Stire

UTA, obligată să revină la sistemul 4-4-2

08.10.2009 ⋅ 0 comentarii

Bătrâna Doamnă este plină de indisponibili şi incerţi înaintea jocului cu Drobeta Turnu Severin. Roman, Bălgrădean, Manea şi Copil sunt incerţi, dar cu şanse de recuperare, în timp ce Pocuca şi Mihuţ s-au refăcut 100%  UTA are probleme serioase de efectiv înaintea jocului de sâmbătă, ora 18:00, cu Drobeta Turnu Severin. Bătrâna Doamnă va reveni în campionat după două săptămâni de pauză, provocate de amânarea pentru 28 octombrie a meciului cu Jiul Petroşani, dar cu destul de multe probleme de lot. Prin urmare, deşi câţiva dintre utiştii care acuză acum probleme - mai mari sau mai mici - de ordin medical vor fi recuperaţi până sâmbătă, la ora meciului, UTA va avea în teren un prim 11 inedit. 
Antrenorii, obligaţi să revină la 4-4-2 din cauza absenţelor În primul rând, tehnicienii sunt obligaţi să schimbe sistemul de joc. Pentru prima dată în actualul sezon, Bătrâna Doamnă va evolua în modulul 4-4-2, după ce în cele şapte partide disputate a utilizat sistemul 3-4-1-2. „Nu o să putem utiliza sistemul cu trei fundaşi centrali, deoarece Buican şi Pascariu sunt suspendaţi. Ar fi un risc foarte mare, de neacceptat, să ne prezentăm la meciul cu Drobeta fără doi din cei trei fundaşi centrali”, explică Ionuţ Popa. Directorul tehnic al Bătrânei Doamne a subliniat că realizează riscurile provocate de amânarea meciului cu Jiul Petroşani: „Ştiu că e cu două tăişuri. Am amânat meciul cu Jiul Petroşani, dar orice decizie am fi luat, riscurile sunt mari şi aproximativ egale. Nici cu Jiul n-am fi avut la dispoziţie întreg lotul, tot n-am fi avut variante şi am fi fost nevoiţi să improvizăm. Mai mult, dacă se juca sâmbăta trecută cu Jiul lipsea şi Roman. Acum, sunt şanse mari să revină. Vom aborda meciul cu Drobeta la victorie, asta e clar, dar trebuie să fim foarte motivaţi”, a adăugat Ionuţ Popa. 
Pascariu, Buican, Ţucudean, Chindriş, Purece şi Mutulescu lipsesc 100% de la meciul cu Drobeta Absenţi 100% pentru confruntarea cu Drobeta Turnu Severin sunt Pascariu, Buican (ambii suspendaţi), Ţucudean, Chindriş (plecaţi în Austria cu lotul U19), Purece (accidentat la lot) şi Mutulescu (accidentat). Pascariu şi Buican nu intră în calcule din cauza celor patru cartonaşe galbene pe care le-au acumulat. Ţucudean şi Chindriş au plecat în această dimineaţă, din Bucureşti, spre Austria, lotul U19 stabilindu-şi cartierul general la Klagenfurt, pentru cele trei meciuri din preliminariile Campionatului European. Purece revine astăzi la Arad de la Bucureşti, unde s-a pregătit cu lotul U19 în ultimele zece zile. Mijlocaşul arădean a suferit o accidentare la antrenamentele reprezentantivei şi s-a întors acasă. 
„Aveam mare nevoie de Mutulescu”În ceea ce-l priveşte pe Mutulescu, recuperarea sa decurge foarte greu. „Mutulescu e tot la tratament. Sunt foarte surprins de problema lui, deoarece aveam mare nevoie. Nu ştiu de ce nu îşi mai revine după o accidentare de rahat. Are o entorsă de gleznă, dar stă săracul băiat de două luni. Păcat şi pentru el, şi pentru noi, deoarece aveam mare nevoie de el”, declară Ionuţ Popa. 
Roman şi-a revenit parţial şi are şanse să joace sâmbătă Capitolul „incerţi” este destul de consistent, dar sunt şanse mari ca unii dintre componenţii lotului să fie recuperaţi până sâmbătă. Marius Roman şi-a revenit parţial după luxaţia de umăr suferită săptămâna trecută la o şedinţă de pregătire. Şi-a reluat antrenamentele alături de coechipieri, iar membrii staff-ului tehnic speră să-l aibă la dispoziţie pentru meciul de sâmbătă, mai ales că el intră în calcule ca unica variantă serioasă pentru postul de fundaş lateral stânga. „Cred că Roman va fi în regulă până sâmbătă, dar avem emoţii în privinţa recuperării lui totale. Să vedem”, a adăugat Ionuţ Popa. 
Dumitru Copil, incomodat de vechea accidentare Dumitru Copil se numără printre ghinioniştii Bătrânei Doamne, având parte de o entorsă de gleznă într-un moment în care Ionuţ Popa era tot mai decis să-i ofere şanse de a juca titular. „Copil nu este nici el recuperat complet. Îşi mai trage piciorul accidentat după el, se vede că este incomodat şi că se chinuie. Se antrenează, dar nu la capacitate maximă şi sincer nu cred că va fi apt până la sfârşitul săptămânii”, spune directorul tehnic al UTA-ei. 
Bălgrădean are contractură, dar este recuperabil Portarul titular al UTA-ei, Cristian Bălgrădean, nu s-a antrenat la capacitate normală în ultimele zile. El a suferit o contractură musculară în cadrul antrenamentului de sâmbăta trecută, dar face parte din categoria utiştilor recuperabili până la ora confruntării cu Drobeta Turnu Severin. În cazul în care nu va fi recuperat, Bujor va avea şansa să-şi facă debutul la UTA în actualul sezon al Ligii a II-a.
Dodo Digbeu are o problemă la gleznă şi nici nu e pus la punct cu pregătirea fizică Dodo Digbeu este un alt component al lotului care nu are posibilitatea de-a juca la adevărata valoare din cauza unor probleme. În cazul său, complicaţiile sunt ceva mai mari, deoarece pe lângă o accidentare veche la gleznă, suferă şi din cauza unei pregătiri fizice deficitare. Digbeu a ajuns la UTA de la CFR Cluj accidentat la gleznă şi nepregătit din punct de vedere fizic. Practic, a jucat în fiecare meci cu glezna nerefăcută, dar şi pe fondul unei capacităţi fizice reduse, acesta fiind motivul pentru care a fost schimbat meci de meci. „Digbeu va juca probabil contra Drobetei, dar încă nu are glezna vindecată şi nici pregătirea fizică nu-l ajută. Din acest motiv, nu poate să alerge corespunzător şi îşi pune coechipierii în postura de-a alerga şi pentru el, deoarece nu reuşeşte să acopere faza defensivă. În cazul lui sunt probleme care se pot regla, dar Dodo trebuie să tragă mai tare la antrenamente, pentru că nu ne putem permite să jucăm cu fotbalişti care duc un meci întreg”, a subliniat Ionuţ Popa. 
Manea, deranjat de „inghinali” într-un moment în care este nevoie de el în primul 11Suspendările lui Claudiu Pascariu şi Doru Buican reprezintă o şansă mare pentru tânărul Manea. Considerat de mulţi, incorect, ca junior, Manea a depăşit vârsta junioratului, el intrând în calcule ca fotbalist senior. Are şi ghinion într-un moment în care i-a apărut şansa reală de-a fi titular la UTA, deoarece la începutul săptămânii a acuzat dureri în zona inghinală. „Manea a reintrat în programul echipei de miercuri. A reuşit să se antreneze la capacitate normală miercuri, ceea ce e foarte bine, deoarece echipa are nevoie de el”, afirmă Ionuţ Popa, care are de gând să-l titularizeze, în mod normal, dacă nu apar surprize neplăcute.Pocuca şi Mihuţ sunt refăcuţi 100% Veşti bune dinspre doi dintre utiştii care au acuzat uşoare accidentări în ultima vreme: Predrag Pocuca şi Dorin Mihuţ. Căpitanul utist a fost accidentat încă dinaintea partidei cu CSM Vâlcea, dar a reuşit să se pună pe picioare, fiind salvatorul UTA-ei prin golul de 1-1 marcat în ultima secundă a jocului. Apoi, a avut parte de un program la o intensitate ceva mai redusă pentru a fi protejat, revenindu-şi însă. Pocuca s-a antrenat normal în ultimele zile, motiv pentru care prezenţa sa în centrul defensivei la partida cu Drobeta Turnu Severin nu este pusă sub semnul întrebării.  „Dorin Mihuţ se antrenează şi el normal, nu sunt probleme cu el”, a apreciat Ionuţ Popa, care se declară nemulţumit de implicarea lui Edson în programul de pregătire: „Edson trebuie să tragă de el, să rupă tot. Este refăcut, dar fizic încă mai are de recuperat şi trece timpul”.
Sălăjan devine opţiunea nr. 1 la capitolul juniori Având în vedere absenţele lui Chindriş şi Ţucudean, dar şi accidentarea lui Purece, UTA are trei juniori la dispoziţie pentru meciul cu Drobeta Turnu Severin, dar doar unul intră în calcule la modul serios: atacantul Alexandru Sălăjan, utilizat şi în jocul cu Fortuna Covaci. Fundaşul Draia n-a dat satisfacţie în amicalul de marţi cu Avântul Târnova, în timp ce portarul Bodea este prea tânăr. „Sălăjan va avea o şansă sâmbătă şi vreau să văd că se ţine de ea. Vreau totul din partea lui, vreau să-l văd cum se dăruieşte, vreau să-i văd ambiţia, vreau să joace simplu, să fie eficient, bătăios”, a spus Ionuţ Popa.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro