Stire

Studenţii şi masteranzii Universităţii ?Spiru Haret? sau ai altor universităţi private sunt primiţi la Universitatea ?Aurel Vlaicu? din Arad!

07.09.2009 ⋅ 0 comentarii

-Doamnă rector, aţi anunţat de curând că Universitatea „Aurel Vlaicu” va primi studenţii de la „Spiru Haret”. În ce sens „îi va primi”?-Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este o instituţie de învăţământ superior care a primit şi primeşte studenţi din învăţământul universitar privat. Condiţia este să respecte legile în vigoare.
-Ce şanse are un student de la „Spiru Haret” să se integreze în sistemul universitar de stat? Universitatea „Aurel Vlaicu” este dispusă să înmatriculeze, să primească prin transfer, şi studenţi ai altor universităţi private?-Studentul de la Universitatea „Spiru Haret” sau de la orice altă universitate privată trebuie să-şi depună dosarul în perioada 1-17 septembrie a.c. la sediul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad (Bulevardul Revoluţiei nr. 77, fostul Liceu Sanitar) la una din cele 9 facultăţi şi 39 de specializări ale universităţii noastre, spre a deveni student al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. Desigur, opţiunea studentului de la universitatea privată va fi pentru o specializare pe care a urmat-o  un an, doi sau trei. După ce devine student al Universităţii „Aurel Vlaicu”, la finalul sesiunii de înscriere, în 18 septembrie a.c., acesta va face o cerere la care va anexa Foaia matricolă de la Universitatea „Spiru Haret” sau orice altă universitate privată şi în funcţie de disciplinele cuprinse în planul de învăţământ va putea fi promovat într-un an superior. Dacă planul de învăţământ al specializării urmate de un absolvent de la Universitatea „Spiru Haret” sau altă universitate privată coincide cu cel al Universităţii „Aurel Vlaicu”, studentul nu va mai susţine nici un examen de diferenţă, ci va trece direct în anul în care s-a aflat la universitatea privată, mai puţin în anul final. Desigur, dacă sunt doar câteva discipline care nu au fost studiate de către studentul la universitatea privată, acesta va da examene de diferenţă până la 1 decembrie a.c.-Se vor putea înscrie absolvenţii de la „Spiru Haret” direct la examenul de licenţă la Universitatea „Aurel Vlaicu”?-Absolvenţii Universităţii „Spiru Haret” sau ai oricărei universităţi private pot susţine examen de licenţă la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în condiţiile legii, dacă au absolvit o specializare autorizată sau acreditată.
-Toate aceste măsuri sunt valabile şi pentru masteranzii de la „Spiru Haret”? Se pot şi ei transfera la „Universitatea Aurel Vlaicu”?-Studenţii înscrişi la Master la Universitatea „Spiru Haret” sau orice altă universitate privată se pot înscrie după aceeaşi procedură precum cei de la studiile de licenţă, la care ne-am referit deja.
-Credeţi că primind studenţii de la universitatea privată „Spiru Haret” la UAV, calitatea învăţământului superior de stat arădean nu va avea de suferit?-Nici într-un caz, calitatea învăţământului din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad nu va avea de suferit prin primirea studenţilor de la Universitatea „Spiru Haret” sau orice altă universitate privată, deoarece aceştia se vor integra în mod organic în sistemul de învăţământ universitar de stat şi, implicit, la standardele impuse de ARACIS.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro