Stire

Păuliş ?primele realizări importante privind proiectele strategiei de dezvoltare a localităţii

06.07.2009 ⋅ 0 comentarii

Petru Nicoară - un primar consecvent în tot ceea ce-şi propune să realizeze, dar nu singur, ci alături de o echipă administrativă serioasă şi pusă pe treabă. Deşi comuna Păuliş a avut îndelung de suferit de pe urma acţiunilor şi deciziilor fostei conduceri de dinainte de 2004, totuşi, nimic nu (mai) poate opri mersul înainte al localităţii.
Frământări mari în centrul Păulişului, construcţiidemarate sau aproape finalizate. Într-o scurtă pauză stăm de vorbă cu primarul Petru Nicoară despre ultimele noutăţi din comună. „Am demarat mai multe proiecte importante, unele aflate abia la început, altele în curs de finalizare. Centrul de zi pentru vârstnici este unul dintre obiectivele aproape terminate, o lucrare foarte frumoasă, modernă şi utilă vârstnicilor noştri, supravegheată de DGASPC în colaborare cu serviciul social al primăriei locale. În cadrul centrului, persoanele cu probleme speciale pot servi masa având parte, totodată - şi de îngrijire medicală, sală de recuperare şi recreere, saloane. Deocamdată numărul internaţilor va fi de 10 persoane.” Un alt obiectiv important se află aproape de faza de recepţie – sala de sport (fonduri guvernamentale şi europene) – un spaţiu deosebit de modern, luminos, dotat la nivel standard.În mapa primăriei, un loc deosebit îl ocupă PUZ-ul în care se menţionează şi terenul pentru locuinţele tinerilor (fază de finalizare). „Avem înregistrate 70-80 de cereri, dar locurile disponibile sunt aproximativ 50 pe ambele localităţi, Păuliş/ Sâmbăteni”. 
Finalizarea strategiei de dezvoltare pe termen mediu şi lung„Suntem în stadiul de finalizare a strategiei de dezvoltare a localităţii pe termen mediu şi lung. Dintre obiective se conturează alimentarea cu apă a localităţii Sâmbăteni (Ord.7); în privinţa canalizării suntem incluşi în master-pla-nul CJ fiind deja în prima etapă  de finanţare. Tototadă am achiziţionat şi un teren pentru staţia de epurare. Reţeaua de canalizare se va realiza împreună cu localitatea Ghioroc. Privind mult frământatul fond funciar, mai avem aproximativ 30 de titluri de proprietate de eliberat şi ne apropiem însfârşit de finalizare.” Evident, printre atâtea probleme, un loc important îl ocupă şi reabilitarea sediului primăriei, lucrarea fiind depusă la licitaţie. Se lucrează deja pe exterior şi totodată s-a trecut în plan şi reabilitarea parcului din spatele bisericii romano-catolice, un spaţiu generos care va fi dedicat şi amenajat în în-tregime pentru tineret. „ Suntem în faza de finalizare a sălii de sport, frumoasă, modernă, bine dotată (termen 24 iulie); avem în lucru amenjarea unui spaţiu verde la Sâmbăteni, un parc frumos cu lumini, bănci, rondouri de flori şi ne aflăm în stadiul premergător privind proiectul de asfaltare a drumului înspre Păuliş până la intrarea în comună (5,7 km)”. Localitatea se află în faza de implementare privind gestionarea deşeurilor, iar populaţia urmează a fi dotată cu europubele şi containere, în comună existând deja 20 de puncte de colectare selectivă a deşeurilor menajere. Iluminatul este renovat pe linie economică, suma de achiziţionare a becurilor urmând a fi plătită în tranşe lunare. „Am dotat primăria şi cu un buldoexcavator, pentru că sunt lucrări pe care le putem face şi cu oamenii noştri. Nu are sens să cheltuim atâţia bani, mai ales că toţi ştim cât de puţini sunt – dacă avem un utilaj al nostru şi ne facem singuri lucrările de care avem nevoie”.Cu alte cuvinte, treburile se derulează pozitiv şi numai în interesul şi dezvoltarea comunei, a întregii comunităţi - care are şansa, realeasă în vara anului trecut, de a progresa cu un primar harnic şi tenace şi o echipă administrativă responsabilă.

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R.Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro