Stire

Primăria Arad pretinde noi taxe speciale

24.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Pentru a creşte încasările la bugetul municipiului, Primăria se pregăteşte să instituie alte taxe speciale pentru serviciile prestate de către compartimentele de specialitate. Practic se plăteşte pentru orice hârtie care iese din instituţie şi au fost scoase la închiriat Sala Festivă şi bazele sportive din administrarea primăriei.

160 de lei pe oră pentru închirierea sălii 70, amenajate Printre acestea enumerăm câteva taxe speciale noi: taxa pentru punerea la dispoziţia utilizatorului (persoană fizică sau juridică) a sălii 70 din cadrul Primăriei Municipiului Arad, pentru desfăşurarea diverselor activităţi. Cuantumul taxei pentru 2009 se stabileşte astfel: închirierea sălii neamenajate - 100 lei/oră; închiriere sală amenajată - 160 de lei/oră. Închirierea sălii se face pentru minimum 2 ore. Veniturile realizate vor fi utilizate de către Serviciul administrativ pentru acoperirea cheltuielilor privind funcţionarea şi întreţinerea prin achiziţionarea de bunuri şi servicii, investiţii, pentru plata orelor suplimentare, precum şi pentru alte cheltuieli suplimentare.Taxa specială pentru vizarea abonamentelor şi biletelor pentru spectacole, fluturaţi şi afişe publicitare este de 1 leu/bucată în termen de 3 zile lucrătoare.Emiterea cărţii de identitate în 3 zile se face contra 50 de lei; deplasarea la domiciliul persoanei, fotografierea, prelucrarea actelor şi înmânarea cărţii de identitate în urma procesării (cu excepţia persoanelor netransportabile) costă 200 de lei.
200 de lei/oră pentru închirierea unui teren cu iarbă naturalăCine vrea să închirieze o bază sportivă (teren de sport cu vestiare) pentru activităţi sportive, trebuie să plătească 200 de lei pe oră pentru bazele sportive cu teren din iarbă naturală şi 100 de lei pe oră pentru teren cu iarbă sintetică. Taxa se diminuează cu 50% pentru închirierea unei jumătăţi de teren sau pentru programările solicitate în afara programului de lucru aprobat. Un teren sintetic privat, de dimensiuni mult mai mici, poate fi închiriat cu 70 de lei, iar un teren ceva mai mare, tot cu iarbă sintetică – 90 de lei.Oficierea căsătoriilor se face şi duminică, pentru 200 de lei!Pentru oficierea, la cerere, a căsătoriilor în zilele de duminică, se plăteşte suma de 200 de lei. Se pare că au existat multe solicitări pentru extinderea programărilor căsătoriilor încheiate de ofiţerii de stare civilă din primărie şi pentru ziua de duminică. Se arată în proiect: „Pentru a ne adapta programul de lucru la cerinţele publicului şi pentru a fluidiza activitatea biroului Căsătorii, propunem ca zile pentru oficierea căsătoriilor: vineri, sâmbătă şi duminică, exceptând sărbătorile legale ce coincid zilelor propuse mai sus”. Pentru oficierea unei nunţi în zi de duminică va trebui să fie plătită o taxă de 200 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru dotări ale serviciului de stare civilă.Serviciul cere conducerii municipiului actualizarea statutului de personal ce decurge din intrarea în vigoare a noului Cod civil, care-i va influenţa activitatea. Totodată se cere găsirea unei soluţii pentru „optimizarea spaţiilor” şi necesitatea stabilirii unui loc potrivit pentru Sala de Căsătorii a municipiului.Iată alte câteva taxe nou-nouţe pentru persoane fizice: certificat de atestare fiscală dacă se solicită eliberarea în aceeaşi zi - 10 lei (20 de lei pentru persoane juridice); Fişa de înmatriculare/ radiere auto în aceeaşi zi - 20 de lei; Adeverinţa pentru radiere ipotecă în termen de 3 zile lucrătoare - 15 lei; Adeverinţă privind  plata chiriei pentru teren în termen de 3 zile lucrătoare - 15 lei; Taxa pentru eliberarea adeverinţelor privind revendicarea în baza prevederilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv - 15 lei; Situaţia privind bunurile şi serviciile cu care contribuabiliul figurează în evidenţa organului fiscal - 50 de lei; Comunicarea de date cu caracter personal - 35 de lei; Certificat de urbanism - 800 de lei; Autorizaţii de construire pentru taxe de autorizare până la 1.000 de lei - 2.000 de lei ş.a.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro