Stire

Scandal legat de existenţa unui post de educatoare la M?sca

10.10.2009 ⋅ 0 comentarii

O învăţătoare din Mâsca, cu gradul II în învăţământ, cu 10 ani vechime a reclamat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad că anul acesta a rămas fără post, un post care era liber la Mâsca, acordat unei persoane necalificate. Inspectorul şcolar general şi directorul grădiniţei din Mâsca susţin însă că acest post nu există, deoarece nu a fost aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi prin urmare nici nu s-a înfiinţat. 

Domnul Oancea, soţul învăţătoarei care a rămas fără post a făcut mai multe demersuri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad pentru a încerca să rezolve problema, soţia acestuia rămânând în acest an fără post. Oancea spune că ar fi existat un post la Grădiniţa din Mâsca dar acesta a fost ocupat de o educatoare necalificată. Soţul învăţătoarei ne-a contactat la redacţie spunând că „Soţia mea, Oancea Pamela are dublă specializare invăţător – educatoare. A lucrat 10 ani în învăţământ. Nu este titulară ci suplinitor. Ea este însă calificată pe când educatoarea care a ocupat al doilea post de la Mâsca este necalificată.”Mai mult soţul susţine că în perioada desfăşurării şedinţelor publice pentru repartizare acest post nu exista pe listă, iar soţia sa nu a reuşit să prindă niciun post în apropiere de domiciliu. „Cea care a ocupat ulterior postul nici nu a participat la repartizare şi nici postul nu a fost scos la concurs. Am văzut că aceasta a luat la examen mai puţin de nota 3. Nu se poate face aşa ceva”, spune dl. Oancea.  Inspectoratul nu ştie de existenţa postului de la MâscaMirela Aldescu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Arad, ne-a spus că într-adevăr a fost sunată de către soţul femeii în cauză şi i s-a sesizat acest fapt – „Am verificat împreună cu colegii mei însă acest post nu apare în reţeaua şcolară a Inspectoratului. S-a cerut aprobarea acestui post însă Ministerul Educaţiei nu ne-a dat aprobarea deoarece noi aveam depăşit numărul posturilor cerute. Nu putem face nimic în acest caz pentru că postul nu există. Dacă cineva a înfiinţat acest post fără aprobarea IŞJ, atunci va răspunde pentru fapta sa.”Bărbatului nu-i vine însă a crede că postul a fost infiinţat fără să se ştie la Inspectorat. „A fost formată o nouă grupă de copii şi femeia a venit educatoare la Grădiniţă. Nu cred că nu s-a ştiut de acest post. Cine altcineva putea să îl înfiinţeze?”
Directorul Grădiniţei – „Postul nu a fost înfiinţat”Se pare că nici la Grădiniţa din Mâsca nu se ştie nimic despre acest post. Directorul unităţii de învăţământ susţine că acest post nu a fost infiinţat niciodată pentru că nu s-a primit aprobarea. „Este adevărat că am cerut aprobarea pentru înfiinţarea unui nou post de educatoare. Ni s-a răspuns însă că nu se poate, aşa că nu aveam cum să-l înfiinţăm noi. Educatoarea despre care se spune că ar fi venit la noi la Grădiniţă nu a venit. Ceea ce s-a spus nu este adevărat”, a declarat Cătălina Olariu, directorul Grădiniţei Mâsca. Familia Oancea spune că se poate ca educatoarea să nu mai fi venit la şcoală în ultimele zile dar că aceasta totuşi a venit de când a început anul şcolar - „Probabil că acum încearcă să acopere totul. Femeia a venit până acum la Grădiniţă şi a avut o grupă de copii. A văzut-o tot satul.” În zilele următoare, soţilor Oancea li s-a promis un răspuns referitor la această problemă de la Inspectorat însă, cu siguranţă postul de la Mâsca, chiar dacă a existat, nu va mai exista în acest an şcolar.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro