Stire

Comuna Vladimirescu se ?apropie? cu paşi siguri de Arad

06.07.2009 ⋅ 0 comentarii

Vladimirescu are şansa unei viziuni moderne şi responsabile de conducere a comunităţii – prin prezenţa unei echipe administrative puternice. Pe lângă proiectele importante care conturează dezvoltarea amplă a localităţii – noul cartier de locuinţe, poate cel mai mare şi frumos din judeţ - ridică, prin linia modernă şi exotică a caselor, peisajul unei comune care, iată – poate primi în mod cert denumirea de cartier de lux al Aradului.
O discuţie concisă cu vicele Dorel Horga ne informează despre stadiul diferitelor proiecte demarate în comună, unele finalizate sau în curs de finalizare, şi, mai ales, noutăţi. „Suntem în curs de finalizare a sălii de sport, o construcţie imensă din bani guvernamentali, deosebit de spaţioasă şi modernă – utilă copiilor, tinerilor, de fapt, tuturor celor care vor să se recreeze prin sport. Ne ocupăm, în continuare de trotuarele din Mândruloc, asfaltăm străzi în Vladimirescu, având ca obiectiv realizarea în proporţie de 90 la sută a asfaltării străzilor, 75 la sută din trotuare fiind deja realizate. La Horia suntem preocupaţi de accesarea de fonduri pentru realizarea canalizării, iar proiectul se va depune în curând. Tot aici ne-am ocupat pentru modernizarea grădiniţei, schimbarea geamurilor şi uşilor cu termopan, zugrăvirea interiorului şi exteriorului, urmând ca în această vacanţă să finalizăm aceste lucrări. Şcoala cu clasele I-VIII va fi şi ea reabilitată prin dotarea cu termopan, renovare exterior, introducerea încălzirii centrale pe calorifer, iar la şcoala generală de pe strada Gării se va reabilita acoperişul.”
Gropile de gunoi închise la termenSpre deosebire de multe alte localităţi unde închiderea gropilor de gunoi este într-adevăr o problemă, pentru unele imposibil de rezolvat la termenul stabilit, comuna Vladimirescu şi-a făcut temele la timp. „Aici s-a închis deja groapa şi s-a înierbat terenul, iar la Horia este închisă cam 75 la sută în timp ce la Mândruloc se fac deja demersuri pentru închidere. Acordăm o atenţie sporită spaţiilor verzi, oxigenului, aerului curat. Vrem să facem o fântână arteziană pe locul fostei gropi şi să facem plantări”. O altă prioritate în agenda de lucru a primăriei este asfaltarea drumului care leagă Vladimirescu (strada Gării) de Horia. În reabilitare se află şi biserica romano-catolică pentru care s-au alocat fonduri, alături de contribuţia credincioşilor. Linia modernă a comunei se naşte zi de zi, odată cu construcţia noului cartier de locuinţe – unul dintre cele mai moderne din judeţ. O vară fierbinte în care comuna îşi va desăvârşi câteva dintre cele mai importante proiecte, întregind identitatea unui spaţiu plin de istorie străluminând înspre un viitor luminos.

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R.Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro