Stire

UTA Arad - Jiul Petroşani, un meci-etalon pentru ambele grupări

28.10.2009 ⋅ 0 comentarii

Arădenii ştiu că parcursul lor viitor poate fi influenţat de rezultatul partidei din această seară, în timp ce „minerii” vor afle la ce nivel sunt, considerând foarte greu meciul cu Bătrâna Doamnă  Bătrâna Doamnă a avut un program clar, strict, înaintea confruntării cu Jiul Petroşani, programată miercuri, de la ora 18:00 pe stadionul „Francisc Neuman”. Utiştii au servit, duminică, o primă şedinţă de pregătire după partida de sâmbătă cu Arieşul Turda, pentru ca luni seara, după o nouă şedinţă de pregătire, să intre în cantonament la hotelul Marem. În cursul dimineţii de marţi a avut loc un nou antrenament, apoi, utiştii au rămas în regim de cantonament, dar fără să se mai antreneze de marţi dimineaţa până la ora meciului. 
Gâlcă în locul lui Mihuţ şi Furdean în locul lui Apostol Staff-ul tehnic al UTA-ei a fost obligat să efectueze modificări în lotul convocat pentru confruntarea cu Jiul Petroşani, însă schimbări va suferi şi primul 11 faţă de cel utilizat în ultimul joc, deoarece Dorin Mihuţ şi Valentin Apostol sunt suspendaţi pentru cumul de cartonaşe. Locul lui Mihuţ a fost luat de Florin Gâlcă, un fotbalist de bandă dreaptă dar mai ofensiv decât Mihuţ, în timp ce Vali Apostol a fost înlocuit cu Valentin Furdean. 
Bălgrădean, favorit clar La capitolul portari, UTA îi are la îndemână pe Bălgrădean şi Bujor, favorit clar de această dată pentru un loc în primul 11 fiind Bălgrădean, a cărui prestaţie din meciul cu Arieşul Turda a fost subliniată de Ionuţ Popa. De altfel, cel puţin la nivel declarativ, directorul tehnic al Bătrânei Doamne a fost mulţumit deplin doar de evoluţia lui Bălgrădean în meciul de la sfârşitul săptămânii trecute. Bujor, chiar dacă ieri a jucat pentru Gloria Arad într-un meci demonstrativ la Cluj-Napoca, face parte din lotul Bătrânei Doamne pentru partida cu Jiul Petroşani, urmând să fie rezerva lui Bălgrădean. 
Nu se anunţă o modificare a sistemului de joc Pentru linia defensivă, Ionuţ Popa, Roland Nagy, Dan Stupar şi Dan Ţapoş mizează pe Pascariu, Pocuca, Buican şi Manea, dar la nevoie şi Dino Eze sau Marius Roman pot reprezenta soluţii pentru apărare. În mod normal, având în vedere absenţa lui Dorin Mihuţ, care ar fi putut să evoleze ca fundaş lateral dreapta, UTA va aborda confruntarea cu Jiul Petroşani tot în sistemul cu trei fundaşi, astfel că Claudiu Pascariu, Predrag Pocuca şi Doru Buican au cele mai mari şanse să se numere printre titulari. Dintre ei, Pocuca nu este 100% pregătit, fiind în continuare deranjat de problema de ordin muscular pe care o acuză în zona abdominalo-inghinală, însă fotbalistul născut în Croaţia şi stabilit în Serbia nu prea are cum să lipsească din primul 11, fiind considerat jucător de bază. Având în vedere că şansele ca Ionuţ Popa să păstreze sistemul cu trei fundaşi sunt foarte mari, Marius Roman şi Dino Eze vor conta, mai mult ca sigur, ca variante pentru flancul stâng al liniei de mijloc, în timp ce tânărul Manea va fi prima rezervă pentru fundaşi. 
Nădăban trece pe dreapta, se eliberează un loc pe stânga, unde Roman are şanse mari să revină ca titular Pentru linia de mijloc, chiar dacă lipsesc doi titulari - Mihuţ şi Apostol - tehnicienii au soluţii, deoarece concurenţa este destul de dură. Pentru a acoperi absenţa lui Mihuţ, tehnicienii utişti vor apela probabil la Nădăban, mai existând şi soluţia Gâlcă. Totuşi, pentru ca dispune de-o capacitate de efort superioară, fiind teoretic mai indicat pentru jocul într-un sistem în care jucătorii de bandă trebuie să acopere la fel de bine ambele faze ale jocului, Nădăban pare favorit pentru echipa de start, dar nici Gâlcă nu trebuie neglijat. Prin mutarea lui Nădăban de pe stânga, unde a fost utilizat în ultimele patru meciuri, se eliberează un loc pe flancul stâng, moment potrivit pentru ca Marius Roman sau Dino Eze să profite. Dacă Ionuţ Popa îl va alege pe Roman, acesta va avea ocazia să demonstreze într-un meci care se anunţă greu şi important că merită să revină printre titulari, el urmând să evolueze, cu siguranţă, cu o motivaţie superioară. Deşi teoretic are o şansă mai mică decât a lui Roman de-a evolua ca titular contra Jiului, Dino Eze reprezintă o altă variantă. 
Chindriş, o soluţie bună în locul lui Apostol În rest, Marius Chindriş îi va lua locul lui Vali Apostol, ca mijlocaş central defensiv, juniorul fiind în creştere de formă, având şi o atitudine foarte bună. De asemenea, Adrian Drida este favorit ca mijlocaş central, ca şi Dodo Digbeu, cu toate că ivorianul nu reuşeşte să atingă un nivel fizic normal deocamdată, fiind jenat şi de-o accidentare uşoară. 
Cupul Batin - Ţucudean, imposibil de... destrămat: cei doi au marcat 75% din golurile UTA-ei În atac, lucrurile sunt destul de clare, Paul Batin şi George Ţucudean neavând cum să fe scoşi din ecuaţia echipei de start, având în vedere că maramureşeanul a marcat jumătate din golurile Bătrânei Doamne în actualul sezon, în timp ce juniorul arădean a bifat un sfert din reuşitele echipei. În aceste condiţii, cât timp Batin şi Ţucudean marchează meci de meci şi se mai şi completează din ce în ce mai bine, antrenorilor le este imposibil să aducă alte soluţii pentru primul 11. 
Manea, Copil, Sălăjan şi portarul Bujor au jucat, ieri, pentru Gloria Arad Patru dintre componenţii lotului UTA-ei au evoluat ieri pentru Gloria Arad într-un meci demonstrativ, la Cluj-Napoca, împotriva Universităţii. Manea, Copil, Sălăjan şi portarul Bujor au fost cedaţi de tehnicienii Bătrânei Doamne, pentru a ajuta Gloria, dar şi pentru că s-a considerat că le prinde bine un meci. Dintre ei, Manea şi Bujor vor fi rezerve la partida pe care UTA o va susţine în această seară împotriva Jiului Petroşani. Printre utiştii împrumutaţi pentru o zi Gloriei ar fi trebuit să se numere şi Vali Apostol, suspendat la jocul cu Jiul, dar mijlocaşul defensiv a preferat să rămână la Arad, acuzând o uşoară problemă de ordin medical. 
Arădenii scapă de Apetri UTA scapă, cel puţin pentru meciul din această seară, de „bestia nera” - Gabi Apetri. Atacantul care a făcut zile fripte Bătrânei Doamne cam în toate partidele directe trece printr-un moment mai puţin bun din punctul de vedere al formei sportive şi nu a fost convocat de principalul Jiului, Daniel Timofte. „Moralul jucătorilor este bun înaintea meciului de la Arad, chiar dacă am pierdut în ultima etapă. Va fi, fără îndoială, un meci foarte greu, care ne va ajuta să ne dăm seama cât mai bine de nivelul la care suntem acum”, a declarat Damian Militaru, antrenor secund al formaţiei din valea Jiului. Militaru i-a răspuns elegant lui Ionuţ Popa, care a afirmat că, în opinia sa, singurele formaţii din seria Vest care „au faţă de Liga I” sunt FC Argeş şi CS Otopeni: „Este treaba lui pe cine vede candidată la promovare. Pentru noi este bine să nu ne bage în seamă”. 
„Determinare şi disciplină”Roland Nagy speră ca utiştii să atingă un nivel ridicat de motivaţie pentru meciul cu Jiul Petroşani. „Cred că meciul cu Arieşul Turda a fost bun, ca semnal de alarmă. Teoretic, partida cu Jiul Petroşani se anunţă mai grea, motiv pentru care sperăm ca echipa să fie extrem de determinată şi disciplinată din punct de vedere tactic. Nu avem voie să ratăm acest meci, ar fi păcat pentru toată lumea. Cred că băieţii nu vor mai repeta erorile comise în partida cu Arieşul Turda. Suntem optimişi şi motivaţi şi nu dorim decât să le facem o seară plăcută suporterilor”, a spus Roland Nagy. 
Interes mare, s-au vândut bilete încă de luni Interesul microbiştilor pentru meciul UTA Arad - Jiul Petroşani este mult mare decât de obicei. Încă de sâmbătă au început să se vândă bilete, vânzările fiind bune. Evident, există în continuare tichete disponibile, care vor fi puse în vânzare încă din această dimineaţă, la stadion, preţurile fiind aceleaşi: 5, 10 şi 15 lei. Conducerea clubului îi roagă pe suporteri să-şi achiziţioneze din timp bilete, dacă este posibil, pentru a se evita aglomeraţia la case şi la porţile de acces înaintea partidei. De asemenea, FCM UTA recomandă suporterilor să-şi ocupe locurile în incinta stadionului cu 15-30 de minute înainte de fluierul de start. Partida UTA Arad - Jiul Petroşani se dispută miercuri, de la ora 18:00, pe stadionul „Francisc Neuman”, la centru urmând să arbitreze braşoveanul Robert Dumitru. Asistent 1, în dreptul băncilor tehnice, va fi Flaviu Damaschin (Timişoara), iar asistent 2, Bogdan Gheorghioiu (Timişoara). Rezerva arbitrilor vine din Blaj - Vasile Costin, iar observatorii desemnaţi de FRF sunt Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin) şi Traian Marcu (Sibiu).
Lotul UTA-ei pentru meciul cu Jiul Petroşani
Portari: Bălgrădean, Bujor. Fundaşi: Pascariu, Pocuca, Buican, Manea. Mijlocaşi: Gâlcă, Drida, Chindriş, Furdean, Digbeu, Furdean, Roman, Eze. Atacanţi: Batin, Ţucudean, Edson, Pecarov.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro