Stire

Formalităţi pentru primirea a 34 de milioane de euro necesari rezolvării problemei deşeurilor

24.09.2009 ⋅ 0 comentarii

Consilierii judeţeni îl vor împuternici vineri pe preşedintele Consiliului Judeţean Arad pentru semnarea acordului referitor la modul de implementare a proiectului ,,Sistem integrat de gestionare a deşeurilor în judeţul Arad”.Aradul va beneficia de 34 de milioane de euro, bani europeni, prin care se doreşte rezolvarea problemei deşeurilor pe tot cuprinsul judeţului Arad.Acordul - denumit ,,Document de poziţie privind modul de implementare a proiectului Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor judeţul Arad“ - are ca scop crearea cadrului juridic pentru implementarea unui sistem de management integrat al deşeurilor pe toatã raza judeţului, construcţia a douã staţii de compostare, a unei staţii de sortare, construcţia mai multor staţii de transfer, destinate sã deserveascã o arie determinatã corespunzãtoare unui numãr de oraşe şi comune, colectarea selectivã a deşeurilor din ariile corespunzãtoare fiecãrei staţii de transfer, transportul acestor deşeuri pânã la staţia de transfer aferentã şi exploatarea staţiilor de transfer, transportul deşeurilor de la staţiile de transfer la depozitul ecologic, totodatã achiziţionarea echipamentelor necesare funcţionãrii sistemului de management integrat al deşeurilor pentru judeţul Arad.
11.800.000 de lei pentru situaţii de urgenţãTot în şedinţa de vineri, consilierii judeţeni sunt chemaţi sã voteze un proiect de hotãrâre care vizeazã achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunãtãţirea capacitãţii şi calitãţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţã şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţã şi a primului ajutor calificat în Regiunea Vest. Proiectul este promovat în parteneriat de cele patru consilii judeţene din Regiunea Vest. Valoarea totalã a proiectului este de 41.169.000 de lei, din care judeţului Arad îi revin peste 11.800.000 de lei.
Bazã de date cu informaţii turisticeAlte proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei de vineri sunt: „Înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turisticã al judeţului Arad”, proiect care îşi propune promovarea potenţialului turistic al judeţului, precum şi valorificarea atracţiilor turistice prin crearea unei baze de date cu informaţii turistice; Reabilitarea şi extinderea Centrului de Îngrijire şi Asistenţã Pecica. Acest proiect îşi propune sã dezvolte un cadru adecvat de gãzduire şi îngrijire pentru persoanele adulte cu handicap. Valoarea totalã estimatã a investiţiei, inclusiv TVA este 3.500.000 de lei, echivalentul a peste 800.000 de euro. Contribuţia CJA este de minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, în valoare de 70.000 de lei.

Sursa: Observator.info

Autor: (D.M) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro