Stire

Răm?ne cum s-a stabilit pentru ANL-uri

30.06.2009 ⋅ 0 comentarii

Niciuna dintre cele 30 de contestaţii depuse la Primărie pentru lista provizorie cu atribuirea apartamentelor ANL nu a fost rezolvată favorabil. Contestatarii au primit sau urmează să primească răspunsul în această perioadă. Se pare că până la urmă proiectul cu lista celor 128 de chiriaşi nu va fi votată în şedinţa Consiliului Local Municipal în această săptămână. În ceea ce priveşte evoluţia lucrărilor la blocurile ANL, acestea sunt pe ultima sută de metri, urmând să se facă racordurile la utilităţi.Teodora Hotăran promite să demaşte toate neregulile pe care le sesizează în administraţia localăDupă un an de mandat în calitate de consilier municipal, Teodora Hotăran trage linie şi face calcul: a iniţiat 6 proiecte de hotărâre, însă niciunul nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi promovat: „În Consiliul Local Municipal se face politică şi nu administraţie”, spune consilierul PSD. Trebuie precizat însă că deşi s-a numărat printre iniţiatorii proiectului care privea asocierea municipiului cu clubul de fotbal UTA, Hotăran s-a abţinut de la vot.Aceasta are de gând să le propună parlamentarilor arădeni modificarea legii privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, prin scăderea pragului electoral la 2,5% pentru candidaţii independenţi, având ca obiectiv încurajarea candidaturilor independente.
Salvarea Recons prin construirea unor blocuri de locuinţe pe terenurile societăţiiConsilierul şi-a susţinut audienţele la sediul partidului, iar doleanţele cetăţenilor au fost legate de probleme legate de spaţiul locativ, cererea depăşind cu mult oferta municipiului, având în vedere acordarea ANL-urilor în acest an. Hotăran, membru în AGA la RECONS, vine cu soluţia: construirea unui complex de locuinţe de către RECONS pe terenurile pe care le deţine, în vederea închirierii. Astfel se redresează şi societatea, care se află într-o situaţie gravă, fiind nevoită în iarnă să renunţe la o parte dintre salariaţi. Conform Teodorei Hotăran, o parte dintre cei 300-400 de angajaţi contractuali de la CET care ar urma să fie disponibilizaţi în perioada următoare ar putea să fie transferaţi la RECONS.În legătură cu această informaţie legată de disponibilizări la Centrala Electrică de Termoficare, directorul Cornel Secianschi ne spune că în viitorul apropiat nu vor avea loc concedieri, având în vedere că acestea deja au avut loc: cei aproximativ 100 de angajaţi care au fost nevoiţi să plece din societate. „Există un sâmbure de adevăr. Dar asta se va întâmpla după ce va veni un investitor şi după ce vor avea loc modernizările. Dar asta ar putea să dureze un an – doi”.
Banul public folosit în mod defectuos?În cadrul întâlnirilor cu diferiţi lideri de sindicat din cadrul societăţilor subordonate CLM, Hotăran spune că a primit sesizări privind discriminarea politică de promovare, acordare de beneficii etc. Sesizările au venit şi în privinţa folosirii în mod defectuos a banului public, remarcându-se „firmele căpuşă” din jurul instituţiilor, în condiţiile în care marea majoritate înregistrează deficit.Consilierul spune că va face publice în următoarea perioadă aceste sesizări.În privinţa investiţiilor votate în Consiliu de-a lungul acestui an de mandat, Hotăran a remarcat faptul că banii europeni sunt prea puţini. A dezvăluit chiar că sumele obţinute pentru locuinţele sociale de pe strada Tarafului au fost returnate, din cauza „cheltuirii defectuoase a banilor”. Aşa că municipiul ar fi fost nevoit să suporte singur toate costurile. Purtătorul de cuvânt al Primăriei spune că este vorba despre un proiect din 2004-2005, cu finanţare din fonduri PHARE, pentru construirea unor locuinţe destinate romilor. Ministerul Finanţelor a considerat că banii nu au fost folosiţi cum trebuie, fapt pentru care i-a retras. Primăria Arad a chemat Ministerul în instanţă, iar Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a decis că ministerul trebuie să returneze banii.Investitorii atraşi în această perioadă la Arad nu sunt remarcabili: Penny market şi Obi.„Lucrările se fac din împrumuturi. Nu accesăm fonduri europene, sau suntem nevoiţi să le returnăm din cauza gestionării greşite”.
Lucrări la infrastructură plătite de două oriTotodată au fost subliniate câteva suspciuni legate de anumite investiţii care ar urma să fie plătite de două ori: reabilitarea Podului Traian prevăzut atât în proiectul BERD, cât şi în Reabilitarea centrului vechi, intersecţia de pe Calea Timişorii cu strada Ştefan cel Mare pentru care CLM a alocat o sumă, dar care este prevăzut şi în proiectul BERD, precum şi piaţa din Aradul Nou, acolo unde ar putea fi construit spaţiul comercial LIDL, societate care ar trebui să amenajeze piaţa pe propria cheltuială, însă porţiunea este inclusă şi în proiectul BERD.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro