Stire

Artista Aurelia Bobocel, inclusă ?n Cartea Recordurilor, continuă să lupte pentru a-şi ?ndeplini visul: construirea unei şcoli gratuite de pictură pentru tineri talentaţi

15.06.2009 ⋅ 0 comentarii

În anul 2004, Aurelia Bobocel a fost inclusă în Cartea Recordurilor din Londra (Guinnes Book of Records - Londra), după ce a pictat o icoană pe sticlă încălzită, reprezentând “Cina cea de taină”. Visul ei cel mai mare este să înfiinţeze o şcoală de pictură pentru personae defavorizate dar talentate.
La atelierul ei am avut ocazia să admirăm cele peste 500 de tablouri, majoritatea cu teme religioase, pe care şi-ar dori să le vândă pentru a-şi realiza cel mai mare vis, acela de a construi o şcoală de pictură pentru persoanele defavorizate. “Lucrările au fost valorificate de un expert care mi-a spus că toate pot depăşi suma de 30.000 de euro. Cu banii aceştia sigur aş reuşi să îmi ating obiectivul”, a declarat Aurelia Bobocel. Deşi i s-au oferit sponsorizări în valoare de 60 de milioane pentru realizarea şcolii, aceasta a refuzat banii, pentru că, după cum ne-a spus chiar ea “altfel m-aş simţi dacă, în momentul în care ar trece pragul şcolii mele, aş putea să le spun tinerilor că am realizat ce mi-am propus prin propria muncă, fără ajutoare băneşti provenite din alte părţi”. Este recunoscătoare persoanelor “sus-puse” din Arad care s-au implicat în a o ajuta pentru a realiza şcoala de pictură şi, de asemenea, recunoaşte că “este un mare ajutor faptul că am fost inclusă în Guiness Book, şi mă simt privilegiată de acest lucru, având în vedere că, în Arad, există atâţia artişti talentaţi de care nu se interesează nimeni, care ar merita să îşi expună lucrările în galerii”. Aurelia Bobocel s-a mutat din locuinţă pentru a avea unde să îşi expună lucrările şi unde să lucreze, în momentul de faţă locuind cu fiica sa. Este tristă pentru că, artişti de mare rang din oraşul nostru nu au unde să îşi expună lucrările, deoarece în Arad există prea puţine galerii.”Şcoala de pictură este unul dintre cele mai mari obiective ale mele şi sunt sigură că voi reuşi, cu ajutorul colaboratorilor, să pun în practică acest vis. Sunt foarte optimistă şi cred că se vor ţine de cuvânt cei care mi-au promis că mă vor ajuta. Şcoala va fi gratuită pentru persoane defavorizate, cu talent spre pictură”, a încheiat artista Aurelia Bobocel.

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro