Stire

CTP: Numărul călătorilor pensionari, la două treimi de cel al plătitorilor de bilet

30.10.2009 ⋅ 0 comentarii

Consilierii municipali au luat la cunoştinţă în cadrul şedinţei CLM de ieri raportul de activitate pe luna octombrie prezentat de către conducerile societăţilor din subordinea CLM. De asemenea, cei de la Gospodărirea Comunală, TOP, CET şi CTP şi-au prezentat planul de activităţi pe luna noiembrie. 
În cazul Companiei de Transport Public, lunile octombrie şi noiembrie sunt similare în privinţa activităţilor realizate sau programate. Angajaţii CTP au realizat în luna octombrie şi vor în continua luna viitoare unele lucrări de întreţinere la reţeaua de contact a tramvaielor, precum înlocuirea unor izolatori sau a unor corzi elastice. Muncitorii CTP mai efectuează în fiecare lună reparaţii şi la calea ferată a tramvaielor, precum înlocuirea unor traverse din lemn sau repararea unor macaze defecte. Pentru parcul de tramvaie, cei de la CTP efectuează periodic revizii tehnice iar în fiecare lună sunt spălate şi igienizate 120 de vagoane. Principalii indicatori de exploatare a parcului de vehicule CTP arată că în luna octombrie au fost transportaţi cu tramvaiele 301.433  călători cu bilete, 806.702 cu abonamente, 210.000 pensionari. În cazul autobuzelor, cifrele arată 10.880 călători cu bilete şi 34.320 cu abonamente. Pe luna august, salariul directorului general a fost de 5.867 lei. Gospodărirea Comunală: Doar 5 câini comunitari adoptaţi de arădeni în luna octombrie!Luna noiembrie va fi una în care angajaţii Gospodăriri Comunale se vor ocupa de activităţi obişnuite, o parte din ele adaptate la anotimul prin care trecem. Astfel, planul lor de activităţi este structurat pe patru capitole, primul fiind cel al întreţinerii spaţiilor verzi din municipiu. În acest caz, cei de la Gospodărirea Comunală vor strânge frunzele uscate, vor îngropa trandafirii, tăind în acelaşi timp ramurile îmbătrânite sau ierbicida aleile din parcuri. La capitolul „câini comunitari”, activităţile vor fi cele obişnuite de prindere, hrănire şi eutanasiere a câinilor fără stăpân. În cimitire, cei de la Gospodărirea Comunală îşi propun curăţarea aleilor şi întreţinerea mormintelor, precum şi anumite reparaţii la clădirile administrative.  Pentru pepiniera de flori din cartierul Aradul Nou se doreşte întreţinerea culturilor şi livrarea altor materiale. La capitolul realizări pe luna octombrie, personalul Gospodăririi Comunale a plantat la Kaufland  31 arbuşti, furnizând material şi pentru parcul Kaufland din oraşul Hunedoara. De asemenea, s-au tăiat 49 arbori afectaţi de furtună, toaletându-se alţi nouă. Au fost prinşi şi duşi în adăpost 101 câini fără stăpân, au fost eutanasiaţi 73 şi sterilizaţi 35. Doar 5 câini au fost adoptaţi de către arădeni. Pentru pepiniera din Aradul Nou au fost livrate 97 bucăţi conifere şi 63 arbori. 
TOP: În noiembrie încep lucrările de modernizare a halei din „piaţa mică”În luna noiembrie, societatea Târguri-Oboare-Pieţe Arad va începe etapa I de modernizare a halei din Piaţa „Mihai Viteazu”, lucrarea urmând a fi executată de către firma care a câştigat licitaţia organizată pe data de 12 octombrie. Tot pentru „piaţa mică”, cei de la TOP au în plan refacerea branşamentului electric, pentru care vor face o ofertă publică pentru agenţii economici interesaţi. De asemenea, cei de la TOP vor organiza licitaţii pentru închirierea unor spaţii comerciale şi terenuri din aproape toate pieţele din municipiu. În rest, TOP va încerca să menţină condiţiile decente pentru pieţari şi clenţi, urmând să încaseze de la prima categorie taxele obişnuite. În luna octombrie, cei de la TOP au realizat unele reparaţii curente în unele pieţe (de exemplu la acoperişul din Piaţa Soarelui) şi au obţinut avizele necesare pentru lucrările ce vor fi executate luna viitoare.
CET:  Datorii de 52.436.300 lei la 30 septembrieSpre deosebire de celelalte societăţi din subordinea CLM, cei de la CET au prezentat şi situaţia economică a societăţii la sfârşitul lunii septembrie. Astfel, totalul creanţelor pe care le au de încasat cei de la CET se ridică la 15.764.591, în timp ce datoriile sunt cifrate la 52.436.300. CET-ul arădean avea de plătit la data de 30 septembrie:  24.526.261 lei către Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), 17.578.487 lei către CFR pentru transportul cărbunelui, 5.672.638 lei către Petrom pentru gaz, 2. 663.011 către furnizorul de apă şi 2.026.003 lei pentru alţi furnizori. Datoriile CET-ului către Termoelectrica sunt în valoare de 18.765.361 lei, centrala având de plătit şi 8.687.423 lei pentru un credit contractat de la o bancă comercială. În fine, CET-ul mai are de plătit 1.135.535 lei TVA.Raportul prezentat de CET în faţa consilierilor locali mai menţionează lucrările de reparaţie efectuate asupra reţelei de termoficare din oraş, în luna octombrie. Sunt sau au fost afectat punctele termice 4C (Str. Brezoianu), 8V (Str. Vasile Conta), 10 (Astoria), 2 (Aleea Agnita). Se modernizează reţeaua termică în cartierul Micălaca Nouă, în zona blocului 304 (punctul termic 4). A mai fost prezentată şi situaţia salariilor din unitate, cel al directorului fiind de 4490 lei pe luna septembrie.

Sursa: Observator.info

Autor: (L.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro