Stire

Expo Arad vă aşteaptă la ediţia jubiliară a T?rgului Agromalim, ?ntre 10 şi 13 septembrie

04.09.2009 ⋅ 0 comentarii

Expo Arad Internaţional va găzdui în perioada 10 – 13 septembrie cea de-a XX-a ediţie a târgului Agromalim – târg internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje. 
Unul dintre cele mai importante târguri de agricultură la nivel naţional şi euroregional îşi va deschide porţile în data de 10 septembrie la ora 11 pentru a sărbători 20 de ani de activitate, tradiţie şi succes. Ajuns la această ediţie jubiliară, târgul Agromalim stabileşte un nou record, reunind în cele două pavilioane ale complexului şi pe platformele exterioare, pe o suprafaţă totală de 25.000 mp, nu mai puţin de 270 de firme din România, Ungaria, Austria, Germania, Italia, Serbia, Bulgaria şi Spania.„De-a lungul celor două decenii târgul s-a bucurat de sprijinul colaboratorilor - OJCA Arad, OARZ Arad, DADR Arad, APIA Arad, OJPDRP Arad, Consiliul Judeţean Arad, asociaţiile de crescători de animale, ITD Ungaria, Koros Trade - de încrederea firmelor participante şi de interesul vizitatorilor. Şi în acest an ITD Ungaria finanţează participarea firmelor maghiare la târg, participare care este organizată de Koros Trade” ne explică Nicolae Groşan, directorul Expo Arad.
Cea mai frumoasă taurină va fi desemnată „Miss Arad”Ediţia din acest an a târgului Agromalim vine cu noutăţi şi noi oportunităţi în domeniul agriculturii, noi participanţi şi o paletă şi mai diversificată de produse şi servicii. Vor fi prezenţi cei mai importanţi producători şi importatori de maşini şi utilaje agricole. În cadrul expoziţiei naţionale de animale, vor fi prezentate cele mai valoroase animale crescute de membrii asociaţiilor participante, fiind expuse taurine, ovine, cabaline şi animale de hobby. Celui mai redutabil exemplar dintre taurinele expuse i se va acorda titlul de Miss Arad. Ediţia jubiliară din acest an vine şi cu o premieră, fiind lansat Salonul cu produse tradiţionale.Conferinţe şi prezentări pe toată perioada târguluiPe toată perioada târgului vor fi organizate o serie de întâlniri, prezentări şi conferinţe tematice. Astfel, programul de joi, 10 septembrie va debuta cu forumul româno-maghiar la care vor participa oficialităţi, specialişti şi oameni de afaceri din cele două ţări. Asociaţia de Standardizare din România vine cu soluţii de îmbunătăţire a pieţei alimentare autohtone. Tot în cadrul programului de joi va avea loc Information Day – întâlnire cu caracter informativ asupra posibilităţilor de recuperare a TVA-ului din ţările membre UE.Vineri, 11 septembrie se va desfăşura Ziua Consultanţei Agricole în cadrul căreia vor avea loc întâlniri şi prezentări pe teme de interes privind sprijinul acordat de instituţiile statului pentru agricultori, posibilităţi de accesare a fondurilor destinate fermierilor, finanţări, programe de sprijin. OJCA Arad împreună cu OARZ Arad, APIA Arad, OJPDRP Arad şi DADR Arad vor sta la dispoziţia celor interesaţi cu informaţii atât în cadrul acestor prezentări cât şi pe toată durata târgului în standurile din cele două pavilioane. Ziua Consultanţei Agricole constituie totodată un bun prilej de informare asupra posibilităţilor de finanţare europeană.Sâmbătă 12 septembrie se va desfăşura întâlnirea anuală a Asociaţiei Agricultorilor Maghiari din România la care vor participa şi alte asociaţii de producători şi crescători.
Târg cu produse tradiţionale de două ori pe lună
Târgul de produse tradiţionale organizat în tot judeţul şi de trei ori în acest an doar în municipiu, s-a bucurat de un veritabil interes din partea vizitatorilor, unii dintre producătorii locali rămânând fără produse în urma vânzărilor.Pentru că există o cerere demnă de luat în seamă din partea arădenilor, târgul ar putea să fie organizat în viitor de două ori pe lună în Arad, pe aceeaşi stradă ca în trecut, care va fi închisă cu această ocazie traficului auto, şi anume strada Nicolae Bălcescu.Târgurile reprezintă o oportunitate pentru producători, pentru cumpărători, dar şi pentru economia zonei, unde rămân în circuit aceşti bani. Se doreşte ca în urma acestor evenimente să se întipărească un „brand” al judeţului, care ne va reprezenta  în ţară şi nu numai.Vă reamintim câteva produse cu renume din Arad: pâinea de Pecica, salamul de Nădlac, ţuica de Chisindia, Cadarca de Miniş ori Mustoasa de Măderat.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro