Stire

Alianţa PSD-PC-PNL-UDMR se ?ncheagă: Marius Lazăr şi Sever Jurcă vizitează ?mpreună pieţele din judeţ

30.11.2009 ⋅ 0 comentarii

Alianţa politică pentru susţinerea candidatului PSD în turul doi al alegerilor prezidenţiale nu are manifestări doar în plan teoretic. Din câte se pare, liderii şi membrii filialelor arădene ale PSD, PC, PNL, UDMR şi-au făcut un program de acţiuni comune de campanie electorală, unindu-şi oarecum forţele pentru a-i determina pe arădeni ca de Sfântul Nicolae să pună ştampila pe Mircea Geoană. Astfel, primarii PSD şi PNL s-au întâlnit ieri seară la Moneasa, în ideea de a face un schimb de idei privind acţiunile de campanie pe care le vor face în comunităţile pe care le conduc. Reamintim că cel puţin în cazul PSD, filiala Arad este pe primul loc din ţară la capitolul primari PSD surclasaţi de PDL şi Traian Băsescu în primul tur al alegerilor prezidenţiali. Apoi, preşedintele PSD Arad, Marius Lazăr, a declarat că a avut o întâlnire cu liderii PNL, Sever Jurcă şi UDMR Arad, Andrei Kiraly,  în vederea elaborării unei „strategii comune” de campanie. În privinţa relaţiei cu UDMR, acordul „este menit să aducă voturile UDMR din Arad pentru Mircea Geoană. Am convenit ca cei de la UDMR să discute cu primarii şi comunităţile lor şi să le prezinte programul lui Mircea Geoană”, a mai spus Marius Lazăr. În privinţa colaborării cu preşedintele PNL, Lazăr a dat un exemplu: „luni dimineaţă, eu şi Sever Jurcă împreună cu alţi lideri PSD şi PNL vom merge în piaţa din Gurahonţ”.   
Susţinere indirectă pentru Mircea Geoană, din partea UDMR AradPreşedintele filialei UDMR Arad, fostul deputat Andrei Kiraly, face anumite precizări privind susţinerea lui Mircea Geoană de către maghiarii arădeni, simpatizanţi sau membri ai acestei formaţiuni politice. Kiraly subliniază faptul că UDMR are un acord în primul rând cu PNL, pentru susţinerea primarului sibian Klaus Johannis ca premier. Mai departe, cei de la UDMR consideră că posibilitatea prin care Johannis va putea ajunge prim-ministru va fi aceea ca Mircea Geoană să ajungă preşedinte. „Am avut o întâlnire cu Marius Lazăr şi Sever Jurcă în care am spus că noi avem o înţelegere cu liberalii pentru un proiect de susţinere a lui Klaus Johannis pentru funcţia de premier. Considerăm că realizarea proiectului se poate face doar dacă Mircea Geonă ajunge preşedinte”, a spus Andrei Kiraly, adăugând că va explica această situaţie membrilor UDMR din judeţ. Totuşi, Kiraly nu le dă prea mari speranţe liderilor PSD şi PNL privind voturile maghiarilor arădeni. „Decizia este a alegătorului până la urmă. Este foarte foarte important ca cele două partide să reuşească să se facă auzite în teritoriu, pentru că au avut rezultate slabe chiar în comunele unde au avut primari”, a mai arătat Kiraly. Vis-a-vis de faptul că UDMR Arad are o relaţie de colaborare bună cu PDL la nivelul administraţiilor locale, Kiraly spune că „ este o altă latură a problemei, pe care o tratăm separat, dar nu o putem rupe din contextul general”. Şi în acest sens le-a atras atenţia liderul UDMR celor de la PSD şi PNL să îşi atragă voturi, în primul rând, din localităţile pe care le conduc primari de-ai lor.
PRM Arad aşteaptă încă decizia de la centru
Filiala PRM Arad nu a intrat încă în grupul partidelor politice care şi-au declarat deschis susţinerea faţă de candidatul PSD, deşi preşedintele partidului de la Bucureşti, Corneliu Vadim Tudor, a lăsat să se înţeleagă că va recomanda simpatizanţilor partidului să voteze cu Mircea Geoană. „Nu am avut întâlniri până acum cu nimeni de la PSD sau PNL. Aşteptăm să vedem şi la noi care va fi poziţia exactă, s-ar putea să nu ieşim deloc  la vot”, a declarat preşedintele PRM Arad, Dorin Filip.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro