Stire

Gheorghiţa Onu, preşedintele ACU, dusă cu mascaţii la DNA!

19.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele grupării CS Universitatea Vasile Goldiş Arad (ACU), Gheorghiţa Onu şi fostul fotbalist al lui FC Bihor, Sorin Cigan, au fost săltaţi de acasă şi duşi la sediul DNA Oradea. Ambii sunt acuzaţi în cazul partidei ACU-FC Bihor, Cigan pentru trafic de influenţă, iar Onu pentru cumpărare de influenţă.
Conform declaraţiilor procurorului Ioan Moldovan, cei doi au fost ridicaţi ieri dimineaţă de poliţiştii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă de la domiciliile lor din Oradea, respectiv Arad şi duşi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea. „Pot să vă confirm că cei doi sunt la sediul DNA Oradea, unde sunt audiaţi de procurori, însă alte detalii legate de acest caz voi putea oferi abia mâine (n.r. astăzi)”, a spus Moldovan.Preşedintele ACU Arad este suspectat că i-a oferit lui Cigan o sumă de bani pentru ca acesta la rândul său să îi plătească pe jucătorii de la FC Bihor, înainte de meciul de liga secundă disputat sâmbătă, între cele două echipe, la Arad. Arădenii aveau nevoie de victorie pentru a se salva de la retrogradare.Meciul de la Arad, dintre ACU şi FC Bihor, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar arădenii au retrogradat în eşalonul al treilea. În schimb, s-a salvat de la retrogradare Universitatea Cluj, echipa antrenată de Dorinel Munteanu, care a şi mulţumit public jucătorilor lui FC Bihor pentru egalul de la Arad. Deşi, aşa cum arată şi rezultatul defavorabil arădenilor, bihorenii au refuzat banii, continuă să existe suspiciuni că entuziasmul şi verticalitatea orădenilor din meciul de la Arad s-ar fi datorat, în realitate, unei „sponsorizări” şi mai consistente, venite dinpre U Cluj. În Oradea se vorbea că, potrivit „folclorului din jurul echipei”, fotbaliştii de la FC Bihor ar fi fost ofertaţi cu câte 4.000 de euro fiecare, pentru a „trânti” ultimul meci, de la Arad, cu ACU, echipă ameninţată cu retrogradarea în condiţiile în care şi Universitatea Cluj-Napoca ar rămâne în Divizia B numai dacă orădenii nu pierdeau cu ACU.De altfel, suspiciunile legate de încercarea de mituire a fotbaliştilor de la FC Bihor au apărut încă de miercurea trecută şi au generat un conflict între jucători şi primarul oraşului Oradea. Ilie Bolojan i-a vizitat pe fotbalişti la vestiare şi i-a avertizat asupra zvonurilor legate de un posibil blat şi de sumele de bani care se vehicula că ar veni de la Arad. Atunci, trei sferturi dintre fotbalişti au părăsit vestiarul, iar ulterior şi-au cerut scuze în faţa primarului.
Şi-a băgat politicul coada?
Potrivit unor informaţii, s-au făcut numeroase presiuni politice pentru ca echipa fanion a Clujului, Universitatea, să nu retrogradeze în Divizia C. Se ştie că premierul şi liderul PD-L Emil Boc, fost primar al Clujului, este apropiat de fenomenul fotbalistic şi încearcă să ţină un echilibru între tradiţionala „U” şi echipa în vogă, CFR. Astfel, potrivit unor surse, primarul din Oradea a făcut presiuni asupra fotbaliştilor din oraşul său să îşi apere şansele la Arad iar procurorii anti-corupţie au fost mobilizaţi să vegheze ca nu cumva jocurile de culise să lase Clujul cu buza umflată. Ceea ce, până la urmă, nu e rău.

Ultima oră:Geta Onu, eliberată aseară la ora 22
Preşedintele executiv al CS Universitatea Vasile Goldiş a părăsit aseară sediul DNA din Oradea. Geta Onu a răspuns timp de mai bine de zece ore întrebărilor procurorilor, iar în jurul orei 22 a fost eliberată. Tot aseară, la DNA Oradea au fost audiaţi toţi fotbaliştii de la FC Bihor, care au spus in corpore că Sorin Cigan a intrat la pauza meciului şi le-a promis o sumă de bani ca să piardă partida. Acelaşi lucru l-a declarat şi antrenorul orădenilor, Zoltan Vigh. În urma acestor declaraţii, Sorin Cigan a rămas în arest, urmând ca vineri să primească un mandat de arestare pe 29 de zile. „Sunt nevinovată”, a spus aseară Geta Onu, în momentul în care a părăsit sediul DNA Oradea. În cursul zilei de astăzi, la sediul DNA sunt aşteptaţi jucători de la CSU Goldiş şi antrenorul Costel Bogoşel, pentru a declara cele întâmplate şi, nu ar fi exclus, dacă se vor găsi alte probe, ca Geta Onu să fie audiată din nou. Din informaţiile noastre, se pare că ar exista interceptări telefonice între Sorin Cigan şi o persoană de la Universitatea de Vest Vasile Goldiş, aceasta urmând a fi reţinută în cursul zilei de vineri.

Sursa: Observator.info

Autor: Flavius Ghender ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro