Stire

Băsescu s-a ţinut de promisiune: al doilea premier nominalizat este membru PDL: Liviu Negoiţă

07.11.2009 ⋅ 0 comentarii

Primarul PDL al sectorului 3 din Bucureşti, Liviu Negoiţă, este noul candidat pentru funcţia de premier nominalizat de către preşedintele Traian Băsescu. Anunţul a fost făcut în cursul zilei de vineri, după o nouă rundă de negocieri dintre preşedinte şi partidele politice parlamentare. Traian Băsescu afirmase în momentul primei desemnări de după căderea Guvernului Boc, acea a lui Lucian Croitoru, că următoarea variantă de premier va veni din rândurile PDL. Preşedintele s-a hotărât în cele din urmă asupra lui Liviu Negoiţă, un nume aproape deloc vehiculat printre democrat-liberalii „cu şanse” la obţinerea desemnării în funcţia de premier. Primarului sectorului 3 din Bucureşti a început încă de vineri seara negocierile cu partidele politice, anunţând că în cursul zilei de luni va depune lista cu miniştri la Parlament. “Misiunea mea e clară: îmi propun un Guvern de coaliţie naţională, consultările încep de azi (vineri, n.r.). Sunt deschis forţelor politice din Parlament”, a declarat premierul desemnat înainte de începerea negocierilor cu partidele politice. Ca un fapt inedit, preşedintele Băsescu a spus despre Negoiţă că este primarul sectorului 4 al Bucureştiului. Noul premier desemnat a fost nevoit să-l corecteze pe preşedinte, spunând că este primarul sectorului 3. Ziarul Observator Arădean a dat ocazia şi de această dată unor politicieni arădeni să se exprime vis-a-vis de subiectul politic al zilei. Iată reacţiile lor:
Iustin Cionca, deputat PDL Arad: “Această propunere este o alternativă la obsesia celorlale partide pentru un premier care a fost primar. Noua propunere este o dovadă a faptului că Traian Băsescu este mai flexibil decât aceste partide. Parcă revăd situaţia din scandalul Nica, când cei de la PSD au avut aceeaşi placă. Traian Băsescu a încercat să dea o soluţie având profilul pe care îl cer şi celelalte partide. Liviu Negoiţă este un politician tânăr, fost parlamentar care a renunţat la această calitate în favoarea administraţiei locale. Sunt convins că va fi un premier bun, dacă mergeţi prin Bucureşti puteţi vedea diferenţa dintre sectorul 3 şi celelalte sectoare.”
Marius Lazăr, preşedinte PSD Arad:  “Constatăm că Traian Băsescu începe să-şi bată joc şi de PDL. Nu face decât să arunce o umbră asupra lui Liviu Negoiţă, care a dovedit de altfel că este un primar bun. Este clar că Traian Băsescu doreşte să menţină la butoane cvartetul de coarde Videanu-Blaga-Berceanu-Udrea. În aceste condiţii nu se poate forma decât un Guvern falsor, dar care nu va ajunge să cânte”. 
Mihăiţă Calimente, deputat PNL Arad:  “ Aşa cum am spus şi aseară (joi seara, n.r.) în emisiune la Antena 3 când m-a întrebat moderatorul despre o eventuală propunere de intrare la guvernare către PNL, cu Liviu Negoiţă premier, am făcut şi fac următoarea contrapropunere: dacă Traian Băsescu se retrage din cursa prezidenţială iar PD-ul declară deschis că îl sprijină pe Crin Antonescu la preşedinţie, am fi dispuşi să intrăm în Guvern.  Aşteptăm să se retragă Traian Băsescu din cursă, altfel Guvernul Negoiţă nu va trece”.
Petru Farago, deputat UDMR Arad: “Nu ştiu să vă spun poziţia partidului faţă de domnul Negoiţă, dar pot să spun că UDMR şi-a declarat din nou susţinerea faţă de Klaus Johannis. Nu doresc să mă hazardez, spun doar că ne-am dori ca primarul Sibiului să fie premier. Cred că propunerea normală ar fi fost Klaus Johannis.“

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro