Stire

Strada Constituţiei: oi care pasc ?n zone industriale, gropi şi gunoaie la tot pasul

25.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Dupã cum am mai scris în urmã cu câteva luni, strada Constituţiei a cam fost uitatã de cei care ar trebui sã se îngrijeascã de acest oraş. Deşi nu este situatã într-un cartier mãrginaş al Aradului, aratã ca dupã rãzboi. Nu s-a fãcut nimic pentru reabilitarea ei, arãtând chiar mai rãu decât acum patru-cinci luni.

Aceleaşi probleme... şi dupã aproape jumãtate de anNe-am întors pe strada Constituţiei unde am gãsit aceleaşi gropi şi bãlţi formate în urma ploilor din ultimele zile, care îngreuneazã foarte tare circulaţia maşinilor. Oamenii care locuiesc în zonã şi-au cam pierdut speranţele cã situaţia de pe Constituţiei se va îmbunãtãţi în viitorul apropiat. Cei care deţin o maşinã au şansa de ajunge cu încãlţãmintea cât de cât curatã acasã ori la locul de muncã, spre deosebire de cei care circulã pe jos sau cu bicicleta. Alte strãzi, din vecinãtatea strãzii Constituţiei sunt asfaltate doar pe jumãtate, iar pe partea neasfaltatã locuitorii sunt obligaţi sã ocoleascã cu grijã gropile şi bãlţile. Copiii familiilor din acele zone sunt de-a dreptul “încântaţi” de neglijenţa primãriei şi continuã sã se distreze jucându-se printre bãlţi şi noroaie de fiecare datã când plouã. „E vai şi amar, mai ales pentru mine care circul cu bicicleta. Îmi rup roţile în gropile de pe stradã şi nimeni nu se intereseazã de asta.”, a declarat supãrat Ionel Jurcã. O altã problemã a celor care locuiesc pe strada Constituţiei este lipsa canalizãrii, care, probabil se va realiza dupã repararea drumurilor, peste câteva luni sau poate...ani. „Nu ne mai facem speranţe cã se va face ceva dar ştiţi cum e când plãteşti taxe şi nu te bagã nimeni în seamã? Nu e foarte plãcut”, a continuat Ionel Jurcã. Tot pe strada Constituţiei, o proprietate privatã a devenit o adevãratã groapã de gunoi. Nici asta nu intereseazã pe nimeni. Este lipsit de importanţã faptul cã mormanele de gunoi aruncate în faţa caselor oamenilor devin adevãrate focare de infecţie, mai ales când este cald şi mirosul emanat „îţi mutã nasul”. „Nu ştim cine aruncã gunoaiele aici dar e groaznic. Nu pot sã acuz pe nimeni dar nu e frumos sã vinã noaptea şi sã arunce aici tot felul de mizerii”, a spus Ghizelia Vasiu. Pentru ca peisajul sã fie complet, în zona unde sunt depozitate tot felul de gunoaie, a apãrut şi un morman de stâlpi. Nimeni nu ştie de unde au apãrut şi cine i-a adus, dar sperã cã vor fi luaţi de acolo cât de curând. Tot pe strada Constituţiei, terenul public este folosit în continuare ca loc parcare de cãtre cei care locuiesc în zonã, ce îşi „depoziteazã” utilajele agricole pe iarba care, poate, ar putea fi îngrijitã şi astfel ar putea înfrumuseţa zona, devenind un loc de joacã pentru copii sau un pãrculeţ. Dar ce mai putem zice? Ne-am obişnuit deja cu neglijenţa şi nepãsarea celor „sus-puşi” care nu se intereseazã de oamenii de rând ci doar fac promisiuni pe care nu le îndeplinesc niciodatã...
Trotuarele din spatele halelor industriale - acoperite de buruieni şi scaieţiªtiu cã s-a tot scris, dar nu putem trece cu vederea trotuarul construit de-o parte şi alta a şoselei care duce spre Zãdãreni, care abia se mai vede de buruienile şi scaieţii care au „rãsãrit” printre pavele. Nimeni nu îi vede rostul, dat fiind faptul cã rar calcã picior de om pe acolo. Poate doar câte un cioban care considerã zona tocmai bunã pentru pãscut.Este de-a dreptul penibil şi faptul cã, tot în spatele halelor industriale de la şoseaua care duce spre Zãrand, am gãsit aceleaşi oi care pãşteau nestigherite şi acum câteva luni în acelaşi loc. Deşi avem pretenţia cã trãim în secolul XXI, într-un oraş care se vrea la standarde europene, mai existã zone şi strãzi, cum sunt şi cele despre am scris în rândurile de mai sus, unde bãlţile, gropile, gunoaiele, oile şi trotuarele din mijlocul câmpului „înfrumuseţeazã” peisajul.

Trotuare nãpãdite de bãlãriiDupã cum menţionam şi acum câteva luni, când am mai scris despre strada Constituţiei şi zonele din vecinãtate, este de-a dreptul hilar cã, în mijlocul câmpului, în spatele halelor industriale dinspre Zãrand, au fost construite... douã trotuare. Dacã în iarnã încã erau vizibile, acum sunt acoperite de buruieni şi scaieţi care au format o adevãratã junglã în zonã. S-au investit sume considerabile în aceste trotuare care chiar nu îşi au rostul şi sunt de-a dreptul hilare. Nimeni nu înţelege de au fost construite sau, mai bine zis, pentru cine?... Era mult mai productiv şi mai util sã fie asfaltate strãzi sau trotuare din cartierele din oraş, care, în marea lor majoritate, aratã deplorabil.

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro