Stire

Exclusiv! Bunicul-sexual din Nădlac iese la interval: trimite o scrisoare familiei Mihaelei!

09.11.2009 ⋅ 0 comentarii

Cazul Mihaela Cruceanu (11 ani) versus Constantin Aştefănoaie (87 ani) a intrat în linie dreaptă. Bunicul-sexual din Nădlac a mai fost condamnat în urmă cu 7 ani pentru perversiuni sexuale şi corupţie sexuală cu cinci minore – textul rechizitoriului fiind publicat de ziarul nostru săptămâna trecută. Printre fetele abuzate s-au aflat şi două dintre cele patru fiice ale familiei Cruceanu. Acum şi penultima fiică a familiei Cruceanu, de 11 ani, l-a acuzat pe bătrân de abuz sexual împotriva voinţei ei. După o plimbare de coşmar pe la toate instituţiile implicate în caz – fetiţa a primit toate aprobările pentru avort medical. Bătrânul – suspect deocamdată în dosarul în care este deja urmărit penal – a făcut prima mişcare: a trimis o scrisoare părinţilor Mihaelei! Documentul este publicat integral de ziarul „Observator” şi va fi predat azi procurorului de caz Florin Roman de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.     Cazul Mihaela Cruceanu (11 ani) versus Constantin Aştefănoaie (87 ani) a intrat în atenţia ziarului „Observator” – după ce ştirile locale au epuizat „senzaţionalul” mediatic. Aşa cum ne-am obişnuit cititorii, ne-am implicat profund în acest caz – ajutând efectiv o familie aflată în mare dificultate. Nu stăm să judecăm acum cine şi de ce e vinovat – este timp după... Acum suntem în faza de derulare a faptelor aşa cum s-au succedat, cazul intrând brusc şi (ne)surprinzător, într-o nouă etapă.Felicia R.Gheorghe
Pentru familia Cruceanu (8 copii) din Nădlac ziua de 28 octombrie a.c., avea să le aducă cel mai adânc coşmar posibil, aflarea veştii că micuţa Mihaela (11 ani) este gravidă în 3 luni şi jumătate... Pentru Milică Cruceanu, tatăl - bolnav de inimă, diabet, tensiune oscilantă, spondiloză şi alte  suferinţe – pregătindu-se să intre în pensie de boală, vestea i-a pus sănătatea şubredă pe muchie de cuţit. Mariana –mama - e la capătul puterilor, deloc ocolită de boală. Fraţii mai mici sau mai mari sunt martorii neputincioşi ai unei drame neînţelese în care „eroina” este chiar sora lor de 11 ani.Pentru a înţelege ce se întâmplă cu adevărat în acea casă – mai mult decât o simplă ştire de senzaţie şi câteva imagini – am plecat la Nădlac. 
Bilă neagră pentru primărie: „Noi nu ştim nimic!”
Prima oprire – la primăria oraşului Nădlac. Aici, vestea care a oripilat întreg Aradul nu a avut niciun ecou. Cum primarul era bolnav, am încercat o discuţie cu vicele, vrând să aflăm detalii despre această familie, care sunt condiţiile de trai, ce ştie primăria despre părinţi şi copii, dacă sunt integraţi într-un program social, etc. Ei bine, nimic. Ridicare din umeri şi atât, ba chiar ostilitate. „Noi nu ştim nimic decât ceea ce am văzut la televizor!”... Tot ce am putut afla a fost adresa Crucenilor – aflată pe aceeaşi stradă cu cea a sediului administraţiei locale. Cu atât mai mult se conturează negativ activitatea celor de pe linie socială, cu cât sexy-bătrânul Aştefănoaie a mai fost condamnat pentru perversiuni şi corupţie sexuală cu 5 minore în urmă cu câţiva ani... Atunci fuseseră implicate şi două din cele patru fiice ale familiei Cruceanu... „Bunicul-sexual” a fost condamnat la doi ani şi ceva închisoare, deci cazul nu a fost unul oarecare.
Cu sexy-bunicul în pragul porţii...
Strada Independenţei spre capăt. Casă bună, dar vopsită ciudat pe la geamuri, poartă şi gard –  în negru. Bat la poarta îngustă. La puţin timp se deschide şi apare în chenarul negru... bătrânul. Păr alb mat, faţă palidă, zâmbet larg, continuu, enervant. Politicos, bătrânul care se ţine tare - neagă tot. Spune că la el vin mai mulţi copii, inclusiv fata, dar cu fraţii ei mai mici (2). Se jucau, le dădea dulciuri, de mâncare - şi e bun prieten cu familia Cruceanu. Neagă orice implicare în sarcina fetiţei. „Au scăpat-o părinţii de sub mână. Pleacă de acasă cu două ore mai repede. Poate că a umblat cu un băiat şi acum aruncă vina pe mine de frică – ştiind că sunt prieten cu tatăl ei!” Atât. A dispărut după poarta neagră, în aceeaşi tăcere în care a apărut. 
Căsuţa Cruceanu – copii curioşi, masă de lecţii tristă
E mică, neîncăpătoare pentru atâtea suflete. Sărăcie, dar curăţenie. Înăuntru, văruit curat, paturi făcute. În prima cameră, pe fondul roz al pereţilor, patru icoane ocrotesc patru copii. Restul, dincolo. Pe masă, un penar deschis plin de creioane colorate, un caiet, un stilou. Pe scaun un ghiozdan deschis. Mihaela nu se mai „bate” pentru întâietate la masa de lecţii pentru că nu e acasă. Sora cea mare, Ramona (20 ani) e încă şocată. Ea a fost cea care a aflat, prima, de nenorocire. „Mi-a spus că nu i-a venit ciclul de trei luni... Am zis că e normal la vârsta asta. Apoi s-a plâns de dureri de burtă, de nişte bube care i-au ieşit, aşa că am mers la medicul de familie; aici am aflat că e gravidă în 3 luni jumătate. Am crezut că mor... Soră-mea a zis că bătrânul Aştefănoaie a siluit-o când era în vacanţă... Şi de mine s-a legat ăsta când eram de vârsta ei. A fost un scandal mare, cu mai multe fete...”.
Părinţi distruşi: „l-am considerat bunicul familiei...”
Milică şi Mariana Cruceanu părinţi de opt copii, dintre care trei fete abuzate de „bunicul” Aştefănoaie. Spun aceeaşi poveste, „varianta  părinţi”. Cine e atunci vinovat pentru ce s-a întâmplat?! Au urmat zile şi nopţi de coşmar. „Am dus fetiţa la Matern. Aici, medicii au consultat-o şi ne-au spus că e trecută de termenul legal pentru întreruperea legală de sarcină, fiind extrem de riscant să se mai facă ceva. Mai bine să păstreze copilul, deşi riscul e la fel de mare...”  Totuşi, părinţii au hotărât că fata trebuie să scape de sarcina unui monstru, indiferent cine ar fi el. A intervenit Protecţia copilului. Fata a fost dusă la centru, pentru consiliere. Între timp, părinţii au făcut cunoştinţă cu multe instituţii - poliţie, parchet, spitale... Peste tot, capul în jos, ruşine şi observaţii dure privind lipsa lor de supraveghere.
Mihaela – fetiţa gravidă Fetiţa e frumoasă. Am schimbat câteva vorbe şi ne-am împrietenit din priviri. N-am întrebat-o nimic, respectând sufletul de copil terfelit în mizerii obscene. Am îndrumat pas cu pas familia – spre toate istituţiile care şi-au dat în final acordul privind întreruperea sarcinii copilului. Micuţa şi-a expus coşmarul sexual de zeci de ori – relatând abuzurile bătrânului - familiei, medicului de familie, medicului psiholog, pediatru, ginecologi, protecţia copilului, poliţie, parchet. O pleiadă de medici şi instituţii pe care nu trebuia să le cunoască. Lecţiile sale s-au oprit în această vacanţă care pentru toţi ceilalţi copii a fost un prilej de zbenguială fericită a ultimelor zile însorite... Instituţiile care s-au ocupat de caz
Se ştiu care sunt - le-am mai numit. De neînţeles este duritatea cu care aceşti oameni au înţeles cazul, tratând părinţii, copilul chiar, cu ostilitate. O altă aberaţie este comportamentul lor vizavi de omul de presă care se implică într-un caz atât de special. Am fost apostrofaţi şi luaţi la întrebări peste tot unde am pus piciorul alături de familia Cruceanu – pentru că ne-am implicat, „nelăsând instituţiile să-şi facă datoria!”. Da, domnilor, şi pentru acest lucru ne-am implicat, pentru că am fost convinşi că fără ajutorul nostru, cazul Cruceanu rămânea unul Nerezolvat!
Zile grele, finale
Mihaela nu va mai fi mamă. Vor fi zile grele, riscante, dureroase, inumane pentru copilăria unei fetiţe de 11 ani, marcată definitiv de acum înainte. De-abia de aici încolo vor trebuie să lucreze psihologii, căldura, atenţia şi supravegherea familiei, monitorizarea din partea Protecţiei copilului, dirigintele, şcoala, colegii de clasă, profesorii, toţi cei care au aflat despre această tragedie. Între timp – vor lucra din plin poliţia şi Parchetul la elucidarea acestui caz – pentru că, iată – iepurele a sărit din ascunzătoare. Dovada: bătrânul Aştefănoaie a trimis vineri o scrisoare familei Cruceanu, printr-un copil al acestora! O reproducem în întregime. Scrisoarea va fi predată azi procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, Florin Roman.
Dragă Milică şi Mariana
Având în vedere că eu nu sunt vinovat cu nimic în această situaţie, eu vă rog să spuneţi lui Mihaela să-şi retragă declaraţia dată, adică că eu aş fi vinovat cu ceea ce s-a întâmplat. Căci eu dacă va trebui să mai umblu pe la tribunal sau mai ştiu eu pe unde, atunci termin cu viaţa aici – sunt grav bolnav cu inima.Aşa că eu aşa vă pot da în fiecare lună timp de 7 (şapte) luni câte 3 (trei) milioane lei numai ca să scap de umblătura pe drum. Aşa că voi mai bine primiţi banii căci mai bine o să vă pice aceşti bani. Dar de asta să nu mai ştie nimeni decât voi doi şi eu!Dacă voi spuneţi la micuţa să-şi retragă declaraţia şi să spună că a cunoscut un băiat care a plecat în Spania şi s-a încurcat cu el şi ea de frică m-a dat pe mine în gât, gândindu-se că nu se va întâmpla nimic. Aşa că pe acel băiat nu ştie de unde e şi nici cum îl cheamă. Aşa că dacă sunteţi de acord să-i spuneţi la Mihaela să-şi schimbe declaraţia căci aşa veţi ieşi mult mai bine!Şi dacă veţi face aşa cum vă rog eu, atunci din luna  decembrie încep să vă dau câte 3 (trei) milioane lei. Gândiţi-vă bine căci aşa cred că va fi mult mai bine atât pentru voi cât şi pentru mine. Gândiţi-vă la bătrâneţea mea şi la binele vostru. Vă rog să-mi spuneţi dacă sunteţi de acord.

Sursa: Observator.info

Autor: Felicia R. Gheorghe ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro