Stire

Planuri pentru UTA

24.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Giovanni Catanzariti şi Ionuţ Popa îi fac marcaj strâns primarului Falcă, însă ecuaţia Bătrânei Doamne are încă necunoscute. Că omul de afaceri Sandu Ion este singurul dispus în acest moment să finanţeze clubul, nu mai reprezintă un secret, dar lucrurile sunt deocamdată în curs de clarificare  Se lucrează intens pentru viitorul clubului de fotbal UTA, însă nu există certitudini deocamdată. Oficialii Bătrânei Doamne, în special preşedintele Giovanni Catanzariti şi antrenorul Ionuţ Popa, sunt în contact permanent cu primarul Falcă, în ideea de-a identifica resursele financiare necesare pentru ca UTA să se poată alinia, cu şanse de-a atinge un obiectiv de performanţă, la startul sezonului 2009-2010 al Ligii a II-a. 
CLM şi CJA promit în total 350.000 de euro, dar...Din punctul de vedere al oficialităţilor locale, lucrurile par clare, cel puţin la nivel declarativ. Oficialii clubului UTA au primit asigurări, verbale deocamdată, că Consiliul Local şi Consiliul Judeţean vor avea un aport de 350.000 de euro la bugetul Bătrânei Doamne. Banii vor putea fi folosiţi numai pe partea de competiţie, respectiv deplasări, cantonamente, echipament, materiale, alimentaţie, vitaminizare, însă promisiunea primarului faţă de conducătorii Bătrânei Doamne se va putea concretiza numai după ce UTA îşi achită datoriile către stat – în valoare de aproximativ 260.000 de euro. Concret, şefii utişti trebuie să asigure o finanţare de 260.000 de euro, pentru ca UTA să scape de datoriile către stat, pentru a putea beneficia apoi de aportul municipiului şi al judeţului. 
O singură variantă de moment: Sandu Ion Evident, cel mai intens se lucrează la acest aspect, al finanţatorului clubului şi nu este un secret că un singur om pare dispus în acest moment să investească în UTA: Sandu Ion. Implicat în iarna acestui an, printr-un aport în antrenori, jucători, dar şi în bani, în valoare de circa 300.000 de euro, omul de afaceri Sandu Ion a stat, totuşi, la distanţă de UTA de-a lungul ultimelor luni. Nu s-a implicat direct, n-a asigurat plata salariilor ori a datoriilor către foşti jucători, dar a punctat decisiv într-un moment crâncen. Şi-a respectat un angajament, contribuind la salvarea echipei de la retrogradarea directă în Liga a III-a. Acum, pare dispus, în anumite condiţii, să ofere un nou sprijin grupării arădene, însă discuţiile nu sunt finalizate. Cert este că în acest moment, unul destul de greu pentru cele mai multe societăţi comerciale, Sandu Ion pare singurul om de afaceri din Arad dispus să investească în UTA. 
Strategie există, dar este blocatăDeocamdată, discuţiile legate de structura echipei tehnice, de lotul de jucători, de transferuri, de obiectiv, de-o echipă satelit sunt premature. Giovanni Catanzariti, ca preşedinte al clubului UTA, şi Ionuţ Popa, ca tehnician, au creionat mai multe variante legate de viitorul sportiv şi economic al Bătrânei Doamne, însă nu-şi pot dezvolta planurile decât în momentul în care se rezolvă ecuaţia finanţării. Cum pentru partea de finanţare discuţiile încă sunt în derulare, iar poziţiile se schimbă de la o zi la alta, nu se poate discuta la modul concret şi serios despre ceea ce va urma din punctul de vedere al băncii tehnice ori a lotului de jucători. 
Catanzariti şi Popa sunt în joc de gleznă Asta nu înseamnă că Ionuţ Popa şi Giovanni Catanzariti nu lucrează şi din acest punct de vedere - sportiv, în ideea de-a nu fi prinşi descoperiţi în momentul în care discuţiile legate de finanţare, buget şi strategie se concretizează şi ajung într-o formă finală. Se vehiculează că Ionuţ Popa ar dori să-l coopteze şi pe Dan Stupar în echipa tehnică, alături de Roland Nagy şi Dan Ţapoş. De asemenea, ideea generală - care se poate schimba, evident - este că UTA va suferi o nouă scădere a mediei de vârstă, însă ar urma să beneficieze şi de câţiva jucători experimentaţi, dar nu mai bătrâni de 26-27 de ani. De asemenea, Ionuţ Popa are câţiva jucători în vizor, pe lângă juniorii de la Atletico care au jucat deja la UTA sau cei care ar urma să fie transferaţi în calea Aurel Vlaicu. Este vorba despre Chiţu, Roman, Apostol de la Lupeni, Goşa, Neagoie sau Szekely de la CFR Timişoara, Săceanu, Orac însă discuţiile vizavi de ei sunt premature, totul fiind deocamdată la stadiul de intenţie. „Eu nu pot să spun nimic clar în acest moment, pentru că nu există nimic clar. Trebuie puţină răbdare, deoarece lucrăm pentru ca UTA-ei să-i fie bine. Sincer, nu am ce să spun încă despre obiectiv, lot de jucători sau transferuri, pentru că nu ştim pe ce cai stăm deocamdată. Sper ca în câteva zile să se clarifice totul”, a declarat antrenorul Ionuţ Popa. El a adăugat că nu există nici măcar liste negre sau albe, într-o fază în care necunoscuta principală este de ordin financiar. „Nu am făcut asemenea liste, cu cine pleacă, din moment ce nu ştim deocamdată pe ce bazăm. Sigur, m-am gândit la câţiva jucători, la posibile întăriri, dar de asemenea discuţie de acest gen este prematură”, a completat Popa. 

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro