jucat bine, era important pentru Răzvan să obţină un important bun. O echipă care s-a adunat într-o săptămînă a arătat siguranţă în joc. Echipa s-a blocat foarte bine, în ciuda înălţimii lituanienilor. Erau importante cele trei puncte astăzi. Am vorbit înainte de meci cu Răzvan şi era tensionat, dar încrezător. Avem calitate, avem precizie şi vor veni şi legăturile între jucători.  Marica a jucat astăzi foarte bine. Nu doar golul m-a surprins, ci modul în care a făcut pressing. El nu făcea pressing cînd îl antrenam eu. Răzvan văd că l-a convins", a spus Mircea Lucescu la GSP TV.
Cristian Chivu: "Nu se aseamănă un meci cu altul. E normai să ai o scădere de formă după un turneu final, aşa cum s-a întîmplat la Cluj. Ce a fost a fost. Important este ce am făcut astăzi şi ce vom face în viitor.  Avem posibilitatea să obţinem rezultate bune în această campanie şi să avem un viitor frumos, aşa cum ne dorim cu toţii. Cît timp matematic avem şanse, noi credem.  Nu trebuie să intrăm pe teren gîndindu-ne că pe tratăm meciurile ca pe nişte amicale. Nu se poate aşa. E vorba de imaginea fotbalului românesc", a spus Chivu după meci la TVR 1.   Mirel Rădoi: "Dacă mai jucăm de cîteva ori cu lituanienii, nu se mai repetă scorul din tur. Mai avem speranţe mici la calificare. În această săptămînă n-am lucrat foarte multe, dar micile detalii puse la punct s-au văzut în această seară.  Faţă de meciul de la Cluj, determinarea şi agresivitatea au făcut diferenţa. A contat poate şi atmosfera bună de la antrenamente", a spus Rădoi la TVR1.  Preşedintele FRF, a vorbit despre comentariul lui Adrian Mititelu, patronul Craiovei, în legătură cu lăsarea lui Florin Costea în afara lotului pentru meciul cu Lituania. "Dacă Răzvan nu l-a oprit pe Florin Costea în primii 18, e decizia lui. Domnul Mititelu să ne lase, dacă el e obişnuit să facă echipa la el la Craiova, asta e, dar să ne lase pe noi să ne facem treaba. E bine că ne gîndim la calificare, dar şansele sînt mici", a spus Mircea Sandu la sportro. Răzvan Lucescu, selecţionerul echipei naţionalei a României, crede că Florin Costea nu s-ar fi potrivit ca stil de joc pentru meciul cu Lituania şi de aceea a fost lăsat în afara lotului. "Chiar dacă Florin Costea este golgeter în campionat, trebuie să înţelegem că la nivelul acesta este nevoie să faci ambele faze. Vom avea grijă ca el să conştientizeze acest lucru. Eu am o responsabilitate şi ştiu ceea ce este cel mai bine. El nu s-ar fi potrivit la un astfel de meci de bătaie", a spus Răzvan Lucescu. Tiberiu Ghioane: "Echipa a jucat bine şi toată lumea s-a implicat total. Orice debut este greu, dar s-a văzut că am jucat punând în valoare calităţile noastre. Ne-a ieşit destul de bine. Am încercat să respectăm cât mai mult indicaţiile lui Răzvan. Sper ca în urma acestei victorii să avem mai multă linişte", a declarat mijlocaşul lui Dinamo Kiev, Tibi Ghioane, la TVR 1.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro