Stire

Pod peste Mureş de 7,5 milioane de euro, la 15 kilometri de un alt pod

31.10.2009 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, s-a arãtat ieri iritat de intervenţiile consilierilor care au luat cuvântul pentru a-şi exprima nemulţumirea faţã de unele proiecte aflate pe ordinea de zi, ori care pur şi simplu au pus întrebãri pentru clarificarea unor aspecte cuprinse în proiecte. Prima abţinere de la vot a venit din partea lui Cosmin Galu, atunci când s-a reglementat prelungirea contractului pentru sediul unui cotidian local. A doua poticnire s-a produs la proiectul referitor la aprobarea plãţii de 7.750 de lei datorate de CJA cu titlu de cheltuieli de judecatã cãtre Sindicatul Funcţionarilor Publici „Consind” Arad, care a câştigat acordarea de drepturi salariale, suplimentul  postului şi suplimentul treptei de salarizare.
Consilierii din mandatul trecut vor sã li se plãteascã şi lor cheltuielile de judecatãMircea Purcaru a avut astfel ocazia sã îi aminteascã preşedintelui de procesul în care sunt implicaţi unii consilieri din mandatul trecut, care nu au votat un proiect care fãcea referire la o investiţie pe terenul fostei Fabrici de Zahãr. „Consilierii din mandatul trecut, suntem obligaţi sã plãtim cheltuielile de judecatã, pentru cã juriştii CJA nu ne-au reprezentat în proces”, a intervenit Purcaru. Nicolae Ioţcu a pãrut însã deranjat de aducerea în discuţie a acestui subiect: „O sã ne judecãm. Fiţi sigur cã o sã ne judecãm!”. De data asta doar 16 consilieri au fost de acord cu proiectul, iar 8 s-au pronunţat „împotrivã”.
„Cetãţenii de rând s-ar putea sã nu-şi permitã sã urce pe autostrada Arad-Timişoara” O altã intervenţie, care a spart monotonia „unanimitãţii”, a fost aceea a lui Caius Parpalã. Consilierul PNL a atras atenţia asupra faptului cã un împrumut de 7.500.000 de euro pentru construirea unui pod peste Mureş între Pecica şi Sânpetru German, ar fi o acţiune nejustificatã, de vreme ce în apropiere va fi construit podul peste Mureş, pentru autostradã. „Va fi un alt pod la 15 kilometri în amonte de acesta. Nu vãd logica existenţei a douã poduri la 15 kilometri unul dupã altul. Oricum, cu dobânzi vom ajunge sã returnãm mai mult de 7 milioane şi jumãtate de euro”, a atras atenţia Parpalã.Mircea Purcaru s-a implicat şi el în discuţie, pentru a sugera cã aceastã investiţie s-ar fi putut face din fonduri structurale. Preşedintele CJA i-a rãspuns cã sumele destinate României pentru infrastructurã s-au epuizat, pânã în 2013. În ceea ce priveşte utilitatea acestui pod, a luat cuvântul Teodor Velici, care a arãtat cã podul care ar urma sã se construiascã din aceşti bani va deservi comunitatea din zonã, iar celãlalt, autostrada.  Îi va ajuta şi pe cei care locuiesc pe partea dreaptã a Mureşului, sã ajungã în Zona industrialã Vest. „Este o oportunitate şi pentru elevii din Sânpetru şi Secusigiu, care nu au liceu în localitate. Se scurteazã inclusiv drumul pânã la Timişoara cu 20 de kilometri. În plus, cetãţenii de rând s-ar putea sã nu-şi permitã sã urce pe autostradã ca sã meargã pânã la Timişoara”, a argumentat consilierul PD-L. Nicolae Ioţcu a întãrit „Fiţi siguri cã se va plãti pentru a putea circula pe autostradã! Îmi asum public aceastã investiţie!”.Cosmin Galu a cerut estimãri la bugetul CJA, precum şi referitor la gradul de îndatorare şi la împrumuturile care vor urma. „Vom putea sã împrumutãm destul de mult de acum înainte”, a rãspuns Ioţcu.Cu 18 voturi „pentru” şi 6 „împotrivã”, proiectul podului a fost adoptat, însã preşedintele CJA a cerut sã se consemneze nominal în procesul verbal al şedinţei faptul cã cei 6 consilieri s-au pronunţat aşa cum au fãcut-o.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro