Stire

Nădab ? Recepţie pentru o sală de sport modernă, dată la ?cheie? ?n cel mai scurt termen

28.07.2009 ⋅ 0 comentarii

Una dintre cele mai frumoase şi cochete săli de sport va intra în zestrea localităţii Nădab, oraş Chişineu-Criş. În urmă cu două săptămâni participam la deschiderea pieţii, având atunci ocazia să stăm de vorbă cu un om de afaceri extrem de interesant, Nicolae Barbu din Harghita.
Imediat după inaugurarea pieţei, primarul Gheorghe Burdan ne-a chemat să vedem noua sală de sport ridicată chiar în curtea şcolii generale din localitate. „Va fi o sală de sport de toată frumuseţea, modernă şi solidă, iar copiii vor avea ocazia să se desfăşoare aici în voie. Firma care a câştigat licitaţia este formată din oameni profesionişti şi extrem de serioşi, astfel că sala a putut fi terminată la termenul stabilit.”Cel care ne-a arătat sala şi ne-a vorbit despre stadiul lucrărilor este reprezentantul firmei „Total Consulting” din Harghita, Nicolae Barbu. Într-adevăr, sala răsuna de zgomotele caracteristice lucrărilor aflate în plină desfăşurare, iar muncitorii îmbrăcaţi în salopete albastre (mai rar vezi aşa ceva!) munceau concentraţi. Peste tot materiale şi unelte de lucru. Nimeni nu vorbeşte, fiecare ştie ce are de făcut. Deşi se lucrează din plin, atmosfera e destinsă, calmă, aşa, ca între profesionişti.
„Trebuie să respecţi oamenii cu care lucrezi!”Zâmbitor, „şeful” ne spune că firma la care este asociat a câştigat numai în judeţul Arad peste 12 licitaţii la construcţii de săli sportive. În faţa uimirii noastre, răspunde la fel de zâmbitor: „Nu trebuie să vă miraţi. Suntem adevăraţi profesionişti; la noi, indiferent nivelul şi dimensiunile construcţiei – termenul final este de două luni şi jumătate, iar calitatea execuţiei, ireproşabilă, motiv pentru care am şi câştigat licitaţiile de atâtea ori.”Barbu surprinde în continuare. „Sunt român din Harghita şi mă înţeleg foarte bine cu concetăţenii maghiari. De fapt, toţi muncitorii sunt maghiari şi ne înţelegem ca fraţii. Am în echipă 50 de profesionişti, fiecare pe domeniul său. Sunt extrem de serioşi, au mâini de aur şi sunt plătiţi pe măsură. Nimeni nu are sub 25 de milioane lei salariu; pe timpul lucrărilor stau la hotel şi mănâncă la restaurant. Mi se pare un lucru normal ca oamenii de care te foloseşti să fie trataţi omeneşte, să fie curat îmbrăcaţi, să servească o masă sănătoasă şi îndestulătoare şi să se odihnească într-un spaţiu liniştit şi civilizat. Tocmai de aceea şi rezultatele muncii sunt excepţionale. În schimb, nimeni nu fură, nu se îmbată şi nu face lucru de mântuială! Îi respecţi, te respectă şi respectă munca!”    
Poliţist, jurist, constructorIată cum arată o carte de vizită a celui mai „tare” licitant din zona de vest.„Sunt jurist de meserie, dar la bază am fost poliţist la serviciul rutier. Stresul a fost extrem de mare din cauza traficului, astfel că, până la urmă, am avut probleme cu sănătatea. După aceea, am renunţat la munca asta de stradă şi atât de stresantă. Tatăl meu fiind un bun constructor mi-a făcut cunoştinţă cu un patron de firmă de construcţii din Harghita. La scurt timp ne-am împrietenit şi am vorbit aceeaşi limbă, cum se spune. M-a luat ca asociat şi de atunci, adică de doi ani lucrăm împreună şi am făcut multe lucruri bune şi frumoase. Acum pot spune că îmi place enorm munca pe care o fac, mai ales că echipa noastră este de un profesionism desăvârşit. Nu există ceva pe care oamenii noştri să nu ştie să-l facă!” – spune mândru Nicolae Barbu. Muncim zi /lumină şi de aceea, indiferent de lucrări, mai simple sau mai complicate – ne-am stabilit acel termen-standard de la care nu ne abatem. Adaug că execuţia lucrărilor este ireproşabilă. Folosim cele mai bune materiale, şi, la sfârşit, după ce totul s-a încheiat, firma noastră angajează oameni de la o firmă de curăţenie care lasă totul strălucitor în urmă. Aşa procedăm peste tot şi am avut numai laude în urma noastră!”Barbu se mândreşte cel mai tare cu sala de sport din comuna Cermei care este „fără exagerare, superbă”. Firma harghiteană a mai terminat lucrări la baze sportive şi săli de sport în judeţul Arad în localităţile Dorobanţi, Pecica, Sintea Mare, Buteni, Nădab, Cermei, Păuliş, Mailat având câştigate licitaţiile pentru sălile de sport din localităţile Zădăreni şi Macea.
Sala de sport de la Nădab se înscrie în următoarele dimensiuni: 28m lungime /19 m lăţime - îndeplinind obiectivul de sală de educaţie-fizică şi sport. Este dotată cu patru vestiare băieţi/fete, grup social prevăzut cu duşuri, un cabinet medical cu paturi, un birou pentru profesori, dotat cu toaletă şi duş. Sala este încălzită prin centrala termică la care se adaugă panouri solare

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R.Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro