Stire

Atenţie cui deschideţi uşa: o femeie a fost t?lhărită de două persoane care au minţit-o că ?i verifică instalaţiile sanitare!

10.09.2009 ⋅ 0 comentarii

Hoţii din aparatamente acţionează la Arad, inventând tot felul de poveşti prin care să poată pune mâna pe banii celor neatenţi. O femeie în vârstă de peste 80 de ani, ce locuieşte într-un bloc de patru etaje din zona Podgoria, a fost tâlhărită de către două persoane sub pretextul verificării instalaţiilor sanitare din apartament. Hoţii au acţionat foarte rapid, reuşind să-i sustragă femeii suma de 1200 ron (12 milioane de lei vechi), pe care o ţinea între prosoape, într-un dulap. Din păcate, femeia a descoperit furtul de-abia a doua zi, hoţii având astfel un avantaj de peste 24 de ore faţă de poliţişti.
Hoţii sunt profesionişti: în cinci minute au reuşit să găsească banii puşi în dulapFemeia tâlhărită ne-a povestit că joia trecută, înainte de masă, a auzit soneria şi a mers să vadă cine o caută. Prima dată a întrebat cine e fără să deschidă uşa, însă nu a înţeles ce i-a răspuns cel care a sunat. A deschis până la urmă uşa, iar în faţa ei s-a prezentat „o tânără de 25-26 de ani, înaltă, brunetă-tunsă scurt, îmbrăcată cu o fustă bleu-marin şi bluză albă, care mi-a spus că a venit să verifice instalaţiile de apă caldă şi rece pentru că au existat ceva reclamaţii că nu ar merge. Am mers cu ea la baie, dar nu am încuiat uşa”, ne-a povestit victima tâlhăriei. Ca semne distinctive, bătrâna şi-a aminitit că persoana respectivă avea în mână o agendă deschisă pe care nu a apucat să vadă ce scrie, dar şi că vorbea cu accent unguresc, întrebând-o la un moment dat dacă vorbeşte limba maghiară.  Cele două femei s-au dus apoi în baia aflată la capătul apartamentului, acolo unde tânăra „mi-a tot zis să dau drumul ba la apa caldă, ba la apa rece, la vană şi la chiuvetă. Dacă mă gândesc mai bine, a făcut tot posibiliul să rămânem cât mai mult acolo”. Din câte îşi mai aminteşte, victima spune că a stat în baie la verificat instalaţii aproximativ 5 minute, timp în care „uşa de la baie era deschisă”. Chiar dacă femeia tâlhărită spune că tânăra era singură şi că nu a mai văzut pe nimeni, a doua zi a găsit hainele răscolite în dulap şi banii lipsă. Nepotul victimei, care locuieşte în acelaşi apartament, a ajuns în Arad după descoperirea furtului şi ne-a relatat că toate dulapurile din apartamentul cu două camere au fost răscolite. Vineri a fost chemată poliţia, agenţii mărturisind că în ziua de joi au mai fost reclamate furturi similare prin cartierul Micălaca. Chiar dacă victima afirmă că femeia care i-a bătut la uşă, spunând că a venit pentru verificarea instalaţiilor, era singură, se presupune că aceasta din urmă a avut un complice care ar fi pătruns în apartament şi ar fi acţionat în timpul scurt în care cele două femei erau în baie. Interesant este că hoaţa a sunat la încă două apartamente unde locuiesc tot femei mai în vârstă, însă nu a fost lăsată să intre în locuinţe. Unii vecini spun că ar fi văzut-o pe tânără însoţită de un bărbat, însă nu se pot pronunţa dacă erau persoanele în cauză. Cert este că banii au dispărut, dulapurile au fost răscolite, iar uşa de la intrarea în apartament nu a fost forţată ca semn al unei reveniri ulterioare a hoţilor.
Sfatul poliţiei: nu lăsaţi pe nimeni să intre în apartament iar cititorii de contoare pe care nu îi cunoaşteţi să fie lăsaţi doar împreună cu administratorul bloculuiPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Camelia Tuduce, spune că au mai fost raportate asemenea cazuri iar instituţia a emis mai multe atenţionări cu privire la modul de operare al acestor hoţi. „Au mai fost şi în primăvară doi bărbaţi care se prezentau a fi ba de la gaz, ba de la cablu, dar au fost prinşi. Am venit atunci şi cu sfaturi către populaţie în care spuneam să nu fie lăsate în casă persoanele necunoscute. Cei care vin să citească repartitoarele de căldură sau să verifice contoarele, trebuie lăsaţi înăuntru doar în prezenţa administratorului de imobil şi dacă prezintă legitimaţia, dacă sunt persoane necunoscute”, ne-a spus Camelia Tuduce. Din câte ne-a mai relatat oficialul de la Poliţie, unii arădeni sunt victimele perfecte ale acestor hoţi, având în vedere că aceeaşi persoană a fost tâlhărită de două ori anul acesta!

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro