Stire

Echiparea autoturismelor pentru iarnă costă cel puţin 570 de lei

08.12.2009 ⋅ 0 comentarii

Echiparea pentru iarnă a maşinilor – afacere bună pentru vânzătorii de accesorii auto şi service-uri, gaură în bugetele şoferilor
Odată cu venirea sezonului rece, şoferii de autoturisme au început să asalteze magazinele care comercializează accesorii auto şi service-urile. Nevoia echipării  maşinilor pentru  iarnă le dă în fiecare an multă bătaie de cap şoferilor care sunt nevoiţi să scoată din buzunare anul acesta cel puţin 570 de lei. 
Echipamentul minim obligatoriu pentru iarnăEchipamentul minim obligatoriu constă în anvelopele de iarnă şi lanţurile pentru roţi care sunt vitale pentru siguranţa şoferului şi a celorlalte persoane participante în trafic. Potrivit vânzătorilor de accesorii auto, schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă se face odată cu scăderea temperaturii sub 0 C şi costă între 80 şi 260 de lei, în funcţie de marcă, dimensiuni şi pretenţiile clientului. De exemplu dacă clientul doreşte anvelope de viteză pentru iarnă, va trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar. Preţul anvelopelor de iarnă pentru autocamioane poate ajunge şi până la 500 de lei. Lanţurile antiderapante costă între 40-70 de lei, atingând suma de 800 lei în cazul autocamioanelor.Se recomandă şi o vizită la serviceNu strică să faceţi şi o vizită la service. O revizie simplă ce înseamnă verificarea vizuală şi auditivă a maşinii (se ascultă, de exemplu, sunetul emis de motor) costă 45 de lei. Însă, în cazul în care nu aveţi maşina întreţinută şi cu service-ul efectuat la timp, va trebui să solicitaţi o revizie tehnică temeinică care constă în verificarea şi readucerea la nivel a lichidelor: antigel, lichid frână, servodirecţie, parbriz, lichid electrolitic în baterie, controlul şi refacerea presiuni în pneuri şi verificarea gradului de uzură a anvelopelor. De asemenea, trebuie verificată funcţionarea sistemului de dezaburire, direcţia, suspensia, sistemul de lumini, stergătoarele de parbriz, trebuie reglate farurile şi încărcată bateria. O asemenea revizie poate ajunge chiar şi până la 2-3.000 de lei. Accesorii complementareDacă doriţi să vă echipaţi complet maşina pentru iarnă, trebuie să mai achiziţionaţi câteva produse suplimentare, cum ar fi lopăţica pentru îndepărtarea zăpezii sau gheţii care costă între 18-20 de lei şi lichidul pentru spălarea parbrizului între 5-20 de lei/l.

Sursa: Observator.info

Autor: Annamária Bálint ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro