Stire

Consumul de băuturi alcoolice, cerșetoria, tulburarea ordinii și liniștii publice sunt taxate de Poliţia Comunitară

07.10.2009 ⋅ 0 comentarii

În activitatea zilnică a Poliției Comunitare Arad au fost consemnate, în ultimele 24 de ore, următoarele evenimente: Agenții comunitari din cadrul Serviciului Ordine Publică, au asigurat menținerea unui climat de ordine si liniște publică pe raza tuturor posturilor din oraș. Astfel, pentru nerespectarea unor norme de conviețuire socială, consum de băuturi alcoolice, cerșetorie, tulburarea ordinii și liniștii publice, comerț ilicit etc., agenții comunitari din cadrul Serviciului Ordine Publică au întocmit un număr de  șapte  procese verbale de contravenție, în valoare de 3800 de lei.

Amenzi pentru persoanele certate cu bunul simţ

Lui Nicolae C., cu domiciliul în Ineu, județul Arad, i s-a întocmit un proces verbal de contravenție, pentru săvârșirea de acte obscene în centrul orașului,  provocând un real disconfort cetățenilor. Amenda de 200 de lei îl va determina, o bună perioadă de timp, să își revizuiască atitudinea. „Agentul comunitar care l-a surprins a descoperit, numai în ultimele trei zile, tot atâția indivizi certați cu bunul simț, oameni cărora nu le pasă că sunt în mijlocul orașului atunci când decid să se manifeste contrar oricăror reguli de bună conviețuire și decență” – declară Eugenia Crainic, purtător de cuvânt Poliția Comunitară Arad.

Panouri publicitare ilegale pe Bulevardul Revoluţiei

În zona centrală, respectiv pe B-dul Revoluției, agenții comunitari au întocmit procese verbale de contravenție mai multor firme de schimb valutar, pentru faptul că unele dintre aceste societăţi comerciale nu posedă autorizație eliberată de Primăria Municipiului Arad pentru panourile publicitare expuse pe domeniul public, panouri conținând informații cu privire la cotația valutei din ziua respectivă.

Prinşi că vindeau bilete Superbingo

Polițiștii comunitari de la Ordine Publică s-au mai confruntat cu următoarele evenimente: Suzana G., din Arad, a fost amendată cu suma de 1000 de lei, aceasta fiind surprinsă în timp ce comercializa îmbrăcăminte, pe str. Crișan, din municipiu, fără a poseda autorizație pentru această activitate comercială; Ioan G., din Arad, a fost amendat și el cu suma de 1000 de lei, cetățeanul fiind surprins în timp ce comercializa bilete Superbingo în fața unui magazin central din municipiu; Tot comercializand bilete Superbingo a fost surprinsă și numita Edit D., din Ineu, jud. Arad, aceasta fiind amendată, la rândul său, cu suma de 1000 de lei.

„Se pare că activitatea de comercializare ilegală pe domeniul public a biletelor de tip Superbingo a luat amploare, odată cu reînceperea jocului televizat de acest gen. Agenții comunitari însă vor desfășura o activitate susținută pentru menținerea ordinii și liniștii publice, încât cetățenii să nu fie agresați de activitățile indivizilor care consideră că legile sunt valabile doar pentru unii dintre noi.” – declară purtătorul de cuvânt al Poliției Comunitare Arad.                                  

Scandalagii pe peronul gării

Nu în ultimul rând, polițiștii comunitari au desfășurat o activitate susținută și  în zona Gării CFR, unde au întocmit  procese verbale pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială. Cetatenii  Ioan S. și Ioan G., ambii din Arad, au fost surprinși  consumând băuturi alcoolice și provocând scandal pe peronul gării, determinându-i pe călători să își caute variante alternative de a trece de punctul în care se desfășurau cei doi. Zurbagiii  au fost sancționați cu sumele de 300 de lei, respectiv de 100 de lei.

De asemenea, patrula mobilă din carul Serviciului Ordine Publică a solicitat ajutorul firmei “Polaris”, pentru dezafectarea unui adăpost ilegal, amplasat de oamenii străzii într-un gang de pe B-dul Revoluției din municipiu.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro