Stire

Profesorii sunt ?nc?ntaţi că vor primi tichete cadou, chiar dacă sunt nevoiţi să intre ?n concediu fără plată

28.11.2009 ⋅ 0 comentarii

Tichetele cadou oferite de Consiliul Local Municipal profesorilor a stârnit bucurie în rândul acestora, pentru că astfel nu vor mai simţi diminuarea salariului pe lunile noiembrie şi decembrie. Profesorii au primit şi anul trecut tichete cadou, la diferte sărbători precum „8 Martie”, Crăciun, Paşti sau Ziua Educaţiei, nu însă de 1 Decembrie. Cei doi preşedinţi ai sindicatelor arădene din învăţământ sunt bucuroşi că dascălii au intrat în atenţia administraţiei locale. „Tichetele sunt binevenite mai ales că se apropie sărbătorile. Profesorii vor primi tichete în valoare de 200 de lei. Acordarea de tichete cadou s-a făcut şi în anii trecuţi la diferite sărbători. Nu cred că de 1 decembrie s-au mai dat dar s-a dat la Paşti, Crăciun..., iar aceste tichete probabil vor fi considerate şi pentru sărbătorile de iarnă”, ne explică Maria Buruc, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ.Şi preşedintele Sindicatului Democrat din Învăţământ, Dănuţ Ieneşescu, salută această decizie, însă spune că ar fi foarte bine dacă s-ar aloca fonduri şi pentru dascălii din judeţ – „Am vorbit cu d-na viceprimar care m-a informat de hotărârea Consiliului Local de a acorda 200 de lei fiecărui dascăl din municipiu. Este un lucru foarte bun mai ales că şi anul trecut s-au acordat şi avem legea 192/2006 şi HG 1317 care prevăd acordarea de tichete cadou. Totuşi eu am rugat-o pe d-na viceprimar să vorbească şi cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru a se acorda asemenea tichete şi în judeţ. Aceasta a spus că va încerca să ne ajute”.    Cât despre faptul că tichetele s-au acordat chiar înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale, nimeni nu pare să observe. Dascălii cred că li se cuvin chiar dacă nici într-un an nu s-au acordat de 1 Decembrie, ci de Crăciun. 
Contabilii din şcoli fac necesarul de ticheteIeri, în şcolile din municipiu se făceau calcule referitoare la numărul de tichete necesar. Au apărut unele zvonuri că pentru 1 Decembrie nu s-ar acorda decât un singur tichet, restul fiind păstrat până la Crăciun. Directorii unităţilor de învăţământ infirmă însă acest zvon spunând că deocamdată nici nu s-au primit tichetele, acum calculându-se numărul necesar pentru fiecare unitate de învăţământ.
Consilierii ar vota „oricând, la orice oră” pentru tichetele cadou ale profesorilorAmendamentul privind tichetele cadou acordate profesorilor arădeni de la bugetul local a fost citit în plenul şedinţei CLM de către consilierul PDL Mariana Cismaşiu. Lucrând în învăţământ, Cismaşiu spune că profesorii aveau nevoie de aceste tichete cadou, acordate fără legătură cu apropiatul tur II al alegerilor prezidenţiale. „Am fost vreo cinci-şase consilieri PDL care am semnat amendamentul. Este Ziua Naţională a României şi cadrele didactice merită să le dăm atenţie pentru a îmbunătăţi activitatea lor la clasă. Lucrând în învăţământ, m-am ocupat mai mult de cadrele didactice. Amendamentul nu ţine seama de alegeri, oricând şi la orice oră aş propune acest lucru pentru cadrele didactice”, a declarat Mariana Cismaşiu. Consilierul PDL nu îşi aminteşte ca profesorii să mai fi primit tichete cadou la întâi decembrie.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro