Stire

Rom?nii pot beneficia de asistenţă medicală şi tehnică ?n străinătate prin Asociaţia IFRA care ?şi va deschide sediu ?n ARAD

14.10.2009 ⋅ 0 comentarii

Clubul IFRA Assistance îşi va deschide porţile, din luna noiembrie, cetăţenilor interesaţi de servicii medicale în timpul unor călătorii în afara ţării. IFRA Assistance este o organizaţie austriacă, aceasta propunându-şi să ajute oameni din lumea în-treagă, în cazul unor probleme medicale sau accidente. Pentru a beneficia de aceste servicii, persoanele interesate trebuie să se înscrie în Clubul IFRA, primind în schimb un card de membru. Pe acest card este trecut numărul în caz de urgenţă, serviciu disponibil non stop. 
Despre IFRA AssistanceAsociaţia IFRA a fost fondată acum 32 de ani de către Cristian Steindl, medic generalist şi pilot ca hobby, împreună cu câţiva prieteni. La acea vreme Steindl a fondat „Serviciul Internaţional de Ambulanţă Aeriană Austria”, „Pentru a umple o lacună la acea vreme. Obiectivul meu a fost să creez o legătură între zbor şi medicină – rezultatul este Serviciul de Ambulanţă Aeriană” – după cum mărturiseşte dânsul.Dacă la început a fost doar o idee vizionară, treptat IFRA a început să fie tot mai căutată, de diferite firme şi organizaţii, pentru zborurile de tip ambulanţă şi transportul bolnavilor. În prezent IFRA este activă şi în asistenţa tehnică şi medicală. În acest domeniu Asociaţia se îngrijeşte şi de turiştii străini care vizitează diferite ţări ale lumii. În funcţie de problema de sănătate, echipa IFRA se ocupă de asigurarea unei îngrijiri medicale adecvate, dorind ca turistul să se simtă cât mai bine în ţara vizitată.
Servicii oferite de IFRA AssistanceIFRA oferă tuturor membrilor săi, cât şi celor care beneficiază de diferite asigurări de sănătate atât servicii medicale cât şi tehnice. Dacă se întâmplă ca o persoană să sufere de o anumită afecţiune, în formă uşoară, IFRA va trimite un medic în locul în care aceasta este cazată. În cazul unor probleme majore, pacientul va fi transportat la spital, acolo beneficiind de toate îngrijirile necesare. Mai mult dacă persoana în cauză nu se poate întoarce acasă, pe propriile-i picioare, atunci IFRA îi va asigura transportul pe cale aeriană, până la cel mai apropiat aeroport de locuinţa sa. De acolo va fi preluată de o ambulanţă care o va transporta la spital, medicii fiind deja anunţaţi de venirea acesteia. În privinţa serviciilor tehnice Asociaţia oferă – tractare la cel mai apropiat service, raport tehnic despre starea maşinii, durata reparaţiei, repatrierea autovehiculului în ţara de provenienţă, casarea autovehiculului dacă este nevoie, hotel pentru clienţii aflaţi în autovehicul, taxi, maşină înlocuitoare, bilet de avion dacă este necesar. Asistenţa medicală constă în: contactarea spitalului, oferirea unui raport medical de stare a pacientului, informarea imediată a costurilor de spitalizare, dacă internarea este pe o perioadă mai lungă, diminuarea costurilor de spitalizare. În cazul în care pacientul poate fi transportat fără a-i fi afectată starea de sănătate IFRA asigură transportul aerian de ambulanţă pentru repatrierea în ţara de origine... Pe lângă aceste servicii, în cazuri execepţionale, IFRA mai oferă: ajutor special pentru copii – în cazul în care părinţii au suferit un accident grav sunt persoane competente care vor transporta copiii la Ambasada ţării de provenienţă pentru a fi predaţi organelor competente; în caz de deces Asociaţia va intermedia repatrierea decedatului în ţara de provenienţă cu toate documentele necesare; realizează intermedieri pentru asistenţă juridică, în caz de nevoie.     
Cum puteţi deveni membriÎncepând cu luna noiembrie IFRA îşi va deschide primul sediu din România, chiar în oraşul nostru, în Arad. Adresa la care puteţi contacta personalul IFRA este – Arad, str. Călugăreni, nr.2 ap. 1, sau la numărul de telefon – 004.0257/218.291. Aici, de la începutul lunii următoare puteţi afla toate informaţiile necesare, precum şi ce trebuie să faceţi pentru a deveni membru în clubul IFRA. 

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro