Stire

Marius Lazăr pune piciorul ?n prag: ?Cine vine alături de mine, bine, cine nu, pleacă!?

11.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Pesediştii din teritoriu au depistat cheia eşecului: senatorul Avram Crăciun, care a fost îmbrăcat în ziua votului cu un costum albastru, fără să poarte nimic roşu!

La trei zile după aflarea rezultatelor din judeţul nostru de la alegerile europarlamentare, preşedintele PSD, Marius Lazăr nu şi-a schimbat deloc poziţia privind sancţionarea  preşedinţilor de organizaţii care nu şi-au îndeplinit obiectivul. Înainte de alegeri, fiecare organizaţie PSD din judeţ şi-a luat angajamentul de a obţine un număr minim de voturi, număr negociat cu liderii filialei judeţene în baza mai multor criterii. Preşedintele Marius Lazăr anunţa atunci că cei care nu vor obţine numărul de voturi asumat, vor fi în pericol de a fi schimbaţi din funcţie. Acum, liderul social-democrat spune că va exista o discuţie „foarte serioasă în Birou” , în cadrul căreia va fi luată în discuţie soarta unor organizaţii precum cea municipală sau din localităţile Hălmagiu, Fântânele şi Zărand. 
„Clienţii” preşedintelui PSDÎn funcţie de programul lui Marius Lazăr, şedinţa de Birou Judeţean a filialei PSD Arad în care se va face  analiza rezultatelor, va avea loc vineri după-amiaza sau sâmbătă dimineaţa. Până atunci, social-democraţii vizaţi de acuzele liderilor judeţeni vor avea timă să-şi construiască pledoariile de apărare. Marius Lazăr anunţă că se va analiza fiecare organizaţie şi că se vor face „propuneri extrem de serioase pentru Birou. Vor fi şi formulări mai autoritare pentru că nu mai vreau să mă joc cu oameni care nu vor sau nu pot să aducă PSD-ul la 32%. Cine vine alături de mine, bine, cine nu, pleacă”, afirmă răspicat Lazăr, care totuşi nu vrea să dea de înţeles faptul că preşedinţii vizaţi vor fi destituiţi doar din cauza propriei sale voinţe. „Va fi o discuţie în Biroul Judeţean”, este metoda prin care se va contura soarta social-democraţilor care nu au obţinut un scor satisfăcător al ultimele alegeri. Pe lângă preşedinţii organizaţiilor PSD din municipiu (deputatul Ciprian Luca), Fânfânele şi Hălmagiu (Emil Otlăcan respectiv Adrian Toca, totodată şi primarii localităţilor), Marius Lazăr l-a mai arătat cu degetul şi pe primarul localităţii Zărand, Ion Moţ. Acesta este membru PC, iar preşedintele PSD îi reproşează faptul că PDL-ul a obţinut peste 40 de procente în comună, iar Elena Băsescu, peste 30. În consecinţă, Lazăr le cere partenerilor de alianţă conservatori să-i retragă sprijinul politic primarului din Zărand! „Aceşti  clienţi trebuie bine trataţi în respectiva şedinţă de Birou. Nu este vorba de moftul meu, ci de resepctul faţă de eforturile supraomeneşti pe care le-au făcut mai mulţi colegi de-ai lor, pentru a scoate un rezultat bun. Sunt organizaţii care nu şi-au îndeplinit obiectivul în mod flagrant”, conchide Marius Lazăr, referindu-se şi la cea din municipiu, unde s-au obţinut doar 4000 de voturi din cele 9000 asumate. De asemenea,  preşedintele PSD îi mai arată cu degetul şi pe unii membri care nu sunt lideri de organizaţie, dar care nu ar fi avut o contribuţie consistentă în campanie, pe măsura aşteptărilor. 
Cei acuzaţi se apără: nimeni nu şi-a îndeplinit obiectivul şi nici ajutorul de la centru nu a prea venitUnul dintre primarii PSD-ului, recunoscut ca având întotdeauna  opinii ferme, este Ioan Crişan, edilul şef din Vladimirescu.  Acesta nu doreşte să comenteze rezultatul obţinut de deputatul Ciprian Luca la municipiu, ei doi având un conflict în cu puţin timp în urmă, spunând că aşteaptă la rândul său şedinţa de Birou. Totuşi, referitor la prestaţia altor primari ai PSD, care nu au obţinut rezultate bune asemeni lui, Crişan este părere că în acele localităţi nu s-a lucrat la intensitatea necesară. „Dacă nu transpiri puţin, nu-ţi atingi obiectivul. Unde nu s-a transpirat, nu s-a obţinut un lucru bun. Să treacă şedinţa şi vedem”, ne-a spus primarul din Vladimirescu. Colegul său de partid, Adrian Toca, primarul din Hălmagiu, spune că PSD-ul a pierdut locul întâi în acea localitate deoarece liderii judeţeni ai partidului nu au fost deloc prezenţi în comună pentru activităţi de campanie. Spre deosebire de aceştia, democrat-liberalii ar fi avut o prezenţă constantă în Hălmagiu, inclusiv prin candidatul lor eligibil, Iosif Matula. „ Rezultatele obţinute sunt şi din cauza oficialităţilor partidului. PDL-ul a venit cu Matula, cu oameni, cu pelerine, baloane pentru copii în culoarea partidului, aşa cum se vine într-o campanie. Degeaba am strigat eă să voteze oamenii cu PSD-ul, dacă nu am fost ajutat cu propaganda. Singurul care a venit în comună a fost senatorul Avram Crăciun, îmbrăcat într-un costum albastru, fără nimic roşu. Nu se pot obţine rezultate fără prezenţă în teritoriu”, ne-a declarat primarul Hălmagiului, Adrian Toca.  Preşedintele filialei judeţene PC Arad, Mircea Purcaru, ne-a spus că încă nu s-a luat în discuţie rezultatul votului din Zărand, urmând a fi analizat într-o şedinţă din viitorul apropiat. „Vedem, facem analiza şi ne dăm seama dacă sunt justificate acuzele”, ne-a declarat şeful pe linie de partid al primarului Ion Moţ din Zărand, care a fost de negăsit. Deputatul Ciprian Luca, preşedintele organizaţiei municipale, spune că în funcţie de rezultatul obţinut, PSD Arad este „în grafic”. Luca mai afirmă că „în două luni nu puteam face prea mare lucru, iar dacă unii au motive să fie înfierbântaţi, vom trăi şi vom vedea”. De altfel, Ciprian Luca promite o intensificare a activităţii sale în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PSD, mai ales în sensul subiectelor de opoziţie faţă de puterea democrat-liberală din Arad. Rămâne de văzut însă dacă se va mai bucura de aceeaşi consideraţie din partea colegilor săi din fruntea filialei judeţene.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro