Stire

Consilierii municipali votează proiecte de investiţii pentru anul 2010

22.12.2009 ⋅ 0 comentarii

Cu trei zile înainte de Crăciun, consilierii municipali se pregătesc să aprobe unele investiţii la capitolul infrastructură ce ar urma să fie realizate în 2010. Votul se va da în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal de astăzi, care va începe la ora 15. 
Sistem electronic de afişaj al locurilor de parcare disponibile în parcările de la ŞtrandUna dintre investiţiile ce urmează a intra la votul consilierilor municipali este realizarea sensului giratoriu la coborârea de pe Podul Decebal, spre Cetate.  Valoarea totală a investiţiei este de 2.704.865,71 lei, echivalentul a 633.458,01 Euro (1 Euro = 4,27 RON), sursa de finanţare propusă fiind Bugetul General al Municipiului Arad şi alte surse legal constituite. În urma realizării sensului giratoriu, va fi facilitat accesul spre cele două parcări de la Ştrand, municipalitatea intenţionând să implementeze un sistem electronic ce urmează să afişeze numărul locurilor de parcare libere din cele două locaţii.  Conform proiectului, lucrările de amenajare a sensului giratoriu ar urma să dureze şase luni. 
Zece noi macaze cu acţionare automată şi încălzire pe timp frigurosÎn Planul Integrat de Dezvoltare Urbană apare un capitol ce se referă la reabilitarea trecerilor auto peste liniile de tramvai de pe diferite artere arădene. Conform proiectului ce urmează a fi votat astăzi, vor fi reabilitate 25 de astfel de treceri, pe parcursul duratei de 18 luni a proiectului. În plus, în proiect se prevede achiziţia şi montarea a zece macaze electrice şi încălzite pe timp friguros, care vor permite fluidizarea traficului tramvaielor. Trecerile peste linia de tramvai ce urmează a fi modernizate se află pe străzile: Radnei (4 intersecţii), Titulescu (4 intersecţii), Piaţa Sporturilor, Petru Rareş (10 investiţii), Calea Zimandului, Pădurii (5 intersecţii). Valoarea totală a investiţiei este de 18.408 mii lei, din care contribuţia CLM este de 309.837,22 lei. Restul finanţării va fi asigurată din Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere”. Domeniul major de intervenţie 1.1 Planuri integrate de dezvoltare Sub-domeniul Poli de dezvoltare urbană.
Reabilitarea pasajelor Micălaca şi GrădişteAstăzi urmează a fi aprobate şi proiectele privind reabilitarea pasajelor Micălaca şi Grădişte. În cazul primului, investiţia se cifrează la 14.305,81 mii lei, contribuţia CLM fiind  de 240.860,83 lei, iar restul sumei provenind din acelaşi fond european ca şi în cazul reabilitării trecerilor peste liniile de tramvai.  În cazul viaductului Grădişte, investiţia va ajunge la 16.896,20 mii lei, din care contribuţia CLM va fi de 284.474,99 lei. Pentru ambele viaducte, consilierii municipali îşi vor da acordul pentru lucrări de refacerea a părţii carosabile, a trotuarelor, şi pentru schimbarea liniilor de tramvai. În altă ordine de idei, tot la capitolul drumuri, aleşii îşi vor da astăzi acordul pentru realizarea legăturii dintre strada Câmpul Liniştii şi şoseaua de centură.

Sursa: Observator.info

Autor: Lucian Cozma ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro