Stire

Excepţia devine regulă: cei care construiesc imobile mai ?nalte dec?t scrie ?n autorizaţie, scapă cu cel mult cu o amendă!

30.09.2009 ⋅ 0 comentarii

Consilierii municipali sunt chemaţi astăzi să voteze un „proiect de hotărâre privind avizarea studiului de oportunitate referitor la emiterea unui Certificat de urbanism de întocmire a Planului Urbanistic Zonal în vederea schimbării regimului de înălţime autorizat din D+P+2E+M, în regim de înălţime D+P+3E+M, lucrare executată cu nerespectarea AC nr. 119/14.02. 2008, având funcţiunea de locuinţe colective, în Arad, str. Vişinului nr. 27-29.”Situaţia nu este nouă pentru Arad: proprietarul imobiliului a construit un etaj în plus faţă de ce îi permitea autorizaţia de construcţie, iar acum este pe cale să intre în legalitate, cu etajul în plus neatins, dacă proiectul va trece de votul consilierilor municipali. Teodora Hotăran, consilier municipal PSD, a adus câteva informaţii interesante pe marginea acestui caz. Astfel, se pare că proprietarul imobiliului ar fi încasat deja o amendă pentru nerespectarea autorizaţiei de construcţie, următoarea etapă fiind „intrarea în legalitate care se poate face prin două moduri: se aprobă modificarea sau se recomandă demolarea imobilului”. Din câte se pare, discuţiile între consilierii din comisia de administrare a domeniului public şi privat, pe acest subiect, au durat destul de mult. Până la urmă, majoritatea consilierilor a căzut de acord să avanseze proiectul în această formă, de aprobare a modificării ilegale făcute de proprietar. Teodora Hotăran spune că s-a abţinut în comisie, urmând să aibă aceeaşi atitudine şi la vot, dar asta doar pentru că “nu au primit sesizări din partea vecinilor deranjaţi de etajul în plus”. Consilierul PSD a mai spus că dacă unul dintre arădenii care locuiesc în vecinătatea imobilului din strada Vişinului 27-29, se consideră deranjat de etajul în plus, atunci “ar putea câştiga în instanţă respectarea autorizaţiei de construire”. Teodora Hotăran spune că în acest ritm, “am putea scăpa lucrurile de sub control în ceea ce priveşte modul în care se construieşte în Arad”.
Proprietarul imobilului din strada Vişinului 27-29 este fostul cumnat al consilierului PNL, Tiberiu DekanyTeodora Hotăran a precizat că nu ştie exact a cui este imobilul, dar a sugerat că acesta ar aparţine unui angajat al Primăriei. Din câte am putut afla noi, imobilul din strada Vişinului 27-29 aparţine fostului cumnat al consilierului PNL, Tiberiu Dekany. Acesta se delimitează de orice implicare în acest caz, spunând că nici nu a ştiut despre această problemă, aflând doar după ce a fost întrebat de presă. “ Imobilul aparţine fostului meu cumnat şi din câte mi-a spus atât el, cât şi arhitectul zonal a primit o amendă de la Primărie şi s-a dispus intrarea în legalitate. Nu cred că este ceva ilegal. Eu nu am avut nicio legătură cu acest proiect, fiind plecat din ţară. Pentru a nu lăsa loc unor interpretări, mă voi abţine de la vot”, a declarat Tiberiu Dekany. Din câte îşi aminteşte fostul viceprimar al Aradului, “nu a fost demolate nici alte imobile”, în cazuri similare. Ultimul a fost cel al clădirii de pe strada Lacului, aparţinând consilierului PSD, Dorel Căprar. În acel caz, construcţia “a crescut” cu două etaje. Revenind la Tiberiu Dekany, este de menţionat faptul că sora lui lucrează în continuare în Primărie, fiind actualmente divorţată de proprietarul imobilului în cauză.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro