Stire

PSD a contestat rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională şi cere repetarea turului II, invoc?nd ?camioane de probe?

09.12.2009 ⋅ 0 comentarii

Conducerea Partidului Social Democrat a depus la Curtea Constituţională o cerere de repetare a turului II de scrutin al alegerilor prezidenţiale, din cauza unor fraude electorale pentru care deţin „camioane de probe”. Conform legii, scrutinul poate fi anulat dacă frauda a fost atât de mare încât ar fi putut modifica numele câştigătorului. Dacă cei de la Curtea Constituţională vor da aviz favorabil cererii formulate de PSD, scrutinul se va repeta în a a doua duminică de după anularea alegerilor.

La “camioanele de probe” strânse de conducerea centrală a PSD au contribuit şi social-democraţii arădeni. De la Arad au plecat sesizări privind faptele reclamate deja la BEJ: problemele cu urna mobilă de la Tauţ şi Nadăş sau faptul că mai multe persoane cu viză de flotant pe buletin au votat în secţiile de votare normale, pe când trebuiau să o facă în secţiile speciale. Din câte se pare, social-democraţii au probe că aproximativ 100 de arădeni cu viză de flotant au fost lăsaţi să voteze în secţiile de votare normale. În plus, cei de la PSD ar mai fi descoperit  procese verbale, cu rezultatele dintr-o anumită secţie, întocmite greşit, sau chiar un proces verbal de pe care lipseşte semnătura preşedintelui secţiei. Preşedintele PSD Arad, Marius Lazăr, spune că alegerile au fost contestate datorită probelor deţinute şi din respect faţă de alegători. „Din respect faţă de cei care au votat, trebuie să ne apărăm drepturile printr-un demers legal şi constituţional”, a declarat Marius Lazăr. De cealaltă parte, democrat-liberalii spun că cei de la PSD „nu ştiu să piardă”. Senatorul PDL de Arad, Constantin Igaş, este de părere că „PSD nu face decât să se compromită în condiţiile în care această contestare ar fi trebuit să vină din partea tuturor partidelor care l-au susţinut pe candidatul perdant. În fiecare secţie de votare PDL avea un singur reprezentant, ceilalţi aveau 5, în aceste condiţii nu poate sa spună cineva că PDL a influenţat cu ceva”, este reacţia senatorului Igaş faţă de contestaţia depusă de PSD la Curtea Constituţională.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro