Stire

Disperat că iubeşte o femeie ce nu-i mai aparţine demult, Florin şi-a străpuns pieptul

08.09.2009 ⋅ 0 comentarii

Mama stă împietrită în durere la capătâiul băiatului ce zace la reanimare. Chiar dacă mai are încă şase copii, fiecare din ei e o piatră nestemată de care nu se poate lipsi, altfel viaţa ei nu ar mai avea rost. Florin (28 ani) e poate cel mai sensibil dintre toţi. „Un copil bun, cuminte şi harnic. De când a cunoscut-o pe Florina s-a luat la băut, chiar dacă nu bea decât din când în când... Toată tragedia s-a întâmplat numai din cauza ei. La noi în casă nu va mai călca niciodată!” – spune cu lacrimi în ochi Maria Gavaziuc, mama lui Florin.
Cu Florin Gavaziuc nu se poate vorbi. E operat, e grav şi e protejat în mod deosebit în salonul special de la reanimare. Aici a ajuns sâmbătă seara, după o ceartă cu prietena sa, Florina Costea (23 ani), în urma căreia a hotărât să-şi ia viaţa. Cuţitul a tăiat tot ce a întâlnit în cale în zona inimii... Povestea celor doi a început însă în urmă cu 7 ani...Cartierul Sânicolaul Mic e în plină reabilitare şi modernizare. De pe strada Frunzei cotesc la stânga şi intru pe Coasei, oprindu-mă la casa cu numărul 8. Discut cu o familie tânără. Bărbatul e chiar fratele mai mic al lui Florin, iar tânăra e cumnata.„Nu ştiu ce să spun, noi suntem 7 fraţi, dar niciunul nu avem astfel de probleme. Când se-mbată, face urât. A rămas pe liber de vreo două săptămâni din cauza băuturii. De fapt, el aşa lucrează, maxim un an-doi, după care e dat afară. Ştiu că s-a certat cu prietena sa şi că s-a înjunghiat. A stat aici cu noi, dar după plecarea ei în Italia s-a mutat cu părinţii tot aici în cartier” – spune fratele. Soţia completează: „sora mea şi cu el au stat împreună 7 ani. Acum un an ea a plecat la muncă în Italia. Numai aşa putea să scape, pentru că el era gelos, se certau mereu şi când bea, o bătea. S-a săturat de viaţa asta, are 23 de ani şi a ales altceva. El s-a mutat la părinţi, dar ţineau legătura. Florina a venit de o săptămână acasă. Sâmbătă ştiu că au fost la Mureş, iar la întoarcere sora mea a vrut să vină acasă. Florin s-a certat cu ea pentru că nu rămâne la el. Nu ştiu ce s-a mai întâmplat, până la urmă s-a dus la el şi apoi m-a sunat disperată că Florin s-a înjunghiat în piept... A zis că dacă nu va ajunge cu ea la o înţelegere, atunci se omoară. Aşa a şi făcut... Florina are bilet dus-întors şi trebuie să se întoarcă la sfârşitul săptămânii în Italia. Când stătea şi Florin aici şi se-mbăta - ne ameninţa că aruncă butelia în aer, că se spânzură şi multe altele...”.
„Totul e numai din vina ei!”Aştept în faţa unei case triste, cea în care locuieşte Florin, doi dintre fraţii mai mici, un frate mai mare şi părinţii. O parte din familie, frate, cumnată, mamă se reîntoarce de la spital. La discuţii se opreşte doar mama, vizibil îndurerată, revoltată, tristă, intrigată de toată această tragedie inutilă. „Sunt o femeie pocăită, mamă de 7 copii şi ştiu cum i-am crescut. Florin e foarte sensibil, un copil deosebit. Numai de când a cunoscut-o pe fata asta s-a schimbat în rău, în sensul că mai bea din când în când şi e foarte demoralizat. Dar ea este toată vina, numai din cauza comportamentului ei s-a întâmplat asta!” Lacrimile îi joacă în ochi. „Noi ne-am dat seama că nu este pentru el. Se cunosc de 7 ani, dar treaba nu a mers. A stat la ei acasă, şi, de un an de când ea a plecat în Italia s-a mutat la noi. Am încercat să-i explicăm că fata asta este o piază rea.  Nu este morală, acolo stă cu un bătrân, chiar ea a recunoscut asta, iar când vine acasă se ţine şi cu alţii, nu numai cu Florin. Acesta a fost şi motivul pentru care se certau mereu. Acum cred că a aflat şi el cu ce se ocupă ea şi a încercat să o înduplece să renunţe, dar nu a avut cu cine. Sâmbătă s-au dus la Mureş şi au stat acolo toată ziua. Au venit acasă, eu m-am pus în pat şi voiam să mă uit la televizor. Apoi i-am auzit în bucătărie certându-se, ca de obicei. La un moment dat am auzit cum s-a tras cu putere sertarul de la bufet. M-am speriat şi am sărit din pat. Când am ajuns la bucătărie, Florin era deja înjunghiat, căzut într-o baltă de sânge...”Femeia e îngrozită de scena vederii propriului fiu în ghearele morţii. Ambulanţa l-a dus în zbor spre spital unde a intrat de urgenţă într-o operaţie grea ce a durat 4 ore. Viaţa lui Florin e şi acum sub semnul întrebării, de-abia peste câteva zile se va şti dacă rana din interiorul cavităţii toracice se va închide. Dacă nu, tânărul va trebui dus de urgenţă la un spital de specialitate din Timişoara. „Acum nu putem spune nimic, băiatul e mereu cu tubul de oxigen pe gură, abia şopteşte... Dar noi, părinţii şi fraţii lui suntem hotărâţi să nu o mai lăsăm pe această fată să mai intre în casa noastră. El era în operaţie, iar ea a fost şi fost sunată de  câţiva băieţi, după care s-a dus la discotecă! Ce să mai spui despre aşa ceva?! A zis că ea chiar dacă se mărită, de Florin tot nu se lasă! Nu vom mai accepta bătaia asta de joc, din cauza ei băiatul nostru se zbate în ghearele morţii!”.
*** Florin pare genul de bărbat fidel unui ideal de dragoste, devotat unei singure femei, chiar dacă realitatea e plină de urâţenii. A încercat să oprească dezastrul unei iubiri unilaterale, dar nu a reuşit. În schimb, şi-a înfipt cuţitul în piept arătându-i astfel cât de mult o iubeşte... „Ea vrea să se distreze cu orice preţ, ce contează viaţa lui Florin?!” – spune mama lui care are o părere extrem de proastă despre familia fetei. Dar viaţa lui Florin contează mult, chiar dacă nu şi pentru Florina. 

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R.Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro