Stire

Preşedinţii partidelor politice arădene analizează rezultatul votului

09.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Rezultatul votului de duminicã din judeţul nostru ar putea provoca anumite convulsii în unele dintre partidele politice arãdene. Deja avem primele reacţii dure privind contribuţia unora dintre membri, iar majoritatea liderilor politici afişeazã o oarecare rezervã faţã de a se declara pe deplin mulţumiţi de rezultat. Aproape toţi preşedinţii partidelor politice arãdene spun cã procentul obţinut a fost influenţat în mod negativ de prezenţa scãzutã la vot. 

Gheorghe Seculici, PDL: „Rezultatul este pentru noi un motiv de satisfacţie totalã. Putem spune cã împreunã cu voturile obţinute de Elena Bãsescu am obţinut 46%, rezultat ce se înscrie în ceea ce ne doream. Vreau sã îl felicit din nou pe domnul Matula pentru contribuţia sa în campanie, dar şi echipa PDL Arad pentru reuşitele din aceşti ani”.
Marius Lazãr, PSD: „PSD şi-a atins obiectivul de a obţine un rezultat cel puţin la fel de ridicat ca şi la alegerile parlamentare. Personal mi-aş fi dorit cu douã procente mai mult şi le-am fi obţinut cu siguranţã dacã nu ar fi fost sincopele Fântânele, Hãlmagiu şi Arad. Cu aceste procente, PSD Arad ar fi putut deveni supriza plãcutã a partidului din vestul ţãrii. Vom face la sfârşitul sãptãmânii o analizã foarte serioasã a rezultatelor.”
Gavril Popescu, PNL: „Datoritã absenţei electoratului de la vot, fenomen întâmplat din cauza insatisfacţiei faţã de situaţia actualã din ţarã, rezultatul obţinut nu reflectã realitatea politicã din judeţul Arad. Din datele obţinute, peste 12% din voturi sunt consemnate pe listele suplimentare şi atunci ne punem un semn de întrebare referitor la faptul cã şi în Arad s-ar fi putut practica turismul electoral. Din pãcate, am avut probleme în mai multe organizaţii de câmpie şi din Valea Mureşului, unde am avut rezultate mai slabe. Vom face o analizã pentru evaluarea fiecãrui organizaţii”
Andrei Kiraly, UDMR: „Dacã ne uitãm la rezultatele pe judeţ sunt lucruri care ne bucurã, deoarece la municipiu, de exemplu, am depãşit cu douã procente ceea ce ne-am dorit. S-a dovedit cã aceastã listã a solidaritãţii a fost acceptatã de alegãtorii noştri, cu toate cã procentul a fost influenţat şi de absenteismul la vot.  Suntem, oricum, mulţumiţi de rezultat.”
Valentin Paul Neamţ, PRM: „Sincer am sperat la un rezultat mai bun deoarece am avut o campanie foarte susţinutã, cu 10.000 de afişe în Arad, ceea ce este destul de bine pentru PRM. Sigur cã o parte din vot a fost unul negativ, demonstrând cã oamenii nu sunt mulţumiţi de actuala putere, mulţi dintre ei absentând de la vot Rezultatul ne dã speranţe pentru viitor, este unul cu adevãrat încurajator. PRM are un potenţial extraordinar în Arad, sunt oameni care abia aşteaptã sã se reactiveze la partid şi sã participe la şedinţe.”
Claudiu Cristea, PNÞCD: „Este un rezultat la care ne aşteptam, nu este o surprizã. Am fi dorit mai mult deoarece semnalele au fost pozitive şi pentru cã am fãcut o campanie foarte bunã. Rezultatul în municipiu este bun pentru noi şi demonstreazã cã avem potenţial. Avem mult de lucru, mai ales în mediul rural. Oricum, vreau sã declar cã rezultatul general din România este puţin spus jenant.”
Preşedintele PSD invitã preşedinţii de la Fântânele şi Hãlmagiu sã „facã un pas în lateral”, datoritã rezultatelor slabe

Liderul PSD Arad, Marius Lazãr este nemulţumit de prestaţia unor organizaţii ale partidului din judeţul nostru, sugerându-le conducãtorilor acestora sã „facã un pas în lateral”. Concret, Lazãr este nemulţumit de rezultatul organizaţiilor Arad, Chişineu Criş, Hãlmagiu şi Fântânele, anunţând cã la sfârşitul sãptãmânii va avea loc o analizã drasticã a rezultatelor. „Vom face o analizã serioasã la sfârşitul sãptãmânii viitoare. Municipiul a obţinut doar 40% din ceea ce şi-a propus, adicã 4000 de voturi din 9000. Mã aşteptam la cel puţin 18% în municipiu”, ne-a declarat Lazãr. Întrebat dacã preşedintele organizaţiei municipale PSD, Ciprian Luca, şi-a pierdut sprijinul sãu, Marius Lazãr a evitat rãspunsul, spunând cã va aştepta analiza de la sfârşitul sãptãmânii. „Nu putem risca jumãtãţi de mãsurã pentru alegerile din toamnã” a mai spus liderul social-democraţilor arãdeni, oferind astfel un indiciu despre toleranţa pe care o va afişa în urmãtoarea şedinţã de partid.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro