Stire

Ionuţ Popa despre...

14.11.2009 ⋅ 0 comentarii

Directorul tehnic al UTA-ei încearcă să aducă lămuriri legate de echipă şi unii jucători. Mister nu admite nici acum că promovarea în Liga I reprezintă un obiectiv, dar spune că nu se va da o parte dacă rezultatele rămân pozitive

...secretul parcursului peste aşteptări al UTA-ei în actualul sezonSunt două, ambele demne de menţionat. În primul rând, organizarea, Am reuşit să ne punem la punct repede şi destul de bine. Mă refer la organizarea clubului şi a echipei. Mă refer la tot ce presupune organizare şi reorganizare, după trei ani catastrofali. Cel mai urât lucru este că mai avem şi acum datorii, printre care şi la fostul antrenor. A plecat de aproape un an, nu antrenează nicăieri şi noi tot îl plătim. Al doilea secret este...munca. O muncă desfăşurată în condiţii de performanţă. Ne-am orientat bine şi în procesul de instruire, şi în cel de refacere. Bineînţeles contează şi starea de siguranţă financiară, deşi bugetul nu este mare. 
... principalul câştig al Bătrânei Doamne, până acumTinereţea lotului, indiscutabil, este principalul nostru câştig. Dar, vorbesc despre un câştig, ca un fel de câştig la loto, pentru că la aceşti jucători tineri, lucrul care apare cel mai des în activitatea lor este lipsa de constanţă. Lucrurile sunt pe drumul cel bun, încă nu am pierdut, suporterii sunt alături de noi, unii au multă răbdare, ceea ce e fantastic. Cu toate acestea, am plătit şi vom mai plăti pentru tinereţea lotului, nu avem cum să scăpăm. Având în vederea lipsa de experienţă a jucătorilor, când te aştepţi la ceva deosebit, atunci apar erorile, paşii greşiţi, mai ales în atac. Sunt ratări, greşeli, care îţi mănâncă ficatul, dar asta este, trebuie să avem răbdare. Multă răbdare, dacă se poate. 
... despre Adrian Drida şi Cornel NădăbanEi sunt printre cei mai experimentaţi jucători pe care am avut ocazia să îi aleg şi pe care îi am acum la dispoziţie. Am avut o discuţie cu ei la început, a fost şi Răzvan Fritea de faţă şi le-am spus că aş vrea să fac o echipă în jurul lor, pentru că sunt arădeni şi pentru că au experienţă, dar le-am zis foarte clar că dacă vor greşi o singură dată, îi dau afară fără să clipesc. Fritea a comis-o, a avut o greşeală în atitudine şi a plecat, se antrenează pe la juniori, nu l-am iertat. Nădăban şi Drida ştiu foarte bine, pentru că le-am spus-o permanent, că nu au voie să greşească. Mă refer la greşeli disciplinare, de atitudine, de mentalitate, indiferent că este vorba despre viaţă sportivă sau viaţa lor privată. Mă refer la greşeli care să îi coboare în ochii mei, indiferent de situaţie, fotbalistică sau extra-fotbalistică. Bineînţeles, când spun greşeli, nu mă refer la un joc slab al lor, pentru că asta se întâmplă oricui. Drida şi Nădăban nu sunt indispensabili, nici măcar eu nu sunt bătut în cuie la UTA, deşi mi-am dorirt foarte mult să revin la UTA încă de acum doi-trei ani, pentru că am suferit mult pentru Arad, mi-a părut rău că au venit alţii aici şi au călcat UTA în picioare. Dar nu ştiu dacă lumea îşi dă seama. Nici Batin nu este indispensabil, nimeni nu este. Pur şi simplu trebuie să faci treabă din ce ai. Nădăban şi Drida se pregătesc, sunt aici, soluţii mai bune nu sunt, aşa că joacă. Dacă o comit, nu mai joacă. Până acum au fost serioşi şi şi-au văzut de treabă. 
... despre George Ţucudean, Paul Batin şi Deian PecarovMi-e frică ca George Ţucudean să nu se mulţumească cu puţin sau cu ce a oferit până acum. Ţucudean şi Batin sunt clienţii mei permanenţi. Sunt non-stop cu ochii pe ei. Au marcat multe goluri, dar eu sunt nemulţumit de ei. Sunt jucători pe care stau permanent cu gura, îi cert, sunt nemulţumit de aportul lor şi mă străduiesc să-i ambiţionez, să-i fac mai concentraţi, mai buni, mai pragmatici. Deian Pecarov este un alt jucător foarte bun, care dacă era tot timpul titular şi avea minutele lui Batin, ar fi dat şi el 6-7 goluri. Avem însă un junior talentat în atac şi suntem obligaţi să-l folosim. Nu pot să-mi dau seama dacă Ţucudean ar fi jucat mai puţin dacă nu era junior. 
... despre Dumitru CopilLumea îl vrea în teren, vrea să-l vadă jucând, dar este o dilemă până şi pentru mine acest jucător. Discut cu el în permanenţă, şi pe el stau cu gura mereu, dar ceva se întâmplă, pentru că de trei-patru ani nu a făcut pasul în faţă. Cred că el trebuie să joace acum, asta îl poate scoate din starea în care e. Să joace, indiferent de nivel. Aş vrea să o poată face la UTA, dar nu face pasul spre primul 11. Era pe punctul să intre în echipă, dar atunci a avut ghinion şi s-a accidentat, acum nu prinde ritmul spre prima echipă. E greu de spus dacă va avea vreo şansă în ultimele patru etape ale turului de campionat. Probabil că în pauza de iarnă voi avea o discuţie cu conducerea privind mai mulţi jucători care nu-şi găsesc locul, dar nu pot să spun exact dacă Dumitru Copil rămâne sau va merge pentru o vreme la o echipă care să-i ofere posibilitatea să joace. Încă un lucru - când anunţ lotul şi Copil nici măcar nu e în lot, el vine la colegi, râde, îi încurajează, nu pare deloc afectat. Chindriş când nu se regăseşte în primul 11 e tot încruntat, fierbe, suferă, îi vine să spargă ceva. E o diferenţă de atitudine, vreau să-mi văd toţi jucători că suferă că nu joacă, asta i-ar motiva să se pregătească, să tragă de ei şi mai mult. 
... despre Florin Gâlcă şi Florin Purece, pe care suporterii şi-ar dori să-i vadă mai mult în terenŞi eu aş vrea să-i văd în primul 11, pentru ca sunt tineri şi talentaţi. Sper să le vină rândul, dar nu depinde mine orice s-ar spune. Echipa se face în funcţie de aportul jucătorilor la antrenamente, în funcţie de atitudinea lor faţă de pregătire şi în urma aportului lor în meciurile amicale de care au avut parte aproape săptămânal. 
... despre promovarea în Liga I ca obiectiv principalNu, nici nu ne gândim la aşa ceva, trebuie să fim realişti, foarte realişti. Suporterii îşi doresc promovarea? Ştiu, dar nu şi-o doresc mai mult decât noi, iar eu văd lucrurile exact aşa cum sunt, le ştiu mai bine decât oricine. UTA, acum, încearcă să-şi facă o echipă, să formeze un grup, să se organizeze, să prindă cheag şi după aceea ne gândim şi la promovare. Pentru mine lucrurile sunt clare, dar dacă rezultatele ne duc acolo, încât să fim sus, să avem şanse la promovare, nu ne dăm la o parte. Degeaba spun eu că nu suntem pregătiţi să promovăm, dacă vom avea şanse, o vom face, că doar jucăm fiecare meci la victorie. Echipa se pregăteşte la parametrii normali, buni, însă ar fi surprinzător să reuşim promovarea. Dacă promovăm, ai nevoie de experienţă, de o altă echipă, cu echipa noastră de acum nu am putea să facem faţă în Liga I, UTA este atât de necoaptă deocamdată.  Câte echipe de Liga I au măcar doi-trei tineri care joacă meci de meci? Puţine, iar cele care folosesc tineri sunt jos, se zbat. Ceahlăul e singura echipă din Liga I formată din tineri şi din păcate e pericol mare. Dacă nu ai grijă când promovezi, ajungi să nu faci nici baremul de puncte. 
... despre un derby cu Poli TimişoaraDerby-urile adevărate ale fotbalului românesc sunt în partea de Vest, nu în restul ţării. Fotbalul a făcut un derby-ul adevărat dintre Poli Timişoara şi UTA. Acest meci este produs de fotbal. Un derby Steaua - Dinamo a fost făcut de regimul comunist, nu de fotbal în sine. 
... despre jocul UTA-ei la mijlocul terenuluiOrice echipă care are mijloc bun, are calitate. UTA nu are încă mijlocaşii care să producă acel joc gen Spania, cu posesie, cu viteză, direct pe poartă. Mie îmi place jocul simplu, posesia simplă, jocul în adâncime. Nu îmi place posesia prelungită, cu 25 de pase, eu vreau 3-4 pase, nu aruncate la nimereală dacă se poate, ci după trasee pe care le lucrăm împreună. Îmi place să ajung cât mai repede la poartă, nu sunt adeptul impresiilor artistice. 
... despre visul său la UTAUTA să fie susţinută aşa cum a fost pe vremea fabricii, când echipa avea toate condiţiile necesare, condiţii pe care nu ştiu dacă UTA le va mai avea vreodată. Normal că mi-aş propune o cupă europeană. Deci, promovarea şi apoi cupă europeană. În condiţiile enunţate mai sus, aş ataca cucerirea unui nou titlu, ar fi o plăcere, mai ales cu o UTA plină de fotbalişti arădeni. E un vis frumos: UTA campioană, formată din arădeni. Poate să fie ceva mai frumos? 
... despre portughezul EdsonDin păcate într-o echipă joacă doar 11, iar în atac primul, în opinia mea, după Batin şi Ţucudean, titularii de acum, este Pecarov. 
... despre posibile achiziţiiUTA nu-şi permite să-şi propună achiziţii, pentru că nu are bani pentru aşa ceva. Noi urmărim toată zona de vest, poate şi mai mult, în care apar jucători tineri, neobservaţi de alţii şi observaţi de noi. E posibil să apară jucători noi, dar de genul diviziei C şi nu mai mult. De exemplu, am vorbit recent cu Tameş, să văd ce mai face. Mi-a spus că dacă se rezolvă problemele la Piteşti, rămâne fără discuţii la FC Argeş. Dacă nu, în iarnă sau cel târziu în vară pleacă undeva unde condiţiile financiare l-ar atrage. UTA nu este o atracţie pentru el, momentan, pentru că, aşa cum am mai spus, nu are putere financiară.  
...despre meciul cu FC Argeş FC Argeş este cea mai bună echipă a seriei. De fapt, este cea mai bună echipă din Liga a II-a.  Ar fi acum în primele 10 din Liga I, dacă ar juca acolo. Va fi un meci împotriva unei formaţii cu experienţă superioară, care dispune de jucători valoroşi, capabili să facă diferenţa oricând. UTA vine cu elan la Piteşti, cu o dorinţă de-a termina cel puţin turul în primele 3-4 echipe. Din punctul meu de vedere, este posibil orice rezultat în acest meci.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro