Stire

Cristian Mareş, primul arădean diagnosticat cu gripă nouă: ?Panica provocată de apariţia virusului AH1N1 este o prostie?

17.11.2009 ⋅ 0 comentarii

Cristian Mareş este elev în clasa a XI-a A la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”. El este primul arădean contaminat cu gripă nouă. Acesta s-a întors începând de ieri la cursuri împreună cu ceilalţi colegi şi vorbeşte într-un scurt interviu despre experienţa prin care a trecut.  - Care au fost simptomele care te-au determinat să te adresezi medicului?- Băniesc că am contactat virusul AH1N1 în contextul festivalului Amifran, unde am intrat în contact cu mai mulţi tineri francezi. În cursul zilei de duminică m-am simţit extraordinar de bine şi apoi brusc în aproximativ 10 minute am făcut febră 41. Am fost dus cu salvarea la spital, mi s-au recoltat probe care mai apoi  au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar rezultatele au confirmat prezenţa virusului.  - Cum ai reacţionat când ai fost anunţat că ai fost diagnosticat cu gripă nouă?  - Am aflat prima dată că am fost diagnosticat cu gripă nouă de la colegi, apoi am fost  anunţat de rezultatul  analizelor care au venit a doua zi după recoltarea probelor. Nu m-am panicat deloc când am primit vestea gripei noi. Doctorul mi-a explicat ce este această gripă şi am stat în spital şapte zile sub observaţie medicală. În tot acest timp am primit tratament antiviral normal şi m-am simţit foarte bine, nu a fost nimic deosebit.  - Prin prisma experienţei de care ai avut parte care este părerea ta despre panica creată de virusul AH1N1? - Părerea mea este că panica creată de apariţia virusului AH1N1 este o prostie. Gripa nouă nu se diferenţiază cu nimic faţă de o gripă normală sau o răceală banală, dacă este tratată. Cred că panica s-a creat din lipsa de informare a populaţiei. Oamenii au nevoie de informaţii despre ce înseamnă gripa nouă cu adevărat, pentru a se evita situaţiile de panică. Eu de exemplu mă simt foarte bine, totul a revenit la normal. 
- Cum te-ai reintegrat după episodul „gripa nouă”? - Colegii mei mai fac glume pe seama mea, dar sunt conştienţi că nu prezint niciun pericol pentru ei, doar că ghinionul de a contacta temutul virus a căzut pe mine, ca să zic aşa. În rest, după cum am mai spus, totul este ca şi înainte de-a fi diagnosticat cu gripa nouă, m-am întors la şcoală, lucrurile au revenit la normal.

Sursa: Observator.info

Autor: Ana Maria Cantea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro