Stire

Trafic blocat de copaci rupţi, maşini avariate, străzi fără energie electrică şi o casă avariată ?n urma v?ntului de ieri

14.10.2009 ⋅ 0 comentarii

Ploaia şi vântul de ieri au făcut pagube însemnate pe raza judeţului nostru. Din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au fost doborâţi pe carosabil, atât în municipiu cât şi în judeţ, fiind afectate mai multe autoturisme dar şi liniile de înaltă tensiune. În municipiu, două străzi au rămas fără electricitate, iar trei autoturisme au fost avariate.
Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad au avut foarte multe intervenţii ieri din cauza vijeliilor care au doborât mai mulţi copaci. Detaşamentul de Pompieri Arad a intervenit ieri dimineaţă pe strada Episcopiei la intersecţia cu str. Mihai Eminescu, unde din cauza vântului s-a rupt un copac. Pe strada Iustin Marşieu un copac a căzut pe firele electrice şi pe un microbuz, aici pe lângă Pompieri fiind necesară şi intervenţia unui echipaj de la Electrica. Un alt copac a căzut pe strada Oituz şi unul pe strada Octavian Goga, însă din fericire nu a fost avariat niciun autovehicul. Locatarii unui bloc de pe Andrei Mureşanu s-au trezit cu un pom de 10 metri în încăpere! Crengile au dizlocat geamul unui apartament, la etajul doi. A fost nevoie de intervenţia alpiniştilor, care au tăiat copacul cu drujbele.Tot ieri, de pe acoperişul Palatului Cultural Arad s-a desprins o bucată de tablă, solicitându-se intervenţia pompierilor cu o autoscară mecanică pentru îndepărtarea tablei.În curtea unei clădiri de pe Bulevardul Revoluţiei s-a rupt un alt copac care a căzut peste două autoturisme – Audi şi Dacia, cea din urmă fiind foarte avariată. Locatarii au spus că „S-a prăbuşit acum dimineaţa când vântul a fost foarte puternic. Ne-a fost şi frică să nu cadă pe clădire, să facă pagube mai mari.”Pe la amiază , pe DN 7, timp de vreo jumătate de oră o toaletă ecologică a fost purtată de vânt de pe-o parte pe alta a carosabilului, dând impresia şoferilor că aceasta şi-ar fi luat zborul. 
În judeţ: drumuri blocate, casă avariată parţialÎntre localităţile Horia şi Şiria circulaţia a fost blocată timp de mai multe ore din cauza unui copac care a căzut pe carosabil. La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri din Arad. Nici Nădlacul nu a scăpat de ravagiile furtunii, aici un arbore a căzut pe firele de curent, fiind necesară intervenţia Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din oraş. La Şagu, furtuna de ieri a distrus parţial poarta şi bucătăria unei case. Familia care locuieşte acolo s-a speriat, necăjindu-se că acum, în pragul iernii, trebuie să-şi refacă locuinţa. Şi în acest caz a intervenit Detaşamentul Arad, după ce echipele de la Electrica au ajuns la faţa locului pentru a remedia avariile la reţea.Pe DN 7, între Arad şi Bârzava traficul a fost blocat, pe ambele sensuri, după ce un copac a fost doborât de vânt, fiind necesară intervenţia Secţiei de Pompieri Bărzava şi a unui echipaj de la Drumurile Naţionale. Astfel de situaţii s-au mai înregistrat la Curtici, Lipova şi Seleuş unde copacii căzuţi au afectat reţelele electrice şi de telefonie.„Intervenţiile s-au încheiat în toate situaţiile din municipiu şi judeţ, singurul loc unde se mai intervine (n.r. ieri în jurul orei 15), din nou, pentru degajarea carosabilului, este drumul dintre Horia şi Şiria unde un alt copac a blocat drumul pe ambele sensuri”, ne explică Sorina Ambruş, ofiţer relaţii publice.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro