Stire

Utiştii au pierdut cu 3-1 amicalul cu Mako

27.07.2009 ⋅ 0 comentarii

UTA a pierdut cu scorul de 3-1 (1-0) meciul de pregătire susţinut sâmbătă seară, la Mako-Ungaria, în faţa formaţiei de Liga a II-a din localitate. Ionuţ Popa a ales, forţat de probleme de lot, un prim 11 format din Mârne - Bilia, Pascariu, Pocuca, Yanchuk - Apostol – Riviş, Gâlcă, Fritea, Purece – Leucuţa, iar pe parcursul întâlnirii au mai jucat: Mutulescu, Chindriş, Turcuş, Polgar, Furdean, Draia.  
În ciuda scorului, UTA s-a mişcat bine de-a lungul primelor 45 de minute pe care le-a controlat, printr-un joc în viteză, compus din pase scurte. La scorul de 0-0, arădenii ar fi trebuit să primească un penalty, la un fault clar comis asupra lui Leucuţa, care a jucat vârf împins. Apoi, cu două minute înainte de pauză, formaţia din Mako a deschis scorul la prima acţiune consistentă. Imediat după pauză, maghiarii au înscris a doua oară, apoi jocul a scăzut în intensitate şi a fost influenţat atât de erorile sistemului defensiv utist, cât şi de schimbările efectuate. După golul doi, până cu un sfert de oră înainte de final, Mako a dominat întâlnirea, UTA trezindu-se pe final, când a ratat două-trei ocazii bune, însă lipsa unui de om gol s-a resimţit din plin. UTA a redus din diferenţă prin Alex Leucuţa, însă meciul s-a încheiat cu scorul de 3-1.  La meci au asistat circa 15 suporteri arădeni, sosiţi la baza sportivă din localitate imediat după startul partidei.Duminică dimineaţă utiştii au avut parte de un antrenament, drept pedeapsă pentru prestaţia din amicalul de sâmbătă seara, dar Ionuţ Popa a spus că elevii săi îşi vor petrece astfel toate duminicile de acum înainte, până la startul noului sezon. 


Popa: "Am avut probleme în atac şi în apărare"Ionuţ Popa, principalul formaţiei UTA, a pus eşecul din meciul de pregătire de sâmbătă, cu Mako, pe seama problemelor din linia de atac şi a formei slabe a tuturor fundaşilor, care au comis greşeli grave. "S-a văzut clar că nu avem atac. N-am avut soluţii şi am jucat cu Leucuţa vârf împins. A marcat un gol, a ratat alte două-trei ocazii, dar s-a simţit că e singur în atac, că nu are susţinere şi nu s-a putut descurca. Avem o mare problemă cu atacul şi trebuie să o rezolvăm cumva. Ideea este alta - UTA nu are bani să cumpere jucători şi toate variantele pe care le-am găsit pentru completarea lotului presupun bani", a spus Ionuţ Popa. Nici fundaşii Pascariu, Pocuca, Yanchuk şi Mutulescu nu au scăpat de critica antrenorului, care s-a declarat total nemulţumit de jocul lor. "Am luat nişte goluri comice. Chiar nu-mi dau seama ce s-a întâmplat cu ei. Toţi au greşit, toţi au jucat mult sub ceea ce pot. Ori sunt obosiţi, ori nu s-au concentrat, nu-mi dau seama încă, dar au făcut greşeli impardonabile", a completat Ionuţ Popa. (S.Ş.) Roman, Edson, Nădăban şi Drida - accidentaţi Roman, Edson, Nădăban şi Drida nu au jucat pentru UTA în întâlnirea amicală de sâmbătă seara de la Mako. Toţi au probleme medicale şi au fost menajaţi. Ionuţ Popa s-a declarat îngrijorat de starea lui Edson, care acuză din nou dureri la genunchi, antrenamentele şi jocurile cu Sebiş şi ACU punându-şi amprenta serios asupra portughezului. Roman mai are nevoie de câteva zile de pauză, iar Drida şi Nădăban vor reintra în scurt timp în program. (S.Ş.)  Amamoo a plecat Ghanezul William Amamoo nu mai face din lotul lărgit al echipei UTA. Adus la mijlocul săptămânii trecute, pentru a fi testat în meciul amical cu ACU Arad şi în cadrul unui antrenament, portarul ghanez în vârstă de 27 de ani şi-a expus apoi pretenţiile financiare. El n-a fost dispus să urmeze o perioadă normală de probe de joc, considerând că şi-a etalat cunoştiinţele în cadrul meciului cu ACU şi a unui antrenament. Apoi, le-a comunicat oficialilor utişti pretenţiile sale şi a plecat, urmând să fie contactat de şefii Bătrânei Doamne.

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro