Stire

Ionuţ Popa evită discuţiile despre promovare: ?Am revenit la Arad să fac o echipă care să joace frumos?

27.10.2009 ⋅ 0 comentarii

Directorul tehnic al Bătrânei Doamne crede că dintre echipele seriei Vest, doar FC Argeş şi CS Otopeni au faţă de Liga I 
Ionuţ Popa pur şi simplu refuză să vorbească despre promovare, cu toate că gândurile suporterilor duc înspre revenirea în Liga I. Directorul tehnic al Bătrânei Doamne susţine că echipa trebuie să-şi vadă de treabă cu modestie, fără să se gândească la promovare. „Într-adevăr, UTA este un miracol, având în vedere ce se întâmplă acum. Ştim bine ce-a fost aici, nu are rost să insist sau să revin, dar nimeni nu ar trebui să uite că avem o echipă nouă, că am adus 14 jucători din Liga a III-a, că lucrăm cu 10 jucători sub 20 de ani. Cred că nu trebuie să explic ce înseamnă asta”, spune Ionuţ  Popa. „Dacă vom câştiga următoarele 15 meciuri, atunci sigur vom promova”În ceea ce priveşte obiectivul în care crede şi pentru care lucrează, Ionuţ Popa e tranşant: „Eu m-am întors la Arad ca să fac o echipă bună, o echipă care să joace un fotbal frumos, o echipă care să fie apreciată de spectatori, o echipă care să readucă suporterii la stadion. Pentru a reuşi aceste lucruri, pentru a avea liniştea necesară, în primul rând trebuie să nu retrogradăm şi să nu avem probleme cu lupta pentru evitarea retrogradării” - explică Ionuţ Popa. Totuşi el subliniază că le cere jucătorilor săi, înaintea fiecărui meci să: „joace la victorie”. „Nu ne permitem altceva, decât să abordăm la victorie fiecare meci, deşi echipa este tânără şi lipsită de experienţă. La această mentalitate lucrez cu echipa mea, asta încerc să le transmit mereu, să joace la victorie, indiferent de adversar şi de moment”, completează Ionuţ Popa. În privinţa promovării, directorul tehnic al Bătrânei Doamne vorbeşte în stilul său: „Dacă vom câştiga următoarele 15 meciuri, atunci sigur vom promova. Până atunci, ne vedem de treaba noastră, vrem să lucrăm în linişte şi să fim concentraţi”.
„Doar FC Argeş şi CS Otopeni au faţă de Liga I, iar cu Jiul vom avea un meci greu”În opinia lui Ionuţ Popa, principalele favorite la promovare din seria Vest sunt FC Argeş, CS Otopeni, Dacia Mioveni şi FCM Târgu Mureş. „Jiul Petroşani a produs o mare surpriză, în ultima etapă, pierzând acasă cu Mureşul Deva. Nu mă aşteptam la un asemenea rezultat, dar cu siguranţă Jiul rămâne una dintre echipele puternice ale seriei. Vom avea un meci extrem de greu miercuri contra Jiului, deoarece este una dintre candidatele la promovare, fără discuţie”, a punctat Ionuţ Popa. El n-a inclus în calculele pentru promovare pe Universitatea Cluj-Napoca. „Trebuia să câştigăm la Cluj, puteam să învingem lejer acolo. Sincer, Universitatea Cluj-Napoca nu mi se pare o echipă de Liga I. De altfel, dintre formaţiile pe care le-am enumerat mai sus, doar FC Argeş şi CS Otopeni au faţă de Liga I”. 
Condiţii pentru un obiectiv important: suport financiar mai bun, experienţă şi omogenitate Dincolo de cele 15 meciuri pe care UTA ar trebui să le câştige în serie pentru a promova în Liga I, Ionuţ Popa spune că Bătrâna Doamnă trebuie să îndeplinească două condiţii pentru a asipra la promovare. „În primul rând, UTA are nevoie de un suport financiar mai bun. Avem asigurate condiţii pentru a ne desfăşura activitatea şi trebuie să le mulţumim celor care ne asigură resursele financiare. Dar, când mă refer la un suport financiar mai bun, mă refer la susţinerea unui sponsor, pe care UTA nu îl are acum. Pe de altă parte, pentru ca echipa să tindă spre ceea ce vreau eu, este nevoie, din păcate, de timp pentru ca jucătorii tineri pe care-i avem să crească în experienţă, iar echipa să crească în omogenitate”, a declarat Ionuţ Popa.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.Ş.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro