Stire

Jumătate de comună şi-a luat rămas bun de la el!

30.07.2009 ⋅ 0 comentarii

Dramă la Şicula: un tânăr de 37 de ani a trecut în nefiinţă – a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni!

Localitatea Şicula este în stare de şoc. Un tânăr de 37 de ani, spiritul şi sufletul mişcării fotbalistice din comună, a încetat din viaţă, lăsând în urmă multă suferinţă. Drama este cu atât mai mare cu cât Petru Dehelean are un fiu de nouă ani, copil frumos şi talentat. Petru Dehelean era un tânăr muncitor şi silitor. Împreună cu soţia deţinea mai multe afaceri, magazin, discoteca din Şicula, un bufet, dar în acelaşi timp dedica mult timp şi pasiunii sale, fotbalul. Era unul dintre susţinătorii financiari ai echipei AS Crişul Alb Şicula, şi era fotbalist activ. Promovarea în eşalonul patru al fotbalului românesc i-a produs o mare satisfacţie, chiar dacă în ultima vreme, din pricina bolii, stătea mai departe de gazon. Era atacant, a înscris goluri importante pentru echipa sa. O minge de fotbal a fost pusă în sicriu, la picioarele sale, pentru a nu se despărţi niciodată de ceea ce iubise atât de mult.La înmormântarea sa au participat ieri câteva sute de oameni. Toată comuna, inclusiv satele aparţinătoare Gurba şi Chereluş, este în doliu. La primărie a fost arborat drapelul negru, în semn de preţuire faţă de cel trecut în nefiinţă, un stâlp al comunităţii locale. Câteva sute de coroane şi buchete de flori au fost depuse la cimitir, pentru tânărul care a încetat din viaţă atât de devreme.„Voi propune în consiliul local să îi acordăm un titlu de excelenţă post-mortem, pentru că dacă cineva îl merită, el îl merită cu prisosinţă! Terenul din Şicula vreau să se numească, de acum, „Petru Dehelean”. Împreună cu consiliul local voi lupta să terminăm baza sportivă din comună, aşa cum şi-a dorit el. Petru s-a implicat mult anul trecut, a muncit la vestiare el însuşi, nu se dădea la o parte de la niciun efort fizic să îşi vadă visul împlinit” – ne spune primarul Radiţa, care mărturiseşte că a plâns ca un copil când a primit vestea tragică. Ieri, la Şicula, durerea a fost fără margini. Oameni în toată firea lăcrimau ca nişte copii, la ceremonia prin care trupul neînsufleţit a fost redat pământului. Înmormântarea a avut loc în miezul zilei, de la casa familiei Dehelean, înconjurată de mulţimea care l-a însoţit pe Petru pe ultimul său drum. Cortegiul funerar s-a oprit, după datină, la intersecţii. La biserică a fost oficiată a slujbă, în drum spre cimitir. Colegii, prietenii şi familia l-au petrecut pe Petru Dehelean pe jos, ducând sicriul său pe braţe, de acasă până la cimitir. Două remorci au fost necesare pentru transportarea coroanelor la locul de veci. Şicula este tristă. Unul dintre fiii săi iubiţi nu mai este, răpus în floarea vârstei de o boală fără leac.
„Trecerea în nefiinţă a lui Petru Dehelean este o mare durere pentru întreaga comunitate. A fost un om iubit şi apreciat, un om corect. Şi-a dorit foarte mult să ridice fotbalul şiculan şi a şi reuşit. Visul său era ca echipa locală să promoveze în Divizia D, ceea ce anul acesta, sub îndrumarea sa, s-a şi întâmplat” – primarul comunei, Aurel Radiţa.
Turneu memorial „Petru Dehelean”
Drama vine chiar când Şicula a promovat cu trei echipe de fotbal în eşaloanele superioare, în acelaşi timp. În memoria susţinătorului mişcării sportive locale, primăria va iniţia un turneu anual de fotbal care va purta tot numele lui Petru Dehelean.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro