Stire

Au ?nceput ?nscrierile ?n licee şi şcoli de arte şi meserii

18.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Astăzi au început înscrierile pentru admiterea la liceu. Elevii interesaţi să ocupe un loc în clasa a IX-a trebuie să meargă împreună cu unul dintre părinţii la secretariatul şcolii din care provine şi să completeze fişa de înscriere.
În momentul completării fişelor de înscriere, elevii şi părinţii vor fi îndrumaţi de dirigintele de la clasă, aceştia putând opta pentru mai multe licee, într-o anumită ordine. Înscrierea în licee sau în şcoli de arte şi meserii, la învăţământul de zi se face şi în acest an prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi pe baza opţiunilor candidatului pentru filiera, profilul specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate prin planul de şcolarizare. Media de admitere se va calcula prin adunarea mediei de pe anii V-VIII cu media de la tezele unice sustinute în clasele a VII-a şi a VIII-a, totul împărţit la doi. 
Calendarul primei etape de repartizarePrima etapă de admitere în învăţământul liceal va începe prin completarea opţiunilor în fişele de înscriere, de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, în perioada 18-25 iunie. Între 18 şi 26 iunie se vor introduce, în baza de date computerizată, datele din fişele de înscriere. Între 19 şi 27 iunie părinţii şi elevii vor putea verifica fişele editate pe calculator şi vor putea corecta eventualele greşeli din baza de date computerizată. Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judeţean de admitere precum şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată este de 29 iunie. În 30 iunie, bazele de date de la centrele judeţene de admitere vor fi trimise la Centrul Naţional de Admitere. Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal şi profesional se vor afişa în 3 iulie. 

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro