Stire

Se politizează scandalul de la Spitalul Judeţean: PSD susţine că PD-L are interese economice la serviciile de spălătorie şi curăţenie!

28.07.2009 ⋅ 0 comentarii

Este deja de notorietate situaţia creată la Spitalul Judeţean, unde ca urmare a unor datorii neonorate, activitatea de curăţenie şi spălătorie este periodic sistată de angajaţii unei firme conduse de Gheorghe Ghilinţă. Potrivit acestuia, datoriile sunt de peste 16 miliarde de lei vechi, în timp ce managerul spitalului, Mirandolina Prişcă, spune că sunt mult mai mici.    Scandalul primeşte o dimensiune politică, după ce PSD a acuzat PDL că a generat situaţia conflictuală pentru că are interese economice.    Pe de altă parte, Gheorghe Falcă spune că e un atac mizerabil la propria familie iar Gheorghe Seculici se delimitează de acest scandal. Acuzaţiile sunt respinse şi de către Mirandolina Prişcă, managerul Spitalului Judeţean. 

Social-democraţii cred că datoriile nu au fost plătite în mod intenţionatPSD a emis un amplu comunicat de presă, prin care susţine că deţine informaţii cu privire la faptul că se încearcă atribuirea contractul unei firme a Luciei Seculici, soacra primarului Gheorghe Falcă. Iată conţinutul comunicatului:„Având în vedere războiul reputat prin intermediul mass-media de către conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pe de o parte, şi firmele prestatoare de servicii pe de altă parte, un război arbitrat cu vădită părtinire de primarului Aradului Gheorghe Falcă şi de prefectul Călin Bibarţ, pentru corecta informare a opiniei publice în ceea ce priveşte situaţia financiară a unităţilor sanitare de pe raza judeţului, PSD Arad doreşte să aducă în faţa opiniei publice unele precizări legate de acest conflict.Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cumulează, în mandatul actualului manager general, dr. Mirandolina Prişcă, datorii de ordinul zecilor de miliarde de lei, având restanţe la plata tuturor categoriilor de cheltuieli: achiziţii, lucrări de investiţii şi / sau reparaţii, respectiv cheltuieli de servicii  - incluzând aici serviciul de spălătorie, care în prezent face obiectul unui scandal de presă.În rândul angajaţilor Spitalului Judeţean se vehiculează informaţii conform cărora conducerea SCJUA, în mod deliberat, a omis să achite contravaloarea facturilor aferente serviciilor de spălătorie prestate în ultimele luni, cu scopul de a forţa firma prestatoare să-şi întrerupă activitatea, lucru care, pe fondul nemulţumirii angajaţilor acesteia - cărora nu li s-au putut achita integral şi la timp salariile - s-a şi întâmplat. Scopul final al strategiei adoptată de conducerea SCJUA ar fi crearea unui context favorabil rezilierii contractului aferent serviciilor de spălătorie, derulat în prezent de o societate comecială situată în afara grupului firmelor “de casă” ale PD-L, astfel încât aceste servicii să fie ulterior atribuite unei firme aparţinând Luciei Seculici, fosta soţie a preşedintelui PD-L Arad Gheorghe Seculici (n.r. în realitate, Gheorghe şi Lucia Seculici nu au divorţat) şi actuala soacră primarului Gheorghe Falcă.Lucia Seculici este totodată persoana care, conform declaraţiei de avere a primarului, a creditat în ultimul an familia Falcă cu importante sume în euro.Luând în considerare toate aceste date, ţinând cont de apartenenţa politică a d-nei dr. Mirandolina Prişcă, numită în funcţia de manager al SCJUA de către PD-L şi având în vedere faptul că fiul d-nei Prişcă este consilierul preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, protejată a preşedintelui Traian Băsescu alături de Monica Iacob Ridzi şi Elena Udrea, PSD Arad îşi exprimă public dezacordul faţă de maniera în care dr. Mirandolina Prişcă gestionează activitatea celei mai mari unităţi spitaliceşti a Aradului şi condamnă eventuala imixtiune a unor lideri PD-L Arad, motivaţi de interese economice, în actul managerial prestat de managerul general al SCJUA.”
Gheorghe Falcă: „Atacurile la familie n-au ce căuta în societate”Pe Gheorghe Falcă l-a enervat rău subiectul, pentru că implică membri ai familiei sale. „Atacul la familie nu îşi are rostul în societatea românească. Domnul Lazăr este un mitic care a pierdut toate alegerile, a minţit în legătură cu cei 15 primari care trec la PSD. Atacă familia în stilul comunist al anilor 50! Dacă este bărbat, să se confrunte cu mine, nu cu o doamnă care nu are nicio firmă care se ocupă cu curăţenia! Responsabilitatea pentru sistemul de sănătate aparţine PSD. Domnul Lazăr să nu uite că la Arad trebuie construit un nou spital judeţean, pentru care Primăria a dat teren. Asta este tema care îi preocupă pe cetăţeni”, a spus primarul Aradului. După ce a încercat fără succes să ne convingă că un astfel de punct de vedere/ ”atac la familie” nu ar trebui publicat, Gheorghe Falcă a insistat să adauge următoarea declaraţie – „sunt dezamăgit că ziariştii de la Observator promovează atacurile la familie”. Declaraţie de care ne distanţăm hotărât – nu promovăm atacurile la familie, dar înţelegem să oferim cadrul de exprimare partidelor politice arădene, care îşi asumă în întregime responsabilitatea pentru declaraţiile lor. 
Gheorghe Seculici: „Familia mea şi reprezentanţii familiei mele nu au nicio legătură cu scandalul de la Spitalul Judeţean”Preşedintele PD-L Arad, Gheorghe Seculici, s-a arătat revoltat de poziţia partenerilor de guvernare. „Este un comunicat tipic pentru PSD-ul arădean, care se ascunde în spatele . Dincolo de erorile pe care le prezintă, îşi manifestă faţă de cetăţenii Aradului! În loc să rezolve problemele de la Spitalul Judeţean, cu care se confruntă de foarte multă vreme, au trecut de partea celui care le creează, doar din dorinţa de a discredita reprezentanţii PD-L. Îi informez pe această cale pe reprezentanţii biroului de presă al PSD Arad că în luna iunie am aniversat 24 de ani de căsnicie. Familia mea şi reprezentanţii familiei mele nu au nicio legătură cu scandalul de la Spitalul Judeţean. Aceste scandaluri le aparţin lor în exclusivitate”Contrele dintre liderii PD-L şi PSD, teoretic aflaţi în alianţă, s-au succedat cu rapiditate în ultima perioadă. Gheorghe Seculici, vizibil afectat de ieşirea PSD, este de părere că „o atitudine de acest gen nu este în avantajul colaborării noastre, nici în avantajul cetăţenilor care i-au susţinut prin vot pe cei de la PSD.” 
Managerul Prişcă neagă orice imixtiune politică în activitatea spitaluluiMirandolina Prişcă, managerul „judeţeanului”, a încercat să demonteze comunicatul PSD. „În managementul Spitalului Judeţean nu există niciun fel de ingerinţă politică, ne axăm doar pe tratarea bolnavilor. În ceea ce priveşte capacitatea mea managerială, am fost evaluată prin examene de mai mulţi miniştri care au considerat-o performantă. Nu doresc să comentez alte afirmaţii calomnioase. Conflictul cu firma care prestează serviciile de curăţenie şi spălătorie vor fi tranşate în instanţă. În calitate de manager, mă ocup exclusiv cu problemele de sănătate ale bolnavilor şi cu buna funcţionare a spitalului, nu mă implic în dispute politice”.În legătură cu „apartenenţa politică” menţionată în comunicatul PSD, Mirandolina Prişcă susţine că este susţinută de către PD-L, fără ca acest lucru să aibă vreo legătură cu numirea în funcţia de manager – „am fost numită în timpul guvernării PNL”. Managerul Spitalului Judeţean a negat orice contact cu Lucia Seculici pentru preluarea unor servicii în cadrul unităţii medicale: „Nu am avut niciun fel de discuţie cu doamna Seculici sau cu altcineva despre aceste servicii. Relaţiile personale nu le discut în presă”.

Sursa: Observator.info

Autor: Flavius Ghender ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro