Stire

Comuna Olari se dezvoltă pe zi ce trece, uimind prin curăţenie, spaţii verzi frumos amenajate, şcoli reabilitate

16.11.2009 ⋅ 0 comentarii

Comuna Olari îşi continuă drumul spre modernizare printr-o serie de proiecte, concepute în acest sens. În mandatele trecute, Ştefan Muscă, primarul comunei a finalizat numeroase proiecte importante pentru cele două sate pe care le are în administrare – Olari (reşedinţă de comună) şi Sintea Mică, iar pentru acest mandat şi-a propus noi obiective pe care intenţionează să le finalizeze cu bine. Populaţia comunei Olari număra la ultimul recensământ 1.942 locuitori din care 52,2% erau români, 33,2% maghiari, 8,0% rromi, 5,2% slovaci şi 1,4% alte naţionalităţi şi populaţie nedeclarată.
Şcoli modernizate, curate şi renovatePrimarul a acordat un interes deosebit unităţilor de învăţământ din cele două localităţi, dorind să acorde atât elevilor cât şi dascălilor cele mai bune condiţii în procesul de educaţie. În acest sens s-a introdus un sistem de încălzire termică nou, atât în şcoli cât şi în grădiniţe. În cazul şcolii cu clasele primare funcţionează grupuri sanitare moderne, la standarde europene, iar pentru izolarea termică a clădirilor au fost montate geamuri de tip termopan atât la şcoala gimnazială cât şi la grădiniţă. „La începutul anului şcolar s-au făcut o serie de reparaţii şi igienizări pentru ca şcolile să fie cât mai primitoare pentru învăţăceii săi. Toate şcolile au încălzire centrală, împreună cu grădiniţa din comună, urmând să se facă extinderea la încălzirea centrală şi la grupurile sanitare ale şcolii generale cu clasele V-VIII, la care se adaugă alte spaţii din şcoală, cabinetul de informatică şi secretariat,” ne explică Ştefan Muscă. 
Sediul Primăriei a fost reabilitat şi modernizatLucrările de modernizare pentru sediul primăriei au început încă din primăvară când a fost refăcută faţada imobilului dar şi acoperişul. În interior au avut loc o serie de lucrări de reparaţii generale şi de reparare. De asemenea aici s-a amenajat şi un spaţiu pentru instalaţia sistemului de încălzire centrală, dar şi o sală pentru arhiva primăriei. Pentru o siguranţă sporită a imobilului, acesta a fost dotat cu un sistem de alarmă modern.    „S-a reabilitat cabinetul primarului, al viceprimarului, la secretariat, contabilitate, registru agricol, asistenţă socială, casierie, sala de şedinţe plus alte spaţii aferente. Acolo unde a fost necesar s-a înlocuit şi pavimentul.  Banii au fost alocaţi din bugetul local, investiţia ridicându-se la aproximativ 400 milioane de lei”, explică Muscă. 
Sănătatea cetăţeanului este pe primul locUn proiect foarte important pentru comună a fost reabilitarea dispensarului – pe interior şi pe exterior.Acum, personalul specializat îşi poate desfăşura activitatea în condiţii de igienă şi confort. De asemenea s-au plantat foarte mulţi copaci în comună şi s-au reamenajat spaţiile verzi, punându-se băncuţe, tobogane pentru copii şi coşuri de gunoi.
Trotuare şi drumuri refăcutePrimăria a ţinut cont, şi în acest an de situaţia drumurilor şi a trotuarelor din cele două localităţi. Astfel s-a investit în refacerea trotuarelor dar şi în asfaltatea unor străzi. La Căminul Cultural din Olari s-a refăcut gardul de împrejmuire care era vechi şi degradat. Primarul mai doreşte, printre principalele obiective, să introducă reţeaua de canalizare în localitate pentru ca localnicii să poată beneficia de toate utilităţile necesare. În acest sens s-a realizat un studiu de fezabilitate care cuprinde şi extinderea reţelei de apă însă nu se ştie dacă se va primi sau nu finanţarea necesară în acest sens. „Vrem să continuăm cu plantările de copaci în comună dar cel mai mult suntem interesaţi de extinderea reţelei de apă şi canalizare în comună, de staţia de epurare, dar şi de asfaltarea de drumuri şi de renovarea căminului cultural”, spune primarul.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro