Stire

Două dintre principalele baze sportive ale Aradului, bazinul ?Delfinul? şi complexul sportiv ?AMEFA?, ?ntre prezent şi viitor

14.07.2009 ⋅ 0 comentarii

Complexul sportiv “AMEFA”, o investiţie totală estimată la aproape cinci milioane de euro, se află într-un stadiu avansat de reconstrucţie şi modernizare, în timp ce bazinul “Delfinul” oferă condiţii excelente pentru practicarea înotului, culturismului şi aerobicului
Clădirea ridicată în cadrul complexului sportiv de la Pădurice este una impunătoare şi foarte cochetă, cuprinzând 11 camere pentru cazarea sportivilor, vestiare, grupuri sanitare, un restaurant cu bar şi câteva birouri, toate construite cu bun gust. Practic, lucrările începute anul trecut au avansat destul de rapid, Adi Mateaş, “vinovat” de superbul complex sportiv din “Pădurice”, sperând ca anul viitor arădenii să poată beneficia de această investiţie. Lucrările s-au oprit la stadiul bazinului de înot şi al reconstrucţiei tribunei, pentru care este nevoie de un plan urbanistic zonal: “Noi suntem foarte avansaţi cu lucrările, dar din cauza unor formalităţi întâmpinăm probleme. De când am pus pe hârtie acest proiect legislaţia s-a mai schimbat puţin, ne trebuie şi un plan urbanistic zonal, plus o expertiză. Toate utilajele de care avem nevoie sunt aici de un an, materialele de construcţii şi toate instalaţiile de filtrare şi tratare a apei sunt pregătite”, spune Mateaş. Practic, bazinul de standarde olimpic, cu dimensiunile de 50/20, plus opt culoare de înot şi toată aparatura de ultimă generaţie privind filtrarea şi tratarea apei, urmează să fie reconstruit şi modernizat, în acest sens fiind pregătită deja gresia ce urmează să înfrumuseţeze interiorul bazinului de înot. 
Adrian Mateaş ridică la Pădurice un centru sportiv de cinci stele!De asemenea, complexul mai cuprinde spaţiul verde, unde arădenii vor putea face plajă, o parcare de maşini, sala de haltere, care urmează să fie şi ea modernizată iar pe termen lung, este în plan şi un hotel. “Nu pot să estimez cu exactitate la cât se ridică această investiţie, dar incluzând aici şi hotelul, pot spune că se ajunge la 4,5 – 5 milioane de euro. Pentru a finaliza lucrările rămase, exceptând hotelul, mai trebuie investit peste 1 milion de euro. Noi speram ca totul să fie gata anul acesta, dar au apărut aceste probleme legate de formalităţi, anul viitor îmi doresc ca acest complex sportiv să fie funcţionabil şi arădenii să poată beneficia de această investiţie. Trebuie menţionat că toate încasările de la acest complex  vor merge către club, să nu se creadă că banii merg la Mateaş. În această investiţie am mai fost ajutat de domnul Sandu Ion. M-am decis să fac această investiţie din dorinţa de a se face sport în Arad şi de a oferi arădenilor un cadru sportiv care să nu depindă de factorul politic şi care să se poată întreţine din fonduri proprii” mai spune Mateaş, mulţumit că poate contribui, din calitatea sa de prosper om de afaceri, la dezvoltarea sportului de performanţă arădean, prin punerea la dispoziţie în folosul comunităţii a acestei frumoase baze sportive.   
Gheorghe Biriş, preşedinte AMEFA Arad : “Un complex sportiv destinat în special sportului de performanţă”Preşedintele Clubului Sportiv AMEFA, Gheorghe Biriş, este foarte încântat de această investiţie a lui Adi Mateaş, care a oferit o vitală mână de ajutor clubului arădean şi până la urmă comunităţii şi sportului de performanţă din oraşul nostru: “Va fi un complex sportiv destinat în special sportivilor de performanţă, vom avea la dispoziţie aici de tot ce e nevoie pentru orice club, cazare, masă, condiţii pentru practicarea sportului de performanţă. De asemenea, complexul este o alternativă şi pentru publicul larg, mai ales că bazinul nostru de înot este în aer liber. Îi mulţumim foarte mult lui Adi Mateaş, care în calitate de fost sportiv al nostru, ne-a oferit această mână de ajutor, pentru că altfel ne era foarte greu, nu puteam aştepta la nesfărşit fonduri fără să facem ceva concret. Sperăm ca acest complex sportiv să fie gata cât mai repede, pentru că Aradul are nevoie de o astfel de bază sportivă. Peste doi ani împlinim 100 de ani de activitate şi ne bucurăm că putem veni în sprijinul celor care doresc să beneficieze de un complex sportiv de ultimă generaţie”, spune Biriş.
Bazinul “Delfinul”, aflat la standarde olimpice, beneficiază în premieră pe ţară, de o aparatură de tratare a apei cu raze ultraviolete! Până la finalizarea complexului sportiv “AMEFA” din Pădurice, arădenii pot înota şi beneficia de condiţii excelente la bazinul acoperit de înot “Delfinul”, unde tarifele sunt decente în raport cu oferta pusă la dispoziţie. Bazinul este unul olimpic, cu opt culoare de înot, dimensiunile fiind standard, temperatura apei variază între 27 şi 28 de grade, iar ca o şi o premieră în România, există o aparatură de tratare a apei cu raze ultraviolete, tehnică de ultimă generaţie care a costat peste două miliarde de lei vechi. “Condiţiile pe care le oferim noi sunt cam unice în ţară, bazinul este olimpic iar această aparatură de tratare a apei, pe care am achiziţionat-o de la o firmă din Anglia, este o premieră în România. Investiţiile pe care le-am făcut până acum depăşesc lejer suma de zece miliarde de lei, iar în acest an trebuie să mai operăm unele lucrări la instalaţia de filtrare a apei şi la vestiare, care trebuie zugrăvite. De asemenea, în viitorul apropiat trebuie să gresiem tot bazinul, atât în interior cât şi în jurul acestuia. Ne descurcăm cam greu cu banii, mai ales în această perioadă de criză lumea nu se înghesuie la bazin, avem în program  şi multe ore alocate sportului de performanţă ”, spune administratorul bazinului “Delfinul”, Nicolae Fereştean. Baza sportivă oferă pe lângă punerea la dispoziţie a unui bazin olimpic, alături de vestiare şi grupuri sanitare şi  două săli de culturism, una chiar în interiorul clădirii bazinului şi una la Sala Polivalentă, plus o sală de aerobic.    Tarife decente în raport cu excelentele condiţii oferiteAdministratorul bazinului ne-a oferit şi tarifele zilnice sau lunare, pentru cei care doresc să se destindă sau să practice sportul aici. Astfel, la sala de culturism de la Polivalentă, dotată cu aparatură de ultimă generaţie, preţurile sunt de 80 de lei – abonament lunar pentru femei, 100 de lei – abonament lunar pentru bărbaţi, 140 de lei – abonament familial (2 persoane), 10 lei – bilet de intrare zilnic. Pentru iubitorii înotului, preţurile sunt de 150 de lei – abonament lunar, 50 de lei - abonament săptămânal şi 15 lei – bilet de intrare zilnic. De asemenea, se fac şi cursuri de iniţiere la înot (10 ore), un astfel de curs costând 200 de lei. La aerobic, preţurile sunt de 80 de lei – abonament lunar şi 10 lei – bilet de intrare zilnic. Mai trebuie punctat că cei care vin la bazin trebuie să aibă asupra lor şi o cască de înot plus un slip, echipament obligatoriu. De asemenea, duşul la intrarea şi ieşirea din bazin este obligatoriu. Trebuie spus că între ora 13,30 şi ora 19,30, bazinul este destinat sportului de performanţă, secţiile de înot şi polo ale cluburilor arădene desfăşurându-şi aici activitatea. 
Remont de aproximativ o lună, începând din 1 augustAstfel, publicul larg poate beneficia de bazin de la orele dimineţii până la prânz, şi seara, între ora 20 şi ora 22. “Făcând un raport între cheltuieli şi încasări, suntem cam la limita de plutire, dar important este să supravieţuim. Avem în jur de 100 de abonamente lunare la bazin, aproximativ 50 la culturism şi între 60 şi 80 de abonament pe lună la aerobic. În sezonul de vară este mai greu, pentru că este şi perioada concediilor iar lumea preferă în special ştrandurile”, spune administratorul bazinului. Arădenii mai pot înota la bazinul Delfinul până la 1 august, după care se intră, pentru o lună de zile, în remont.
“Cel târziu în 8 septembrie, bazinul se va redeschide şi arădenii vor putea beneficia din nou de cele mai bune condiţii pentru practicarea sportului sau petrecerea timpului liber. Tarifele nu vor mai fi majorate în acest an, ţinând cont că ne aflăm şi în plină criză financiară.”

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro