Stire

UTA: Poziţia de lider contează eventual pentru moral

01.09.2009 ⋅ 0 comentarii

Bătrâna Doamnă nu şi-a propus să promoveze, dar îşi doreşte revenirea în Liga I. Totuşi, deocamdată nu se pune serios problema atacării promovării, obiectiv care va deveni cu adevărat important în funcţie de reuşitele echipei la jumătatea sezonului 
UTA a revenit în fruntea clasamentului după runda a treia, victoria cu 5-0 obţinută în deplasare, la CFR Timişoara, aducându-i poziţia de lider. UTA este despărţită de un golaveraj superior de Jiul Petroşani şi Universitatea Cluj, formaţii care au adunat de asemenea şapte puncte după primele trei etape. Postura de lider contează eventual doar pentru moralul utiştilor, mai ales că formaţiile cu pretenţii declarate la promovare abia încep să se dezmorţească. UTA nu şi-a propus, oficial, să revină în Liga I la capătul sezonului, promovarea fiind mai mult un obiectiv ascuns, care va fi atacat în cazul în care, undeva la mijlocul întrecerii, se va constata că există şanse reale. Victoria de la Timişoara era obligatorie pentru UTA în faţa unei formaţii care ar avea probleme serioase şi în Liga a III-a. CFR dispune de-o formaţie tânără, care nu va rezista la nivelul eşalonului secund în actuala formulă. Se pune problema retragerii echipei din campionat, iar dacă acest lucru se va întâmpla înainte de finalul turului de campionat, rezultatele i se vor anula. Prin urmare, pentru a-şi păstra cele trei puncte şi cinci goluri, UTA speră ca CFR Timişoara să nu dispară din competiţie până în pauza de iarnă. 
Meci controlat clar de UTAMeciul în sine a fost controlat total de formaţia arădeană. După un start slăbuţ de meci, UTA a preluat iniţiativa şi-a început să-şi pună sub presiune adversarul, care a cedat pentru prima dată abia în minutul 28, după 3-4 ratări mari ale lui Ţucudean, Batin şi Drida, toate fiind iniţiate de ivorianul Dodo Digbeau. Apoi a marcat chiar ivorianul, UTA având la pauză un avantaj liniştitor de 2-0, cu toate că diferenţa putea să fie mult mai mare. În repriza secundă, arădenii au mai marcat de trei ori, bifând astfel cele trei puncte obligatorii, în compania unei formaţii care nu avea cum să-i facă faţă. 
Utiştii, ceva mai liniştiţi după aducerea lui DigbeauIvorianul Dodo Digbeau pare o mutare foarte bună, venind pe un post deficitar la UTA, cel de mijlocaş ofensiv. La trei zile după ce s-a alăturat lotului, Digbeau a fost titularizat, reuşind un meci foarte bun, în condiţiile în care nu este la un nivel fizic normal. Acesta a fost, de altfel, şi motivul pentru care a fost schimbat după 60 de minute, dar timpul a fost suficient pentru a impresiona, printr-un joc simplu şi extrem de eficient, ivorianul furnizând pase decisive pe bandă rulantă. Sigur, se poate spune că adversarul n-a fost de calitate, numai că jocul celorlalţi mijlocaşi în faza de atac a fost acelaşi, fiind lipsit de nerv şi de pase decisive de calitate.Rămâne ca Digbeau să se pună la punct cu pregătirea fizică, aşteptările fiind mari în ceea ce-l priveşte. 
Batin are deja patru goluri Paul Batin pare acomodat deja cu UTA, cu toate că s-a alăturat lotului cu câteva zile de startul sezonului. Băimăreanul adus, ca şi Digbeau, de la CFR Cluj sub forma unui împrumut a marcat patru din cele opt goluri ale Bătrânei Doamne, intrându-şi bine în ritm. Sâmbătă, la Timişoara, a înscris de două ori, golul doi venind după o reuşită dificilă, un „cap” din întoarcere, execuţia fiind realizată la circa un metru de sol. 
CFR Timişoara, şansa lui Ţucudean Poate meciul cu CFR Timişoara a fost cel de care avea nevoie George Ţucudean. Juniorul a început început sezonul într-o pasă proastă, jocul slab din meciul cu FC Baia Mare şi ratările din partidele cu FC Bihor şi Gloria Arad aducându-l aproape de un blocaj psihic. Criza părea adâncită după prima repriză a confruntării cu CFR Timişoara, în care arădeanul n-a reuşit nimic, ratând uşor două-trei situaţii mari. În partea a doua însă a punctat de două ori, golul de 5-0 venind după un efort remarcabil: a urmărit o minge care părea pierdută, a sprintat şi i-a furat-o unui adversar, a rămas singur cu portarul şi-a înscris plasat. 
Sălăjan şi Draia, juniorii UTA-ei pentru meciul de sâmbătăŢucudean va lipsi de la meciul cu Fortuna Covaci, programat sâmbătă, de la ora 20:00 pe stadionul „Fransic Neuman”. Împreună cu Chindriş şi Purece se află la Bucureşti, în pregătiri cu lotul naţional de juniori under 19. Prin urmare, pentru confruntarea cu Fortuna Covaci, soluţiile staff-ului tehnic utist pentru juniorul din teren sunt limitate: atacantul Sălăjan sau fundaşul Draia. Aproape sigur, Sălăjan îşi va face debutul în Liga a II-a, tânărul atacant urmând să evolueze ca titular alături de Batin. 
Edson şi Mihuţ sunt recuperaţi, revine şi Mutulescu Meciul cu CFR Timişoara a provocat şi revenirea lui Edson pe teren. Portughezul pare recuperat după operaţia de la genunchi, urmată de-o lungă perioadă de recuperare. Edson a evoluat timp de 22 de minute la Timişoara, nu s-a remarcat în mod special, dar el este într-o fază în care are nevoie de câteva meciuri pentru a scăpa de stresul unei eventuale recidive. Şi Dorin Mihuţ este refăcut din punct de vedere medical, iar Mutulescu se pregăteşte să revină în programul echipei după accidentarea suferită la gleznă înainte de startul sezonului. Clasament Liga II, seria Vest  1.  UTA Arad 3 2 1 0 8-1 7 2.  Jiul Petroşani 3 2 1 0 8-4 7 3.  „U” Cluj 3 2 1 0 3-1 7 4.  Rm. Vâlcea 3 2 0 1 11-4 6 5.  Silvania 3 1 2 0 4-1 5 6.  Mioveni 3 1 2 0 4-2 5 7.  Târgu Mureş 3 1 2 0 3-2 5 8.  Mureşul Deva 2 1 1 0 3-2 4 9.  Gaz Craiova 3 1 1 1 5-5 410. Lupeni 3 1 1 1 1-1 411. Baia Mare 3 1 1 1 3-4 412. FC Argeş 3 1 0 2 2-5 313. FC Bihor 3 0 2 1 2-3 214. CS Otopeni 2 1 1 0 4-1 1 15. FC Drobeta 3 0 1 2 0-3 116. Fortuna Covaci 3 0 1 2 4-10 117. Arieşul Turda 3 0 0 3 2-5 018. CFR Timişoara 3 0 0 3 0-13 0
CS Otopeni, echipă penalizată cu 3 puncte pentru nerealizarea baremului. Etapa viitoare, sâmbătă, 5 septembrie: FC Argeş - Lupeni; Rm. Vâlcea - Mioveni; FC Drobeta - Otopeni; Tg. Mureş - Gaz Craiova; Turda - FC Bihor; Deva - Baia Mare; “U” Cluj - CFR Timişoara; UTA Arad - Covaci; Jiul – Silvania.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro