Stire

Cele mai mari medii de admitere la liceu le-au avut două eleve de la Şcoala ?Aurel Vlaicu? şi două de la şcoala din Ineu

04.07.2009 ⋅ 0 comentarii

„Secretul performanţei constă în muncă şi seriozitate” - aceasta este părerea celor patru eleve, absolvente ale clasei a VIII-a, care au avut cele mai mari medii de admitere la liceu. Pe primul loc în top, cu 9,93, este o elevă de la Şcoala „Aurel Vlaicu” din Arad, Stepănescu Andreea Sorana, urmată de o altă elevă de la aceeşi unitate de învăţământ, Săbăduş Andreea, şi de două eleve de la Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” din Ineu, Dobai Andreea Sorina Karla şi Pelea Sanda Ileana, toate având media 9.91. Elevele din Arad au optat pentru CN„Elena Ghiba Birta” (Stepănescu Andreea) specializarea Filologie - bilingv, Limba engleză şi pentru CN „Moise Nicoară” (Săbăduş Andreea), la specializarea Matematică - Informatică. Cele două fete din Ineu au ales să îşi continue studiile la şcoala în care au învăţat din clasa I. Ele au spus că nu au vrut să vină la Arad, deoarece în orice şcoală se pot face performanţe. „Am avut o clasă foarte bună, de elevi ascultători şi receptivi. Bineînţeles că au venit şi de la un învăţător foarte bun, ceea ce contează foarte mult. Cred că introducerea tezelor cu subiect unic a fost un lucru foarte bun, deoarece testele sunt mai riguroase”, ne explică Stela Dobai, diriginta elevelor din Ineu
Andreea Stepănescu: „Eu am optat pentru „Elena Ghiba Birta” pentru că mi se pare o şcoală foarte bună. Tezele nu au fost foarte grele, mai ales dacă învăţai la fiecare oră. Cred că şi examenul de admitere despre care tot s-a vorbit ar fi fost o metodă bună de evaluare. Pe parcursul celor patru ani de gimnaziu am participat la mai multe Olimpiade, la fazele pe judeţ - la Limba română şi la Matematică.”Sanda Pelea: „Am optat pentru şcoala în care am învăţat din clasa I, Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” Ineu. Este o şcoală bună, cu profesori foarte buni. Aici am făcut performanţe, am participat la fazele naţionale ale Olimpiadelor de Istorie şi de Limba română şi am primit menţiune. Ideea tezelor cu subiect unic mi se pare foarte bună, deoarece, susţinându-se în fiecare semestru şi materia a fost mai puţină. A fost mai uşor însă mai stresant pentru că stiam că în fiecare semestru avem tezele de care depindea admiterea în clasa a IX-a.”
Andreea Săbăduş: „Nu mi s-a părut foarte greu la tezele cu subiect unic. Este foarte important să înveţi oră de oră pentru a nu se aduna prea multă materie neînvăţată. În privinţa modalităţii de evaluare consider că examenul de admitere ar fi cel care arată adevărata valoare a elevului şi din câte am înţeles se va trece la această metodă. Eu am participat la mai multe ediţii ale Olimpiadelor, la Matematică.”
Andreea Dobai: Am vrut să rămân la şcoala din oraşul meu, din Ineu. Tezele unice au fost destul de uşoare şi a fost foarte bine pentru că nu s-a adunat foarte multă materie cum se întâmpla la examenele de Capacitate sau la cel de Admitere, unde este cuprinsă toată materia din clasele V-VIII.”

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro