Stire

Aglomeraţie la prima zi de ?nscriere la facultate!

14.07.2009 ⋅ 0 comentarii

Tinerii care au promovat Examenul de Bacalaureat se pot înscrie, de ieri, la facultăţile dorite. În majoritatea cazurilor admiterea se face pe bază de dosar, media de la Bacalaureat fiind cea mai importantă. Mulţi arădeni s-au prezentat încă din prima zi să completeze fişele de înscriere. Zeci de absolvenţi de studii preuniversitare, din promoţia 2009, dar şi din promoţiile anterioare au venit ieri să îşi depună dosarul, la una dintre facultăţile Universităţii de Stat „Aurel Vlaicu”. Până acum, printre cele mai căutate facultăţi sunt Ştiinţe Economice, Ştiinţe Umaniste, Inginerie dar şi Educaţie Fizică şi Sport. La Universitatea de Stat „Aurel Vlaicu” din Arad admiterea pentru anul universitar 2009 – 2010 se face pe bază de dosar, luând în considerare media de la Examenul de Bacalaureat, condiţie valabilă pentru domeniile şi specializările de la toate facultăţile. În cazul candidaţilor care doresc să se înscrie la facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, domeniul Cultură Fizică şi Sport, specilizarea Educaţie fizică şi sportivă, se vor susţine şi probe de aptitudini. Ocuparea locurilor scoase la concurs se va face în ordinea descrescătoare a mediei de la Examenul de Bacalaureat, în funcţie de opţiunile candidaţilor. Prima sesiune de înscrieri se desfăşoară între 13 şi 30 iulie (cu afişarea rezultatelor în 31 iulie), iar a doua sesiune între 1 şi 18 septembrie, rezultatele afişându-se în după-amiaza zilei de 18 septembrie.
Candidaţii pot primi indicaţii de la comisiile de înscrierePentru fiecare facultate s-a format o comisie de înscriere, candidaţii putând obţine toate informaţiile şi lămuririle necesare. De asemenea, fiecare candidat se poate înscrie la mai multe specializări, în cazul în care nu intră la prima specializare aleasă, iar media îi permite, poate fi admis la următoarea specializare pentru care a optat. „Eu vreau să mă înscriu în Arad la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, dar o să mă mai înscriu şi la Timişoara la Geografie. Îmi place foarte mult sportul şi vreau să mă specializaz în acest domeniu”, ne spune Talida Tuculea, absolventă a Liceului German.   Acte necesare pentru înscrierePentru înscriere, candidaţii au nevoie de următoarele acte: Cerere tip (se primeşte la înscriere); Diplomă de bacalaureat (original) sau diplomă echivalentă cu aceasta. În cazul în care un candidat se înscrie pentru concurs şi la o altă facultate, în locul diplomei de bacalaureat sau adeverinţei, va anexa o copie legalizată şi copia legitimaţiei de înscriere la concurs, la prima facultate, care se autentifică după original de către secretariatul facultăţii la care se face înscrierea; Certificat de naştere (copie legalizată); Certificat de căsătorie (copie legalizată); Adeverinţă medicală tip M.S. 18.1.1.; Două fotografii color tip buletin; dosar plic.
Roxana Kiss: „Am terminat anul acesta liceul şi vreau să mă înscriu la specializarea Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Engleză. Am luat 9.55 la Bacalaureat şi sper să prind un loc la această specializare. Aş vrea ca după ce termin facultatea să devin profesoară de Limba engleză.”
Mariana Jurcoiu: „Eu vreau să mă înscriu la Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale la specializarea Poliţie Comunitară. Încă nu lucrez în domeniu dar aş vrea să mă angajez. Nu ştiu câţi candidaţi au să fie, dar sper să prind un loc.”

Sursa: Observator.info

Autor: (S.R.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro