Stire

UTA: S-au reluat discuţiile pentru jucătorii Gloriei

04.08.2009 ⋅ 0 comentarii

Bălgrădean, Bujor, Toc, Copil, Ştreangă, Sălăjan, Filaret şi Ţucudean revin la modul serios în calculele Bătrânei Doamne; discuţiile dintre Meszar şi Sandu Ion par pozitive, dar încă nu s-a parafat nimic. Totuşi, din informaţiile pe care le deţinem, în două-trei zile jucătorii sunt aşteptaţi în calea Aurel Vlaicu.  Probabil până la mijlocul săptămânii se va lua o decizie în cazul jucătorilor plimbaţi pe traseul Gloria Arad - UTA Arad şi retur. Noul director executiv al FCM UTA, Alexandru Meszar, a avut deja câteva întâlniri cu omul de afaceri Sandu Ion, care controlează clubul Gloria Arad. Din informaţiile pe care le deţinem, şansele ca jucătorii retraşi de la UTA acum două săptămâni să fie redirecţionaţi spre calea Aurel Vlaicu sunt destul de mari, discuţiile dintre directorul executiv al Bătrânei Doamne şi Sandu Ion fiind pozitive, cel puţin deocamdată. Totuşi, se pare că este nevoie de-o discuţie care să limpezească problemele dintre primarul Falcă şi omul de afaceri arădean, motiv pentru care revenirea jucătorilor întârzie. 
Bălgrădean, Bujor, Toc, Copil, Sălăjan, Filaret şi Ţucudean revin în calcule Teoretic, UTA ar avea nevoie de unul dintre portarii Bălgrădean şi Bujor, dar este posibil să intre amândoi în calcule. De asemenea, fundaşul lateral Toc, mijlocaşul Dumitru Copil şi atacanţii Sălăjan şi Ţucudean sunt la rândul lor pe lista Bătrânei Doamne. Cert este că prin revenirile lor, UTA şi-ar acoperi posturile descoperite, dar ar avea şi mai multe opţiuni pentru poziţia de junior, obligatorie în primul 11, pe tot parcursul meciului, şi în acest sezon al Ligii a II-a. Dacă litigiul s-ar stinge, jucătorii ar urma să evolueze la UTA sub forma unor împrumuturi, clubul-fanion urmând să beneficieze de cote din eventuale transferuri. De asemenea, în „pachetul” de jucători ar putea intra şi Richard Filaret, fotbalist care a evoluat în partea a doua a sezonului trecut pentru ACU Arad. 
Îi aşteaptă pe jucătorii GlorieiIonuţ Popa a admis că-i aşteaptă pe jucătorii Gloriei Arad, dar susţine că nu ştie la ce nivel au ajuns discuţiile dintre părţi. „Sigur este că UTA nu are bani pentru transferuri. Clubul nu dispune de fondurile necesare efectuării unor transferuri, aşa că ori se întorc jucătorii de la Gloria Arad, ori trebuie să ne mulţumim cu ce avem. Altă soluţie nu există, pentru că nu sunt bani”, a declarat Ionuţ Popa. Întrebat dacă nu are reţineri vizavi de lotul actual, mai ales în urma prestaţiilor slabe ale UTA-ei din jocurile de verificare, principalul Bătrânei Doamne a acceptat că nivelul echipei este scăzut: „Da, suntem departe de aşteptări, dar asta este situaţia, trebuie să muncim mult cu ce avem. Şi când spun că am mai putea aduce, mă refer la jucători liberi de contracte, deoarece nu avem cum să cumpărăm”. 
Îşi dorea să ştie deja structura lotului pentru noul sezonIonuţ Popa şi-ar fi dorit ca la începutul acestei săptămâni să ştie clar pe cine se poate baza pentru noul campionat. Tehnicianul Bătrânei Doamne intenţiona să pregătească în ultimele două săptămâni dinainte de startul sezonului lotul cu care va aborda campionatul, însă mai are de aşteptat. Cum spuneam, se discută pentru revenirile unor jucători de la Gloria Arad şi cum nu s-au clarificat poziţiile, Ionuţ Popa mai trebuie să aştepte. „Da, dacă există posibilitatea ca jucătorii să se întoarcă de la Gloria, ar fi bine, dar trebuie să vedem ce se rezolvă. Sunt discuţii între Meszar şi Sandu Ion, primarul e încă în concediu, să vedem ce urmează. Până la clarificarea situaţiei, nu am de ales, ci trebuie să menţin lotul existent”, a completat Ionuţ Popa. 
Discuţii pentru atacantul Lucian Pârvu de la Pandurii Tg. Jiu În altă ordine de idei, pe parcursul ultimelor două săptămâni rămase până la startului ediţiei 2009-2010 a Ligii a II-a, UTA îşi va înceta încet căutările şi va renunţa să mai aducă jucători pentru probe de joc. „Mai avem puţin şi începe campionatul, deci nu prea mai este momentul să căutăm jucători pentru a-i aduce pentru probe de joc. Cred că un singur jucător din afara Aradului ar mai putea să ajungă la noi în această perioadă. Mă refer la atacantul Lucian Pârvu de la Pandurii Târgu Jiu, dar încă nu e sigură nici sosirea lui”, a spus Ionuţ Popa. Principalul Bătrânei Doamne a avut o discuţie cu Marin Condescu pentru trecerea la UTA a atacantului Pârvu. Preşedintele clubului din Târgu Jiu a solicitat suma de 30,000 de euro în schimbul fotbalistului în vârstă de 27 de ani care a mai evoluat pentru Ergotelis (Grecia), Farul Constanţa, Gloria Bistriţa şi Universitatea Craiova, însă UTA nu deţine un buget pentru transferuri. Există însă varianta unui împrumut pentru un sezon al jucătorului  şi rămâne de văzut dacă cluburile ajung la un acord în acest sens şi dacă Pârvu acceptă condiţiile salariale pe care i le poate oferi UTA.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro