Stire

Liberalii nu vor ?să-i facă un bine? Doinei Petri: nu o vor exclude din partid, pentru ca aceasta să nu poată trece la PDL

15.09.2009 ⋅ 0 comentarii

Trecerea primarului din Zădăreni în tabăra celor de la PDL, i-a luat puţin pe nepregătite pe liberalii arădeni. Reacţiile unora dintre ei par a fi încă luate „ la cald”, pe când alţi liberali nici nu ştiau luni despre problema în cauză! Oricum, cert este că liderii PNL Arad nu se aşteptau la o asemenea mişcare din partea Doinei Petri, pe care întotdeauna au perceput-o drept o adversară declarată a PDL. Iată că faptele au contrazis zvonurile iar PDL reuşeşte să înregimenteze încă un primar din rândurile celorlaltor partide. Penultimul primar care şi-a abandonat fostul partid (PSD) în favoarea PDL a fost primarul din Hălmagiu, Adrian Ţoca.  Mihăiţă Calimente: „Sunt curios ce le va spune cetăţenilor din Zădăreni, care până acum mai că nu s-au bătut cu PDL-iştii”Preşedintele filialei PNL Arad, Sever Jurcă, dezvăluie să situaţia primăriţei din Zădăreni va fi luată în discuţie astăzi, când cel mai probabil va avea loc o şedinţă a Biroului Politic Judeţean. „Vom discuta în Biroul Politic Judeţean. Ea de-abia aşteaptă să poată trece la PDL dar noi nu-i vom juca jocul. O vom sancţiona pe linie de partid, adică o vom demite din funcţia de preşedinte a organizaţiei PNL Zădăreni”, a spus Sever Jurcă. Reamintim că primarii nu pot trece de la un partid la altul fără a-şi pierde funcţia administrativă. Se pot „transfera” doar dacă partidul din care fac parte îi dă afară. Referitor la motivele opţiunii pentru Traian Băsescu, preşedintele PNL spune că Doina Petri „nu a fost un liberal adevărat. Un liberal adevărat votează cu candidatul partidului, nu cu Traian Băsescu. Ea a avut relaţii de afaceri cu membrii PDL”, a arătat Jurcă motivul pentru care primăriţa din Zădăreni l-a abandonat pe Crin Antonescu. Deputatul Mihăiţă Calimente spune că PDL „continuă jocul murdar” , dar în acelaşi timp „sunt curios ce le va spune cetăţenilor din Zădăreni, care până acum mai că nu s-au bătut cu PDL-iştii”. Un (fost) coleg primar PNL al Doinei Petri, Ioan Gheorghe Florea din Gurahonţ, nu ştia încă detalii despre problema în cauză. Totuşi, Florea crede că dezertarea Doinei Petri „poate însemna şi un joc în sensul să-i inducă în eroare pe cei de la PDL. De la 6 decembrie încolo te poţi aştepta la orice, nu văd de ce a riscat”, spune primarul din Gurahonţ. indicând faptul că pentru un primar este vital să se ştie „orienta” înainte de un scrutin important...Poziţia cea mai vehementă îi aparţine însă secretarului coordonator Călin Abrudan, vizibil iritat de gestul Doinei Petri. „Nu o vom exclude pentru că i-am face un bine. Îi vom aplica cea mai dură sancţiune conform statutului, o suspendare din partid probabil”, spune Abrudan. În continuare, secretarul PNL îşi aduce aminte de trecutul anti-PDL al Doinei Petri: „Era cea mai înfocată luptătoare anti-Băsescu, iar pe mine şi pe Neluţu Cristina ne acuza tot timpul că am fi fost infiltraţi în PNL din partea PDL”, dezvăluie Călin Abrudan, adăugând că Zădăreniul a primit un ajutor important din partea fostului Guvern Tăriceanu. 
Doina Petri: „Spre deosebire de dânşii, eu am avut responsabilitatea să îmi asum ceea ce gândesc”Primăriţa Doina Petri spune că îşi asumă în totalitate gestul de a părăsi PNL, conştientă fiind de eventualele sancţiuni şi de faptul că îşi va pierde din prieteni sau cunoştinţe. „Mi-am asumat acest risc, voi respecta deciziile dânşilor, oricare ar fi ele”, ne-a dezvăluit Doina Petri.  Primăriţa din Zădăreni spune că nu va participa la şedinţele PDL deoarece nu este membră de partid, pe când la PNL, „ei probabil şi-au pierdut încrederea în mine.”. Doina Petri s-a declarat suprinsă de declaraţiile lui Călin Abrudan, spunând că nu a declarat niciodată public că i-ar suspecta pe cei doi lideri liberali de partizanat cu PDL-ul. „Spre deosebire de dânşii, am avut responsabilitatea să-mi asum ceea ce gândesc, pe când dânşii nu. Nu am declarat niciodată public, nu am vrut să-i acuz pentru că nu am avut dovezi”, a încheiat Doina Petri, lăsând să se înţeleagă faptul că într-adevăr i-a acuzat în trecut pe Abrudan şi Cristina că ar face jocurile PDL-ului.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro