Stire

Diferenţa dintre ?Popică? şi ?Magiun?...

17.07.2009 ⋅ 0 comentarii

Fotbaliştii Bătrânei Doamne au ajuns la ziua cu numărul 5 a cantonamentului de la Moneasa. Stabiliţi la poalele Munţilor Codru Moma, într-un stabiliment de trei stele, la Hotelul Parc, utiştii nu duc lipsă de nimic. Sau de aproape nimic. Zilnic sunt serviţi cu „ospitalitate” şi promptitudine cu şedinţe de pregătire cu caracter pur fizic. Ionuţ Popa promitea încă de la început că nu vine la UTA să se complacă, cum marea majoritate a tehnicienilor o fac în Liga a II-a, în mediocritate şi diletantism. Faptele sunt evidente pentru cei care au şansa de a participa la antrenamentele utiştilor. Cu toate că sunt deschise presei şi oamenilor aflaţi în staţiune, „Popică” şi ajutoarele sale ţin foarte mult la disciplină şi la linişte. Evident că glumele sunt la ordinea zilei, venite din ambele părţi, antrenori-jucători şi viceversa, însă pe feţele fotbaliştilor rar se poate vedea un zâmbet, acesta, odată cu trecerea zilelor de chin, este pe cale de dispariţie precum nuferii din staţiune. Aşa cum spuneam, şi cum aţi putut afla şi din corespondenţele anterioare efortul depus la Moneasa este unul ridicat, şi la urma-urmei necesar.
Au revenit „dezertorii”Cinci fotbalişti ai Bătrânei Doamnei au absentat la  antrenamentul de miercuri după-amiază. Toc, Copil, Ştreangă, Sălăjan şi Bălgrădean au fost „furaţi” din cantonament de Marcel Coraş şi transportaţi la Arad pentru a disputa partida din cadrul Cupei României dintre Gloria Arad şi Naţional Sebiş. Cei cinci au fost integralişti şi au revenit de joi la antrenamentele de la Moneasa. „Eu spun că am jucat bine la Gloria”, a spus Dumitru Copil. „Am dat şi un eurogol. Cred că mi-am făcut datoria”, a mai recunoscut talentatul fotbalist din curtea Bătrânei Doamne. „Mitruţ” este unul dintre componenţii lotului utist care doreşte să impresioneze la antrenamente, ştiind că următorul sezon poate fi foarte important în cariera sa, mai ales că vine după doi ani pierduţi aiurea prin Scoţia. Visul lui „Mitruţ”Timp de două zile, în cantonamentul Bătrânei Doamne şi-a făcut apariţia şi Dorin Stana. Conducătorul utiştilor a dorit să vadă starea de spirit de la Moneasa şi a putut constata că într-adevăr, de mult nu s-a muncit atât de bine într-un cantonament. De exemplu, diferenţa dintre „Popică” şi „Magiun” este una ca între cer şi pământ, atât din punct de vedere al şedinţelor de pregătire cât şi din cel al facturilor de... vin. O altă problemă a lui Dorin Stana, care e în desfăşurare, priveşte dorinţa fotbaliştilor de a avea preferinţe la numerele de tricouri. Cel mai râvnit tricou este cel cu numărul 10. Pentru tricoul de VIP se bat doi fotbalişti, Edson Sousa şi Dumitru Copil. Pentru moment, se pare că portughezul are un uşor avantaj în faţa mai tânărului coleg de echipă, însă ultimul cuvânt îl va avea Ionuţ Popa. „Pe banca de rezerve poţi sta şi cu numărul 10. A avea acest număr nu înseamnă că eşti titular de drept. S-au mai văzut fotbalişti care au purtat numărul 10 şi au frecat banca de rezerve”, a spus Roland Nagy.
Absent motivatIonuţ Popa a absentat de la şedinţa de pregătire de miercuri după amiază şi de la cea de ieri dimineaţă. Mister a tras o fugă până la Arad, pentru a urmări evoluţia celor cinci fotbalişti, care încă sunt legitimaţi la Gloria, dar şi pentru a pune la punct unele probleme legate de activitatea viitoare a echipei. Ionuţ Popa a revenit ieri după amiază în cantonament şi a preluat ştafeta de la secunzii Roland Nagy şi Dan Stuparu.
Exemplu în pregătireAşa cum spuneam, toţi componenţii lotului strâng din dinţi la poalele Munţilor Codru Moma, însă câţiva ies în evidenţă la antrenamente. După ce a fost mult bârfit că e puturos şi că fentează antrenamentele, ba mai mult unii afirmau că ar fi bolnav, Adrian Drida este un exemplu de pregătire la Moneasa. „Mă simt foarte bine, mă antrenez cu seriozitate, şi abia aştept meciurile”, a spus Drida, favorit la titularizare la mijlocul terenului.O boală nouăRolando Edson pare cel mai obosit din întreg lotul de fotbalişti. Portughezul recunoaşte cu spotivitate că-i este greu, după o absenţă atât de mare de la antrenamente, el suferind şi o intervenţie chirurgicală la genunchi. „Este normal să fiu aşa obosit. Nu am mai făcut nici o mişcare serioasă de mult timp. Acum mă simt bine, dar am o puternică febră musculară. Am febră şi la rotula de la genunchi”, a spus Edson, care promite suporterilor că s-a cuminţit şi vrea să dea totul pentru UTA în partidele oficiale.
Surpriză din partea suporterilorUtiştii au avut parte, miercuri şi joi, de sprijinul moral a trei suporteri, care au venit din Arad pentru a-i încuraja. Colin Mesz, cel care are tatuat pe picior sigla UTA-ei, a vrut să-i vadă la treabă pe utişti şi să le transmită că vor avea în campionatul viitor sprjinul suporterilor. „Eu trăiesc pentru UTA. Nu puteam rata nici acest cantonament. Au fost eu în Austria după ei, să nu vin la Moneasa? Îmi place ce echipă avem. Vor avea sprijinul nostru, cel al suporterilor din peluză”, a spus Colin Mesz. Altfel, utiştii au fost încântaţi pe parcursul unui antrenament cu cântece şi mesaje anti-Timişoara.
Susţinătoare de efort pentru utiştiÎn plin scandal în ceea ce priveşte medicamentaţia fotbaliştilor, medicul echipei UTA, Dorin Vuin, spune că utiştii consumă zilnic doar atâtea „ajutoare” de câte au nevoie. „Efortul este maxim aici la Moneasa. Fără susţinătoare de efort, legale, bineînţeles, le-ar mult mai greu jucătorilor. Din punct de vedere al susţinătoarelor de efort suntem acoperiţi”, a spus medicul Bătrânei Doamne, care se află în permanenţă jucătorilor, pentru a nu le lipsi nimic.
Certaţi de primarul CondeaUtiştii îşi servesc porţia de antrenament la cocheta bază sportivă din staţiune, modernizată de primarul Terentie Condea. Acesta a intervenit ieri în antrenamentul de dimineaţă al echipei, pentru a-i ruga pe aceştia să folosească întreaga suprafaţă a terenului. „Încă iarba nu e atât de tare şi nu vreau să am surpriza de a strica un lucru bine făcut. Ştiu că e mai bine la umbră, dar am rugamintea ca antrenamentul să se desfăşoare şi la soare”, a fost intervenţia primarului Terentie Condea.

Sursa: Observator.info

Autor: Din Moneasa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro