Stire

Viitorii dascăli susţin astăzi examenul de titularizare

15.07.2009 ⋅ 0 comentarii

1.800 de arãdeni susţin astãzi proba scrisã a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învãţãmântul preuniversitar. Faţã de anii trecuţi, în acest an concursul nu mai are un caracter naţional şi este organizat descentralizat, la nivel de centre. Anul acesta au fost scoase la concurs 260 de posturi titularizabile.
În Arad, Înspectoratul Şcolar Judeţean a desemnat douã centre pentru desfãşurarea concursului de titularizare: Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”Arad (cu alte douã unitãţi şcolare arondate, Colegiul Naţional „Moise Nicoarã” Arad, respectiv  Colegiul Economic Arad) şi Grupul Şcolar „Iuliu Maniu” Arad (cu Grupul Şcolar de Transporturi Cãi Ferate Arad arondat). La sediul I.S.J. Arad, la adresa www.isjarad.ro/forum şi la centrele de concurs a fost afişatã lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate şi listele disciplinelor de concurs arondate fiecãrui centru, precum şi alte informaţii legate de concurs şi de repartizarea candidaţilor.Probele practice şi orale s-au desfãşurat vineri, 10 iulie şi au fost admişi, 87 din 92 prezenţi. Candidaţii respinşi nu mai pot sã susţinã proba scrisã. Pentru concursul de astãzi, candidaţii trebuie sa se prezinte cu cartea de identitate/ buletinul de identitate. Intrarea în sãli se va face între orele 8-9 iar proba scrisã are o duratã de 4 ore de la primirea subiectelor.
Nota minimã pentru obţinerea titularizãrii este şapteDoar candidaţii care vor obţine cel putin nota 7 vor putea ocupa, cu statut de cadru didactic titular, posturile didactice/catedrele vacante titularizabile, în ordinea descrescãtoare a notelor. Posturile/catedrele vacante titularizabile rãmase neocupate devin netitularizabile şi se ocupã, împreunã cu celelalte posturi/ catedre netitularizabile, de cãtre cadrele didactice care beneficiazã de continuitate pentru detaşare la cerere, care au obţinut la concurs cel puţin nota 5 sau care solicitã detaşare la cerere prin concurs specific. În urmãtoarea etapã, posturile/ catedrele netitularizabile rãmase vacante se ocupã în urmãtoarea ordine: de cãtre candidaţii care beneficiazã de continuitate la suplinire; de cãtre candidaţii suplinitori cu continuitate pe posturi incomplete (care îşi completeazã norma pânã la o normã întreagã); de cãtre candidaţii care au participat la concursul naţional din iulie 2009 şi au obţinut la concurs note peste 5, în aceeaşi listã cu candidaţii care la concursul din 2007 sau 2008 au obţinut note peste 7, în ordinea descrescãtoare a notelor.
Calendarul şedintelor publice de repartizare Repartizarea candidaţilor pe posturi didactice/catedre vacante titularizabile se va face în intervalul 22 – 23 iulie, urmând ca în 24 iulie sã aibã loc transformarea tuturor posturilor didactice/catedrelor vacante titularizabile rãmase neocupate în posturi/catedre netitularizabile. În aceeaşi zi se va face şi reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate şi ocuparea posturilor didactice de cadrele didactice care beneficiazã de continuitate pentru detaşare la cerere.Candidaţii care au cerut detaşarea vor fi repartizaţi în 25 iulie, iar în intervalul 27 – 29 iulie are loc ocuparea posturilor didactice de cãtre cadrele didactice care beneficiazã de continuitate pentru suplinire şi repartizarea candidaţilor prin suplinire.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro