Stire

T?rgu Mureş nu este o sperietoare pentru UTA, dar lui Ionuţ Popa ?i este teamă de arbitri

07.11.2009 ⋅ 0 comentarii

Trupa arădeană va încerca să-şi păstreze invincibilitatea şi sâmbătă, deşi UTA va avea parte, teoretic, de cel mai greu meci al sezonului în compania celor de la FCM Târgu Mureş, programat de la ora 19:00 pe stadionul „Francisc Neuman”.

Arădenii nu se tem de confruntarea de sâmbătă seara, deşi sunt convinşi că nu vor avea deloc viaţă uşoară. "Frică de adversar nu ne este, ar fi culmea. Vom juca la victorie, dar cred că lumea ştie că este un meci în care orice rezultat este posibil. Ne ştim bine adversarul, de la mijloc în sus sunt buni. Au însă probleme în apărare şi ne vom strădui să le exploatăm", spune Ionuţ Popa.În schimb, directorul tehnic al Bătrânei Doamne are emoţii legate de arbitraj. "De câteva etape suntem tocaţi constant. Am avut probleme mari cu Jiul, iar la Deva ne-au ars bine. N-am chef de circ, dar e destul de limpede că Târgu Mureş nu are problema noastră. Dimpotrivă, cei de la Vâlcea şi Jiul plâng şi acum după ce-au păţit. Mi-e foarte frică de arbitraj, dacă ne omoară iar, n-avem nicio şansă. FCM Târgu Mureş nu reprezintă o sperietoare pentru noi. Este o echipă neînvinsă în deplasare în acest sezon, care ne poate pune probleme. Sperietoarea mea sunt arbitrii", spune Ionuţ Popa. Utiştii au probleme serioase de efectiv. Fundaşii Mihuţ şi Buican sunt indisponibili, motiv pentru care Ionuţ Popa va schimba sistemul din 3-4-1-2 în 4-4-2, urmând să apeleze în defensivă la Manea, un tânăr talentat dar lipsit de experienţă, şi la Dino Eze, nigerianul adus recent nefiind încă la un nivel fizic optim. 
Îngrijoraţi din cauza lui BatinGolgeterul Ligii a II-a, Paul Batin, este în continuare incert din cauza unei contuzii la gleznă. Nu a început să se antreneze decât de joi, însă vineri a părăsit şedinţa de pregătire înainte de final. „Nu ştiu dacă Batin joacă. Acuză dureri, e cu probleme şi ieri s-a resimţit”, spune Ionuţ Popa, care dispune însă de-o soluţie decentă pentru înlocuirea lui Batin, Deian Pecarov fiind în formă bună. 
S-a stins Otto DembrovszkiBătrâna Doamnă şi-a pierdut un pion al ultimei mari echipe, cea din 1970, care a adus ultimul titlu naţional la Arad. Otto Dembrovszki a încetat din viaţă, joi după-amiază, la 67 de ani, suferind mult în ultimii doi ani de viaţă. Adus în iarna anului 1970, de Nicolae „Coco” Dumitrescu la UTA, de la Vagonul Arad, Otto Dembrovszki, un atacant tip buldozer, a ars intens în culorile Bătrânei Doamne. A petrecut doi ani în curtea UTA-ei, însă a explodat imediat după ce-a fost adus, marcând 15 goluri într-un retur de campionat, având o contribuţie importantă în cucerirea ultimului titlu. Jucător de bază al formaţiei arădene în celebrele meciuri susţinute de arădeni împotriva celor de la Feyenoord Rotterdam, Otto Dembrovszki a părăsit UTA în 1972, pentru Poli Timişoara, dar n-a avut parte acolo de glorie. "A plecat dintre noi încă un exponent al marii familii a UTA-ei. Alături de mulţi alţii, Otto Dembrovszki a scris istorie în fotbalul arădean. Dispariţia lui ne îndurerează, iar gândul nostru, al tuturor celor ce iubim UTA, îl va însoţi cu pioşenie spre cele veşnice", spus Gheorghe Vaczi II, preşedintele Old Boys UTA. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, de la ora 13:00, la cimitirul Eternitatea-UTA.

Sursa: Observator.info

Autor: S.Ş. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro